fbpx
fitnes uciliste logo

Partner kongresa

polleosport logo za kongres

Marko Črljenec

Diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Osnovne Kineziološke Transformacije (Fitnes). Certificirani CrossFit Level-3 trener, CrossFit Kids i CrossFit Movement & Mobility trener. Trenutno vodi grupne programe funkcionalnog fitnessa u Active Vita centru te kao osobni trener i predavač na Fitnes učilištu. Kao predsjednik Udruge Active Vita radi na promicanju tjelesne aktivnosti i zdravlja kroz razne projekte. Uz to je i učitelj skijanja te posjeduje brojne certifikate neformalne edukacije iz područja fitnesa. Organizator Varaždin Throwdown-a, internacionalnog natjecanja u funkcionalnom fitnesu.

Committed to Excellence!

CROSS Training 4all

Iako se cross trening u sportu koristi desetljećima u fitness svijet ušao je zahvaljujući CrossFit®️ metodologiji treninga i nakon više od desetljeća u fitnessu popularnost mu ne opada, već se sve više razvija i širi i na ostale vrste fitness programa.

Cross trening u sportu podrazumijeva korištenje elemenata raznih sportova u pripremi sportaša kako bi dodatno razvili motoričke sposobnosti i znanja koja nisu zastupljena u njihovom sportu. S svijetu fitnessa cross trening je kombiniranje elemenata raznih bazičnih sportova poput gimnastike, powerliftinga i olimpijskog dizanja utega te monostrukturalnih aktivnosti kako bi razvili što više motoričkih sposobnosti i znanja rekreativnih vježbača s ciljem održavanja i razvoja zdravlja i radne sposobnosti.

Cross treninzi u fitnessu većinom se održavanju u grupnim oblicima rada što je natjeralo fitness trenere da razvijaju i koriste razne nove metode podučavanja i organizacije rada kako bi svi vježbači mogli maksimalno sigurno i efikasno napredovati i savladavati sadržaj treninga. Kroz radionicu Cross Training 4 All upoznati ćemo se s teorijom i filozofijom cross fitness treninga te raznim metodama rada koje se koriste.

Na ovoj radionici saznat ćete:

  • Definicija cross treninga i popularnost zahvaljujući CrossFit-u
  • Razlika između rekreativnog i natjecateljskog Crossfita
  • Prednosti/mane cross treninga u odnosu na klasične grupne treninge
  • Postotak ozljeda u odnosu na ostale sportove/treninge
  • Prilagodba vježbi ovisno o iskustvu osobe/skupini vježbača
  • Prilagodba intenziteta ovisno o osobi/skupini vježbača
  • Primjer treninga

DVORANA 1

SUBOTA 12:30-13:50

Lokacija

SPARTA GYM & SPA Rotor

Adresa: Riječka ulica 10, Zagreb