fbpx
fitnes uciliste logo

Partner kongresa

polleosport logo za kongres

Goran Marković

Doktor znanosti, redovni profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, osnivač i voditelj Laboratorija za motoričku kontrolu pri fakultetu te vlasnik i direktor sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior. Sve je to i mnogo više Goran Marković. Za dosadašnji znanstveni rad u području funkcije i transformacije živčano-mišićnog sustava čovjeka primio je brojne nagrade i priznanja, od kojih bi istaknuli dvije Državne nagrade za znanost koje dodjeljuje Hrvatski Sabor RH.
Njegovo najdraže područje istraživanja je usmjereno je prema učinkovitim preventivnim i terapijskim postupcima vezanim uz fenomene ljudskog tijela, starenje, kondicijsku pripremu, ali dalo bi se tu pisati još mnogo zadivljujućih informacija o Goranu. Najbolje je upoznati ga na njegovoj radionici na kongresu.

 

MIOFASCIJALNI TRENING


Često se čuje naziv „miofascijalni susutav“. Mnogo se toga može i pročitati i vidjeti vezano uz ovu temu na neiscrpnom Internetu. No idealno je kada se takav pojam razjasni od strane stručnjaka .
Upravo će se tako na radionici jasno definirati što je to miofascijalni sustav čovjeka te koja je uloga sustava u zdravlju i efikasnom kretanju. Govorit će se i zašto je potrebno zadovoljiti određene principe kako bi se dogodila transformacija i koji su ti principi. Sve to će se razjasniti i kroz vježbe koje Goran preporučuje na temeljenih na znanosti i dugogodišnjem iskustvu.

Na ovoj radionici saznat ćete:

  • Što je miofascijalni sustav
  • Koji su temeljni principi za transformaciju miofascijalnog sustava
  • Koje vježbe se mogu koristiti u svrhu poboljšanja pokretljivosti tijela
  • Kako smanjiti bolna stanja mišićno-koštanog sustava

DVORANA 2

SUBOTA

Vita Fitness & SPA

Adresa: Riječka ulica 10, Zagreb