fbpx
fitnes uciliste logo

Partner kongresa

polleosport logo za kongres

Tea Miketa

Riječanka Tea Miketa je magistra primarnog obrazovanja, trenutno na doktorskom studiju kineziologije, terapeut, trener DNS-a, predavač na Fitnes učilištu, bloger. Tea i suprug Aleksandar, 2003. godine pokreću prvu verziju danas već prepoznatog Miketa Centra, a kroz godine koje slijede kreirali su i sustav podučavanja jednostavno nazvan Efficient training method.
Većina njenih istraživanja usmjerena su na povezanost disanja i stabilizacije trupa, odnosno na funkciju trbušnih mišića u vezi s posturalnom stabilnosti.

Tein posao je njezin hobi i njezina strast. Majka je trinaestogodišnjeg sina Jakova koji također trenira s njima. Cijela obitelj Miketa obožava psa Stridera i skijanje.

 

Veza disanja i posturalne stabilnosti

Obrazac disanja kao baza dobrog obrasca pokreta u trenažnom procesu je u proteklih nekoliko godina u naglašenom fokusu. Literatura Praške Škole se poziva na Kolarovu premisu da je uloga ošita, kao udisajnog mišića; dvojna. Vježbači Centra Miketa sudjelovali su u eksperimentu kojim smo dokazali hipotezu da vježbe disanja utječu na poboljšanje ravnoteže. Povezanost obrasca disanja i corea, stabilizacije trupa i ravnoteže

Na ovoj radionici saznat ćete:

  • Funkcija i važnost Intraabdominalnog tlaka
  • Razlika u aktivaciji stabilizacijske jedinice trupa prilikom izvođenja vježbi
  • DEADBUG/HOLLOW BODY, ČUČANJ I PLANK u odnosu na uobičajen način
  • Poboljšanje ravnoteže.

DVORANA 2

SUBOTA

Lokacija

Vita Fitness & SPA

Adresa: Riječka ulica 10, Zagreb