fbpx

Česta pitanja

Zašto odabrati Fitnes učilište?

Postoji nekoliko razloga zašto upisati Fitnes učilište:

Prednjačimo u predavačkom kadru. Kao što možete vidjeti na našoj stranici, naši predavači su vrhunski stručnjaci ne samo u Hrvatskoj već i u regiji.

Fitnes centri u kojima se odrađuje nastava i praksa, pružaju idealan ambijent za učenje tehnike, metodike i teorije te opremom prate najnovije trendove.

Priručnici koji su uključeni u cijenu se prije svake generacije revidiraju i nadopunjuju informacijama iz najnovijih istraživanja.

Svi naši polaznici prilikom edukacije, kao i kada završe program, ostvaruju popuste na mnoge radionice i edukacije, dodatke prehrani.

Naši programi nisu samo verificirani od strane Ministarstva turizma i sporta već su revidirani, priznati i ocijenjeni (što nemaju sve ustanove) od vodeće europske zdravstvene i fitnes asocijacije kako bi osigurali svojim polaznicima da njihova potvrda edukacije na Fitnes učilištu bude priznata i u ostatku zemalja Europe, pa i u svijetu.

Naši bivši polaznici garantiraju kvalitetu Fitnes učilišta, što možete pročitati u brojnim intervjuima koji su napravljeni s njima na našoj web stranici. Mnogi ponovo upisuju programe osposobljavanja kao i usavršavanja.

Mi smo jedina ustanova ove vrste koja nudi program usavršavanja. To znači da je za upis potrebno formalno obrazovanje iz fitnesa (instruktor, viši trener ili kineziolog).

Također, već nekoliko godine smo i ustanova koja ima iskustva u organizaciji međunarodnih kongresa (Europski ogranak Exercise is Medicine, domaćin) te provedbe EU projektata (BSOE, Fitness Index, HEPA for Seniors) kao i svog vlastitog projekta Kongresa Fitnes učilišta, kojim smo napravili iskorak u kvaliteti održavanja ovakvog tipa usavršavanja kadra i stručnjaka iz svijeta fitnesa.

Razinu kvalitete znanja i kontakata koje mi pružamo, možete naći samo u Fitnes učilištu.

A trudimo se i dalje napredovati.

Koje programe edukacije imate u Fitnes učilištu?

Trenutno su u ponudi 4 programa osposobljavanja i to za instruktora fitnesa u teretani, instruktora funkcionalnog fitnesa, instruktora grupnog fitnesa uz glazbu te instruktora pilatesa. Uz programe osposobljavanja Fitnes učilište nudi i program usavršavanja Osobni trener, specijalizacije te dodatne seminare i radionice  više…

Koji su uvjeti upisa?

Osnovni uvjeti za upis su navršenih 18 godina života i završena srednja škola (trogodišnja ili četverogodišnja) te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Za koga su namijenjeni programi?

Program je namijenjen svima koji žele postati instruktori fitnesa u teretani, funkcionalnog fitnesa, grupnog fitnesa ili pilatesa, bilo da su početnici u fitnes industriji ili već imaju iskustva i žele formalizirati svoje znanje.

Programi osposobljavanja upisuju se u radnu knjižicu temeljem rješenja Ministarstva turizma i sporta. Programi specijalizacije te seminari i radionice omogućuju stjecanje dodatnih znanja, sposobnosti i vještina u području fitnesa kako bi svi polaznici ostali u korak s razvojem struke.

Upisuju li se programi u radnu knjižicu?

Programi osposobljavanja upisuju se u radnu knjižicu temeljem rješenja Ministarstva turizma i sporta. Programi specijalizacije te seminari i radionice omogućuju stjecanje dodatnih znanja, sposobnosti i vještina u području fitnesa kako bi svi polaznici ostali u korak s razvojem struke.

Što ako sam student ili već posjedujem diplomu Kineziološkog fakulteta ili neku drugu diplomu iz fitnesa?

Polaznici, diplomanti Kineziološkog fakulteta, osobe koje su prošle prag razredbenog postupka na Kineziološkom fakultetu ili studiju za izobrazbu trenera te aktualni kategorizirani sportaši RH mogu izravno upisati programe osposobljavanja bez polaganja razredbenog postupka.

Mogu li upisati više programa odjednom i moram li ponovo slušati ista predavanja?

Istovremeno slušanje više programa osposobljavanja nije moguće. Međutim, završetkom jedne edukacije ostvarujete značajan popust na upis iduće edukacije koja Vas zanima.

Kada započinju predavanja?

Predavanja u Zagrebu se odvijaju dva puta godišnje – u ožujku i listopadu, a u Rijeci i Splitu samo u listopadu. Predlažemo da napravite neobavezujuću prijavu za program edukacije koji Vas zanima te tako primite pravovremeno mail s informacijom o idućem roku upisa.

Koja je cijena programa edukacije u Fitnes učilištu?

Cijena ovisi o odabranom programu i gradu u kojem želite slušati program.

Pogledati pod Cijena:  Instruktor fitnesa u teretani Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu Instruktor pilatesa Instruktor funkcionalnog fitnesa Osobni trener

Gdje se odvija nastava Fitnes učilišta i kojim danima?

Nastava se provodi subotom i nedjeljom kako bi se omogućilo zaposlenim osobama sudjelovanje u obrazovanju. Lokacije na kojima se odvija nastava pogledajte ovdje.  

Nastava u programima osposobljavanja traje kroz 3 mjeseca nakon čega polaznici pristupaju završnom ispitu.

Kakvu podršku pruža Fitnes učilište kod zapošljavanja?

Fitnes učilište je sklopilo ugovore o suradnji s vodećim fitnes centrima u Hrvatskoj.
Glavni razlog suradnje je povezati polaznike Fitnes učilišta sa vodećim poslodavcima u  fitnes industriji.

Svi polaznici koji uspješno polože završni ispit, primaju redovne obavijesti o ponudama za radna mjesta koja su upućena na Fitnes učilište od strane naših suradnika ili partnera.

Što je trajno stručno usavršavanje?

Trajno stručno usavršavanje je stalna izobrazba trenera u cilju podizanja razine znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova u struci. Treneri koji redovito obnavljaju i unaprjeđuju svoje znanje i vještine postižu veću konkurentnost i trajnu zapošljivost. Jedna od obaveza fitnes trenera je i trajno stručno usavršavanje, tj. prikupljanje edukacijskih bodova kroz tekuću godinu.

Što ako se ne upiše dovoljan broj polaznika na program?

Ukoliko je u program upisan nedovoljan broj polaznika, Učilište je dužno Polazniku ponuditi drugi program odnosno edukaciju za koju je ostvaren dovoljan broj polaznika, a ako Polaznik ponudu ne prihvati, Učilište će otkazati ugovor uz povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa školarine od strane Polaznika te Polaznik može zadržati preuzete edukacijske materijale.

Niste pronašli odgovor na vaše pitanje?

Slobodno nam pošaljite upit i odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.

    Želim primati novosti od Fitnes učilišta