fbpx

Česta pitanja

Zašto odabrati fitnes učilište?

Postoji nekoliko razloga zašto upisati Fitnes učilište:

Prednjačimo u predavačkom kadru. Kao što možete vidjeti na našoj stranici, naši predavači su vrhunski stručnjaci ne samo u Hrvatskoj već i u regiji.

Fitnes centri u kojima se odrađuje nastava i praksa, pružaju idealan ambijent za učenje tehnike, metodike i teorije te opremom prate najnovije trendove.

Priručnici koji su uključeni u cijenu se prije svake generacije revidiraju i nadopunjuju informacijama iz najnovijih istraživanja.

Svi naši polaznici prilikom edukacije, kao i kada završe program, ostvaruju popuste na mnoge radionice i edukacije, dodatke prehrani.

Naši programi nisu samo verificirani od strane MZOS već su revidirani, priznati i ocijenjeni (što nemaju sve ustanove) od vodeće europske zdravstvene i fitnes asocijacije kako bi osigurali svojim polaznicima da njihova potvrda edukacije na Fitnes učilištu bude priznata i u ostatku zemalja Europe, pa i u svijetu.

Naši bivši polaznici garantiraju kvalitetu Fitnes učilišta, što možete pročitati u brojnim intervjuima koji su napravljeni s njima na našoj web stranici. Mnogi ponovo upisuju programe osposobljavanja kao i usavršavanja.

Mi smo jedina ustanova ove vrste koja nudi program usavršavanja. To znači da je za upis potrebno formalno obrazovanje iz fitnesa (instruktor, viši trener ili kineziolog).

Također već nekoliko godine smo i ustanova koja ima iskustva u organizaciji međunarodnih kongresa (Europski ogranak Exercise is Medicine, domaćin) te provedbe EU projektata (BSOE, Fitness Index) kao i svog vlastitog projekta Kongresa Fitnes učilišta, kojim smo napravili iskorak u kvaliteti održavanja ovakvog tipa usavršavanja kadra i stručnjaka iz svijeta fitnesa.

Razina kvalitete znanja i kontakata koje mi pružamo, možete naći samo u Fitnes učilištu.

A trudimo se i dalje napredovati.

Koje programe edukacije imate u Fitnes učilištu?

Trenutno su u ponudi 4 programa osposobljavanja i to za instruktora fitnesa u teretani, instruktora grupnog fitnesa uz glazbu, instruktora Pilatesa te program za masere. Uz programe osposobljavanja Fitnes učilište nudi i programe usavršavanja, specijalizacije te dodatne seminare i radionice  više…

Upisuju li se završeni programi u radnu knjižicu?

Programi osposobljavanja upisuju se u radnu knjižicu temeljem rješenja ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Programi specijalizacije te seminari i radionice omogućuju stjecanje dodatnih znanja, sposobnosti i vještina u području fitnesa kako bi svi polaznici ostali u korak s razvojem struke.

Što ako sam student ili već posjedujem diplomu Kineziološkog fakulteta ili neku drugu diplomu iz fitnesa?

Polaznici, diplomanti Kineziološkog fakulteta, osobe koje su prošle prag razredbenog postupka na Kineziološkom fakultetu ili studiju za izobrazbu trenera (dodati) te kategorizirani sportaši mogu izravno upisati programe osposobljavanja bez polaganja razredbenog postupka.

Koji su minimalni zahtjevi za upis u programe?

U programe osposobljavanja može se upisati osoba koja ima:

–       završenu srednju školu

–       liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova instruktora/ice fitnesa u teretani

–       prijeđeni prag na provjeri specifičnih motoričkih sposobnosti i znanja (Razredbeni postupak)

Upis na programe osposobljavanja može biti izravan ili putem razredbenog postupka.

Gdje se može obaviti liječnički pregled?

Sportski liječnički pregled se može obaviti u medicini rada i sporta. Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti treba biti potpisano i pečatirano od strane specijalista medicine rada i sporta te s naznakom “za obavljanje poslova fitnes instruktora”.

Preporuku ustanova za obavljanje liječničkog pregleda po gradovima možete pogledati ovdje.

Od čega se sastoji razredbeni postupak?

Sadržaj razredbenog postupka:

1. Fitness Index™– procjena stvarne razine tjelesnog fitnesa. Više informacija na www.fitness-index.com

2. Provjera motoričkih znanja:

IFT -pravilna demonstracija osnovnih vježbi za razvoj mišićne snage, mišićne izdržljivosti, koordinacije, fleksibilnosti i upotrebe kardio trenažera

IFG – pravilna demonstracija osnovnih vježbi za razvoj mišićne snage, mišićne izdržljivosti, koordinacije, fleksibilnosti te provjera ritma i sluha

IP – samo pismena provjera znanja o osnovama Pilatesa

3. Pismena provjera osnovnih znanja o fitnesu

Jesu li programi edukacije međunarodno priznati?

Programi osposobljavanja za instruktora fitnesa u teretani te instruktora grupnog fitnesa uz glazbu usklađeni su sa europskim kvalifikacijskim okvirom (EQF) što je potvrdila Europska udruga za fitnes i zdravlje (EHFA). Ovim priznanjem našim je polaznicima koji završe jedan od navedenih programa omogućen upis u europski registar fitnes profesionalaca (ereps), što će im pomoći u lakšem pronalasku posla u zemljama europe. više…

Mogu li upisati više programa odjednom i moram li ponovo slušati ista predavanja?

Istovremeno slušanje više programa ospososbljavanja nije moguće. Međutim, završetkom jedne edukacije ostvarujete značajan popust na upis iduće edukacije koja Vas zanima.

Kada započinju predavanja?

Upisi se vrše 2 puta godišnje, u 3. i 9. mjesecu. Predlažemo da napravite neobavezujuću prijavu za program edukacije koji Vas zanima te tako primite pravovremeno mail s informacijom o idućem roku upisa.

Koja je cijena programa edukacije u Fitnes učilištu?

Gdje se odvija nastava Fitnes učilišta i kojim danima?

Nastava se provodi subotom i nedjeljom prijepodne kako bi se omogućilo zaposlenim osobama sudjelovanje u obrazovanju Za više informacija o lokacijama na kojima se odvija nastava odaberite grad koji Vas zanima. Zagreb Split Rijeka

Koliko traje nastava osposobljavanja i specijalizacije?

Nastava u programima osposobljavanja traje kroz 3 mjeseca (238 sati) nakon čega polaznici pristupaju završnom ispitu.

Programi specijalizacije podijeljeni su na teorijsku i praktičnu nastavu u trajanju između 16 i 60 sati.

Što su programi specijalizacije?

Programi specijalizacije su logičan nastavak stručnog usavršavanja polaznika koji su završili jedan od formalnih programa obrazovanja. Ovi programi su namijenjeni svima koji posjeduju osnovna znanja iz područja fitnesa i žele se specijalizirati u određenom području koje ih zanima. Programi specijalizacije podjeljeni su na teorijsku i praktičnu nastavu u trajanju od 30 sati.

Završetkom programa specijalizacije polaznici dobivaju diplomu Fitnes učilišta o završenoj specijalizaciji.

Što je registar trenera?

Registar fitnes trenera je nezavisni javni registar pokrenut od strane EHFA koji prepoznaje odgovarajuće kvalifikacije i stručnost trenera i instruktora fitnesa na području Europe.

Registracija znači da trener ispunjava propisane minimalne standarde dobre prakse, uključujući usvajanje Etičkog kodeksa fitnes trenera i da se zalaže za podizanje standarda kroz proces trajnoga stručnog usavršavanja. više…

Kakvu podršku pruža Fitnes učilište kod zapošljavanja?

Fitnes učilište je sklopilo ugovore o suradnji s vodećim fitnes centrima u Hrvatskoj.
Glavni razlog suradnje je povezati polaznike Fitnes učilišta sa vodećim poslodavcima u  fitnes industriji.

Svi polaznici po stečenom nazivu instruktora ili maser, primaju redovne obavijesti o ponudama za radna mjesta koja su upućena na Fitnes učilište od strane naših suradnika ili partnera.

Što je trajno stručno usavršavanje?

Trajno stručno usavršavanje je stalna izobrazba trenera u cilju podizanja razine znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova u struci. Treneri koji redovito obnavljaju i unaprjeđuju svoje znanje i vještine postižu veću konkurentnost i trajnu zapošljivost. Jedna od obaveza fitnes trenera je i trajno stručno usavršavanje, tj. prikupljanje edukacijskih bodova kroz tekuću godinu.

Što ako se ne upiše dovoljan broj polaznika na program?

Ukoliko je u program upisan nedovoljan broj polaznika, Učilište je dužno Polazniku ponuditi drugi program odnosno edukaciju za koju je ostvaren dovoljan broj polaznika, a ako Polaznik ponudu ne prihvati, Učilište će otkazati ugovor uz povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa školarine od strane Polaznika te Polaznik može zadržati preuzete edukacijske materijale.

Niste pronašli odgovor na vaše pitanje?

Slobodno nam pošaljite upit i odgovorit ćemo Vam u najkraćem roku.

    Želim primati novosti od Fitnes učilišta