fbpx

Međunarodno priznati programi

europe active logo color

Fitnes učilište je prva obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja je svoje programe uskladila sa Europskim kvalifikacijskim okvirom (EQF) u području fitnesa.

EQF je zajednički europski referentni okvir koji povezuje nacionalne kvalifikacijske sustave, djeluje kao prevoditeljski alat – osigurava lakše razumijevanje i ‘čitanje’ kvalifikacija kroz različite zemlje i sustave u Europi. On ima dva opća cilja: promicati mobilnost stanovnika među zemljama i poticati cjeloživotno učenje

Uvođenje kompetencijskog pristupa i naglašavanje ishoda učenja mijenja pristup dosadašnjem planiranju i programiranju odgojno-obrazovnog procesa, a predstavlja osnovu za uvođenje svake pojedine kvalifikacije, što vodi ka kvalitetnijem povezivanju potreba tržišta rada s provođenjem školskih i obrazovnih programa te u vrjednovanju svih ishoda učenja.

Programi osposobljavanja sa instruktora fitnesa u teretani, instruktora grupnog fitnesa uz glazbu, instruktora Pilatesa te Osobni i kondicijski trener prošli su postupak verifikacije od strane Europske udruge za fitnes i zdravlje (Europeactive) što omogućuje polaznicima navedenih programa da se nakon završene edukacije mogu upisati u europski registar trenera u fitnesu (ereps).

Ereps je nezavisni javni registar profesionalaca u fitnesu kojem je cilj zaštiti struku, promovirati stručnjake koji su završili formalno obrazovanje te ih potaknuti na cjeloživotno obrazovanje kako bi ostali u korak s razvojem struke.

Više o europskom registru možete pronaći na internet stranici Europe Active.