fbpx

Maja Vukelja

Od malih nogu je bila u sportu – gimnastici, tenisu i veslanju. Ljubav prema sportu naslijedila je od djeda koji je bio međunarodni gimnastički sudac te gimnastički trener u Ogulinu. Još od osnovne škole imala je želju postati trenerica.
2012. godine završila je Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje je i doktorirala 2021. godine na temu „Tjelesna aktivnost i motorička znanja djece predškolske dobi u Republici Hrvatskoj“ na temelju projekta financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost i pod vodstvom izv.prof.dr.sc. Sanje Šalaj. Na Kineziološkom fakultetu radi kao predavač i vanjski suradnik na katedri Kineziološke rekreacije te kolegiju Motorički razvoj čovjeka. Također je vanjska suradnica u Laboratoriju za motorički razvoj Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Od prosinca 2012. do travnja 2024. godine radila je u Športsko rekreacijskom centru Trnje kao voditeljica tjelesnog vježbanja za umirovljenike i trudnice, a od 2017. i kao voditeljica Fitness centra Trnje. Radila je s 9 skupina umirovljenika, odnosno s njih oko 180 te skupila preko 11000 odrađenih grupnih treninga s ovom dobnom skupinom.
Područje koje ju naročito zanima i u kojem se neprestano usavršava je Zdravstvena kineziologija.
Bila je dio hrvatskog tima erasmus+ EU projekta „HEPA-S – Health and Fitness Assessment for Seniors“ čiji je nositelj bio Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Fitnes Učilištem, a provodio se u 5 država partnera (Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Portugal i Srbija).
Voditeljica je „Sekcije za starije osobe“ te tajnica Hrvatske udruge za promociju tjelesne aktivnosti, prevenciju debljine i unapređenje zdravlja (HUPTA).