fbpx

“Cilj mi je biti najbolja u svojoj kategoriji i obraniti naslov dvostruke državne prvakinje do 64kg.” – Klara Ivoš

Upoznajte Klaru Ivoš, našu bivšu polaznicu programa za instruktore fitnesa u teretani. Klara se bavi olimpijskim dizanjem utega i ostvarila je zavidne rezultate. Voli zdravu prehranu i rad s ljudima, inače je i studentica Kineziološkog fakulteta u Splitu. Trenutno uživa u vođenju treninga vježbačima u Virovitici i pripremi za natjecanja. Kako joj je bilo na nastavi, zašto se odlučila za Fitnes učilište i što poručuje budućim polaznicima Fitnes učilišta možete pročitati u nastavku intervjua.

1. Klara, tko si, odakle si i čime se sve baviš? 

Ja sam Klara Ivoš, dolazim iz Virovitice, instruktorica sam fitnesa i bavim se olimpijskim dizanjem utega.

2. U kojem  trenutku si shvatila da ti je potrebna edukacija iz fitnesa i da baš želiš upisati Fitnes učilište?

Nakon srednje škole znala sam da se želim baviti fitnesom, a za Fitnes učilište sam dobila puno preporuka s obzirom na kvalitetu predavanja, profesionalizam i kratko vrijeme trajanja osposobljavanja.

3. Drago nam je. Kako ti je bilo na nastavi? Koja te tema najviše iznenadila i zašto?

Na predavanjima mi je bilo odlično, iskreno jedva sam čekala svako predavanje jer sam znala da ću puno toga naučiti, a ujedno se super zabaviti i nasmijati.
Najviše me iznenadio praktični dio hodanje i trčanje jer do tada nisam bila svjesna detalja vezanih uz te normalne i svakodnevne aktivnosti.

4. Koliko dugo se baviš olimpijskim dizanjem utega? Koji je trenutno cilj?

Olimpijskim dizanjem utega se bavim 4 godine, a trenutni cilj mi je biti najbolja u svojoj kategoriji, te obraniti naslov dvostruke državne prvakinje do 64kg.

5. Najdraži zdravi recept? Je li ti teško motivirati vježbače na zdrav način života?

Najdraži, a ujedno i najpraktičniji zdravi recept su mi integralne tortilje s omletom, šunkom i sirom, te prelivene grčkim jogurtom,  jer sadrže sve potrebne makronutrijente u jednom obroku, a zasitne su i daju mi dovoljno energije.

Svi su vježbači individualni, neke je teže motivirati na zdrav način života, a one koji su discipliniraniji nije. Sve ovisi o tome koliko tko želi napredovati i stvarno promijeniti svoj životni stil.

6. Što bi poručila budućim polaznicima Fitnes učilišta?

Budućim polaznicima bih preporučila da se uvijek trude biti najbolja verzija sebe, te da nikada ne prestanu raditi na svome znanju.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi