fbpx

“Edukacija na Fitnes učilištu mi je dala samopouzdanje. Spremna sam na sve nadolazeće izazove u radu s klijentima.” – Antonia Marečić

Upoznajte Antoniu Marečić, instruktoricu fitnesa u teretani. Prije nekoliko godina je prvi puta ušla u teretanu. Bez predznanja učila je na vlastitim greškama. Ali sada već radi kao instruktorica i pomaže drugima da oni ne bi radili te iste greške. Vrlo je sretna je ima mogućnost raditi ono što ju zanima i voli.

1. Antonia, predstavi se ukratko.

Pozdrav svima. Moje ime je Antonia Marečić i dolazim iz okolice Jastrebarskog. Imam 22 godine te sam studentica na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu dvopredmetnog usmjerenja germanistike i fonetike. Moja fitness priča je počela prije 5 godina kada sam prvi put stupila u teretanu. Kao početnica nisam znala što radim, te sam učila na vlastitim greškama. Teretana me izgradila kao osobu, naučila što znači disciplina i kako se sav trud na kraju isplati. Zbog svih pozitivnih promjena koje mi je donijelo vježbanje, odlučila sam pomoći i drugim ljudima u poboljšanju njihovog zdravlja, te im uštedjeti vrijeme i pomoći oko svladanja pravilnog izvođenja vježbi kako bi izbjegli početničke greške. Edukacijom na Fitnes učilištu stekla sam naziv fitnes instruktorice u teretani te sada napokon radim ono što volim.

2. Spomenula si da si učila na vlastitim greškama kako vježbati. Što bi sada nakon edukacije preporučila samoj sebi od prije 5 godina kada si počela vježbati u teretani?

Kada tek krenemo u teretanu sasvim je normalno da smo izgubljeni i da ne znamo što i kako. Upravo zato postojimo mi, treneri, koji ćemo rado pomoći. Voljela bih da sam u početku imala osobnog trenera koji bi mi skratio muke i vrijeme oko svladavanja pojedinih vježbi. Tako da početnicima svakako preporučam da uz sebe imaju stručnu osobu jer će put prema njihovom cilju biti lakši, brži i uspješniji.

3. U kojem trenutku si shvatila da želiš postati fitnes instruktorica i upisati Fitnes učilište?

Oduvijek želim pomagati drugim ljudima, samo nisam znala na koji način. Kada sam shvatila što sam postigla vježbanjem i kako mi je ono poboljšalo kvalitetu života, znala sam kojim putem mogu pomoći i biti podrška drugima.  Pronašla sam jedan divan citat za kojim se vodim: „Pomoći drugima najljepša je stvar koju možemo učiniti. Podijeliti s nekim ono što imamo i znamo zaista je najveći dar u životu.“

4. Koja je tvoja najdraža, a koja najomraženija vježba i zašto?

Moja najdraža i najomraženija vježba je definitivno hip thrust. S tom vježbom imam love-hate realtionship jer je vrlo zahtjevna, ali zato rezultati ne izostaju.

5. Imaš li nekih želja kako nastaviti dalje nakon edukacije?

Smatram da u ovom području znanja nikad dosta, tako da planiram i dalje učiti i raditi na sebi. Trenutno radim kao instruktorica u teretani i imam priliku raditi s ljudima, steći nova iskustva. Također bih u skorijoj budućnosti završila edukaciju za nutricionistu jer me to podjednako zanima, a i jedno nadopunjuje drugo.

6. Što poručuješ onima koji još nisu sigurni žele li se okušati kao fitnes instruktori?

Uvijek se pitamo jesmo li dovoljno dobri, imamo strah od predrasuda ili jednostavno nemamo hrabrosti. Naravno da će uvijek biti netko iskusniji, uspješniji od nas. Ali ako tako razmišljamo, nikada se nećemo pokrenuti, ostat ćemo na istom mjestu. Treba samo imati hrabrosti krenuti. Edukacija na Fitnes učilištu mi je upravo dala samopouzdanje. Dobila sam vjetar u leđa, te sam spremna na sve nadolazeće izazove u radu s klijentima.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi