fbpx

“Fitnes učilište je nadmašilo moja očekivanja.” – Marin Sablić

Marin Sablić jedan je od polaznika Fitnes učilišta iz Rijeke koji je oduševio stavom i znanjem tijekom edukacije kao i na ispitu. Po struci je inženjer za razvoj softvera, ali trening je odradio svoje i Marin je otkrio svoju novu strast. Zahvaljujući podršci kolega iz teretane prionuo je poslu i postao naš polaznik. “Trenutni planovi moje ekipe iz Tvornice Mišića su širenje i otvaranje novih dvorana u Rijeci i Zagrebu, nova partnerstva i širenje ekipe trenera, a sve je krenulo iz zajedničke strasti prema sportu.” – rekao je Marin Sablić.

1. Marine, ukratko kako je došlo do promjene da od inženjera za razvoj softvera dođeš na plan postati instruktor fitnesa?

Sve je krenulo s ekipom iz moje dvorane, Tvornice Mišića. Početkom treniranja kod Marka Kovačića, jako mi se svidio pristup i način treninga te sam iznimno napredovao u svim aspektima sportova u kojima se natječem. S vremenom, zadovoljni suradnjom, Marko mi je odlučio dati priliku voditi treninge uz njega te sam otkrio novu ljubav prema vođenju treninga i napretku mojih vježbača što je postepeno preraslo u novi karijerni odabir.

2. Powerlifting, olimpijsko dizanje i CrossFit. To su tvoji afiniteti u fitnesu i čak si u tome natjecateljski. Pa, kako to ide za sada? I koje ti je iiiiiipak možda najdraže?

Natjecanja su postala integralni dio mog života jer tu osjećam najveći napredak i zadovoljstvo kada se uloženi trud u pripremama iskaže. Za sada ide odlično i sa par natjecanja iza sebe, jako sam zadovoljan za svoj kratki natjecateljski vijek! Najviše iskustva imam u CrossFit natjecanjima, ali ipak sam kod Marka otkrio Powerlifting, koji mi je postao daleko najdraži natjecateljski sport te uz odrađeno jedno državno prvenstveno, iščekujem još mnogo drugih jer su brojke narasle!

3. Što ti je bilo najteže za svladati u tehnici olimpijskog dizanja?

Kao i većini, tehnika trzaja bila je najteža za savladati. Točnije, brzi ulazak pod šipku i jaaako puno rada na mobilnosti. No, s vremenom, trzaj mi je postao draži od dva pokreta u olimpijskom dizanju, njegova kompleksnost je ono što ga čini najzabavnijim.

4. Zašto si se odlučio baš za Fitnes učilište i kako ti je bilo?

Za Fitnes učilište odlučio sam se na preporuku mog trenera i kolege, Marka Kovačića. Drugi kolega trener Ivan i ja, krenuli smo zajedno na Fitnes učilište kako bih unaprijedili svoje znanje i našoj ekipi vježbača pružili jednu razinu više. Fitnes učilište je nadmašilo moja očekivanja. Svi predavači su izuzetno iskusni i divni ljudi koji su nam pružili svaku informaciju i savjet te nas usmjerili za daljnji rad na sebi i svom znanju o fitnesu. Naročito bih se htio zahvaliti Krešimiru Kovačeviću i Aleksandru Miketi, koji su nam uz vrhunska i zabavna predavanja pružili mnoštvo savjeta i tehnika van kurikuluma.

5. Koje planove imaš za dalje?

Edukacije, edukacije, edukacije. Između ostalog, plan mi je upisati usavršavanje za osobnog trenera na Fitnes učilištu, a nakon toga primijeniti to kod naših naprednijih vježbača u Tvornici Mišića i fokusirati se na natjecateljske grupe.

6. Što bi kao polaznik koji je uspješno završio edukaciju poručio budućim polaznicima?

Budućim polaznicima poručio bih da iskoriste znanje svojih predavača i pokušaju pronaći odgovore na sve nedoumice oko treninga. Propitkujte sve i nastavite učiti, a za sva pitanja, Filip Sabol ima odgovore potkrepljene znanstvenim člancima!

 

Marinu hvala na vremenu za intervju, a na linku možete pogledati video kako to izgleda u Tvornici Mišića.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi