fbpx

„Htio sam raditi za sebe i pružiti ljudima drugačiju uslugu“ – Marko Samardžija

Marko Samardžija je bivši polaznik Fitnes učilišta koji je hrabrim ustrajanjem uspio u onome što je želio, a to je biti sam svoj šef i biti drugačiji te nuditi kvalitetnu uslugu kojom će se istaknuti od drugih. Uporan i vrijedan, kakvog ga znamo od početka priče, a on dodaje da je i samokritičan. Kako god želja mu se ostvarila i sada sve više uživa u poslu koji mu je postao više kao stil života nego samo posao. Kojim koracima je došao do toga, otkriva u nastavku intervjua!

1. Svi su na moru. A Marko di si tiii?

Evo me u Samoboru pijem kavu ?

2. Marko, 2015. si završio Fitnes učilište, a 2016. si pokrenuo Summarum Fitness. Malo kasnije ćemo o tome, a za sad napiši 5 pojmova koji te najbolje opisuju i čine drugačijim od drugih instruktora.

Samokritičan, vizionar, vegan, jednostavan, komunikativan.

3. Veganstvo je tebi važna tema, no tvoji vježbači naglašavaju kako to nije nešto što namećeš njima i cijene tvoj koncept samoodrživosti. Što bi volio poručiti o toj temi?

Dobar broj mojih klijenata su vegani, a oni koji nisu uz mene su naučili važnost raznolike prehrane i uključivanja veće količine biljne prehrane u svoje živote. Ako ih zanima informiram ih, no to je stvar osobne želje i promjene na koju nikoga ne tjeram. Mislim da bi to svima trebala biti važna tema iz više razloga i svakako budućnost donosi pozitivne promjene koje već danas možemo vidjeti.

4. Kako si došao na ideju Summarum Fitnessa i je li koncept napredovao od samog početka?

Brand je započeo kao spoj prehrane, treninga i motivacije (odakle i ime dolazi, sve sumirano ?). Htio sam raditi za sebe i pružiti ljudima drugačiju uslugu od one na tržištu, uslugu baziranu na zdravlju i znanstvenim informacijama. S vremenom je brand izrastao u nešto mnogo više od fitnessa – postao je i određeni stil života i sada moja djevojka Ivana i ja u sinergiji radimo sve od predavanja, volontiranja, edukacija, treninga, online planova i konzultacija. Nikad nisam ni sanjao da ću u roku od 5 godina izlaziti na televiziji, držati predavanja, surađivati s neprofitnim udrugama i drugim firmama i brendovima na zanimljivim projektima.

5. Znaš i sam da naše polaznike jako zanima odakle krenuti kad žele pokrenuti nešto svoje. Možeš li opisati neki hodogram kako je to išlo kod tebe?

Naravno da ovdje postoji puno koraka, no sažet ćemo ih što kraće.

Završi edukaciju, uči konstantno, nađi posao, nađi mentora, skupi iskustvo. Zatim se informatički educiraj i kreni objavljivati svoj put i sadržaj. Usput nauči što možeš o prodaji, marketingu i komunikaciji i budi ustrajan par godina. Tada te nitko ne može spriječiti. Po putu potraži pomoć stručnjaka, kolega, klijenata i države u vidu poticaja kako bi brže napredovao

6. Otvorili ste svoj prostor i razni projekti su u planu. Pa za kraj reci što je to sve u budućnosti Summarum Fitnessa i gdje to sve popratiti?

Otvorenje vlastitog prostora moja je duga želja i velik korak sam po sebi, želimo prikupiti nove klijente i početi držati edukacije u prostoru na jesen. Što se tiče online posla, imamo par novih usluga za ljude kojima ne odgovaraju klasične usluge i planiramo jednostavnu aplikaciju kako bi rad s klijentima online bio jednostavniji i privlačniji. Započeli smo suradnju s Annapurnom kojoj se jako veselimo i uskoro držimo predavanje u Sarajevu o biljnoj prehrani. Svakako se želimo dodatno educirati i povećati i poboljšati sadržaj na svim mrežama. Sve možete popratiti na fejsu i instagramu Summarum Fitness, na Youtube kanalu istog imena i na našem webu www.summarumfitness.com. Također na facebooku imamo grupu Vegan Fitness Balkan za sve ljude željne informacija o zdravlju i mijenjanju načina života.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi