fbpx

“Izvucite maksimum s Fitnes učilišta jer su predavači izuzetno susretljivi i stručni.” – Damir Puškarić

Damir Puškarić je od nedavno instruktor fitnesa u teretani, ali i ponosni nositelj titule „Committed to Excellence“ kao najbolji u svojoj generaciji. Inače je iz Cetingrada i studira istraživačku informatiku. Dugo godina se bavio raznim oblicima vježbanja i nije nikad razmišljao da bi jednom postao instruktor fitnesa. Ipak, čuo je za Fitnes učilište i vidio svoju priliku da sazna više o fitnesu i dobije dodatno zanimanje. Kaže kako su ga atmosfera na učilištu i kvaliteta predavanja ugodno iznenadili. O svemu više u intervjuu.

1. Koje su 4 riječi koje opisuju Damira?

Opušten, optimističan, marljiv, uporan.

2. Koji je bio moment kada si shvatio da želiš postati instruktor fitnesa i upisati Fitnes učilište?

Fitnes je moj dugogodišnji hobi, izrazito uživam u treninzima, a i u čitanju raznih radova, članaka i knjiga s područja fitnesa. Radi toga sam već duži period imao želju postati instruktor fitnesa, ali nisam bio dovoljno informiran o postojanju kvalitetnih ustanova za edukaciju fitnes instruktora ili trenera.
Jednog dana sam sasvim slučajno na internetu naletio na stranicu Fitnes učilišta, i od toga trenutka sam se odlučio za formalnu edukaciju u području fitnesa i smatram da sam radi toga sada daleko bogatiji za nova znanja i iskustva.

3. Kao jednog informatičara moram te pitati, koliki je omjer vremena u danu koji provedeš sjedeći za računalom i vremena tjelesne aktivnosti?

Omjer znatno varira ovisno o mojim obavezama, ali se svakako trudim rekreirati kroz dan, bilo to u obliku šetnje ili klasičnog treninga na otvorenom. Na kraju mi je najbitnije da za svaki sat što provedem za računalom obavim neku tjelesnu aktivnost koja će kontrirati sjedenju.

4. U svojoj edukaciji iz područja fitnesa, koja ti je informacija o vježbanju ili ljudskom tijelu bila “mind-blowing”?

Mogu reći da mi je od svega najzanimljivije znatno olakšavanje učenja sve kad se shvate temeljni obrasci i anatomija. Praktički sve je izvedeno iz toga, a u kombinaciji čine proces učenja i razumijevanja svega ostalog daleko lakšim i zabavnijim. Također bih izdvojio i činjenicu da tjelesna aktivnost igra važnu ulogu u prevenciji i liječenju više od čak 40 različitih nezaraznih oboljenja.

5. Kako planiraš iskoristiti svoje znanje iz fitnesa? Imaš li nekih želja?

Svoje znanje iz fitnesa planiram iskoristiti tako da metodički pomognem sebi i drugima. Naravno, smatram da sam još u fazi učenja, pa imam u planu i dodatnu edukaciju u području fitnesa, a u skoroj budućnosti i nutricionizma. Time bih zaokružio nekakvo svoje temeljno znanje, a naknadno bih se usmjerio prema nekim specifičnim edukacijama kao za primjerice bodyweight treninge ili girje.

6. Što bi poručio kao polaznik s “Committed to Excellence” titulom novim polaznicima učilišta?

Novim polaznicima bih poručio da budu redoviti na nastavi (pogotovo na anatomiji i temeljnim obrascima), i da se trude izvući maksimum iz toga što su upisali Fitnes učilište jer su predavači izuzetno susretljivi i stručni.  Također bih im poručio da budu čim više društveni jer na učilištu mogu stvoriti nova poznanstva i razna lijepa iskustva.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi