fbpx

“Ja nisam želio odustati od svog cilja” – Antonio Toni Majstorović

Antonio Toni Majstorović završio je program za instruktora fitnesa u teretani. Kaže da nije očekivao da će toliko naučiti na Fitnes učilištu na čemu je jako zahvalan i nada se da će svoje znanje i dalje širiti na svoje klijente. Mi smo pak jako ponosni na Tonia, jer ne samo da nije odustao od svog cilja da postane instruktor, nego je i završio među najboljim polaznicima generacije. Više pročitajte u nastavku.

1. Toni, do svoje 14./15. godine života svoj život i ne predstavljaš kao najzdraviji lifestyle, što se tada promijenilo?

Da , dok nisam krenuo u srednju školu imao sam jako nezdrave životne navike. Vrijeme sam provodio ispred TV-a ili igrajući igrice, jeo sam dosta ne zdravu hranu i nisam shvaćao sport kao nešto što bi me moglo interesirati. Nakon što sam krenuo u srednju školu, ne zadovoljan samim sobom i svojim izgledom, odlučio sam napraviti promjene. Prve korake prema zdravom životu napravio sam u teretani, da bih se poslije nadopunjavao ostalim sportovima kao Krav Maga i Crossfit, ali uvijek bih se vraćao natrag u teretanu koja mi je bila osnova zdravog života.

2. Član si Krav maga Global federacije i položio si prvu razinu (Practicioner 1), što te privuklo toj disciplini? Znamo da si se prije bavio drugačijim oblicima vježbanja.

Kao što sam rekao Krav Maga je nadopuna onoga što sam započeo u teretani. Iako nisam obožavatelj sportova kao što je Krav Maga okušao sam se u njoj i proširio određenja saznanja koja sam do tada imao, ali uvijek se vratim natrag u svoj Gym =)

3. Znamo da se nije lagano dignuti nakon pada, ti si uspio i upisao Fitnes učilište, možeš li podijeliti s nama svoj put i ohrabriti nekoga ?

Da, nakon što sam pao na prijemnom ispitu na Kineziološkom fakultetu u Splitu izgubio sam volju i smatrao kako nisam dovoljno dobar za biti trener. Svatko tko ide u teretanu i bavi se fitnessom zna da u treningu nema odustajanja, tako i ja nisam želio odustati od svog cilja, zato sam danas uspješno ostvario jedan od svojih velikih ciljeva u životu. Način do uspjeha je, neovisno o trajanju; naporu; padovima, nastaviti dalje i imati konačni cilj kao motivaciju.

4. Moramo te pohvaliti kako si bio izniman polaznik i dobio priznanje Certificate of Excellence, čestitamo još jednom! Koliko truda, rada i ustrajnosti je trebalo?

Hvala vam. Potrebno je dosta truda, učenja, ali najviše razumijevanja i logičkog zaključivanja kako bi, po meni, bili uspješan polaznik, ali i instruktor. Tko god ima motivaciju postati instruktor, taj rad neće doživjeti napornim, nego što više zanimljivim i motivirajućim

5. Želja za znanjem i napredovanjem kod tebe je vjerujemo viša nego prije, imaš li planove za nove edukacije?

Da, naravno. Nakon što sam završio fitnes učilište, shvatio sam da je moje znanje prije bilo opširno s puno praznina i nejasnoća; koje mi je fitnes učilište nadopunilo i razjasnilo. Moja daljnja edukacija bit će, najvjerojatnije, bazirana na nutricionizmu jer smatram da je to nešto što može zaokružiti priču o zdravom životnom stilu.

6. Za kraj, podijeli s nama gdje si danas? Kako je raditi s klijentima, što im ti pružaš i što od njih očekuješ?

Danas radim kao instruktor u teretani u Gyms4You u Zadru. Svoje klijente provodim kroz treninge koji su provučeni kroz F.I.T.T. i S.M.A.R.T. principe orijentirane na način da ostvarujemo ciljeve koje s vježbačima zadamo. Od svojih klijenata jedino očekujem da sa sobom ponesu dobru volju i pozitivan stav, a vrijeme i trening će pokazati rezultate i motivirati moje klijente sa zdravijim životom orijentirane prema željama.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi