fbpx

“Ja za sebe ne mogu reći sam bolji, samo možda odlučniji i hrabriji.” – Albert Galić

Prije nekoliko godina Albert Galić je završio edukaciju na Fitnes učilištu u Splitu. Do tada je bio višegodišnji vježbač. Hrabro je napusti posao trgovačkog putnika i počeo raditi kao instruktor fitnesa u teretani. Tada smo napravili prvi intervju s Albertom kada nam je ispričao o svojim počecima. Tu nije stao, nastavio je raditi na sebi educirajući se koliko je mogao. Prije par dana, Albert se javio i dao nam izvrsne vijesti o svom napretku u novoj karijeri. O čemu se radi pročitajte u nastavku intervjua.

1. Albert, kad si upisao Fitnes učilište to si učinio jer si želio naučiti više radi sebe, kako bi bio bolji kao vježbač. Što misliš koliko su ljudi općenito svjesni da se znaju ili ne znaju pravilno rekreirati i čine li si štetu time što ne traže pomoć?

Da, Fitnes učilište sam upisao 2018.godine. U početku je to bila isključivo želja da naučim više i bolje trenirati. Međutim, s vremenom je u meni narasla želja da se krenem profesionalno baviti fitnesom.

I ja sam nekada bio rekreativni vježbač i kad sam upisao Fitnes učilište, tada sam shvatio koliko sam toga pogrešno radio. Nažalost, rekreativci kod nas nisu dovoljno upoznati s rizicima koje donosi nepravilan način vježbanja.

Za mene je prevencija od ozljede na prvom mjestu i na taj način pristupam svojim klijentima, dok rekreativci često imaju nedohvatljive ciljeve i time naravno riskiraju ozljedu.

2. Splet okolnosti nakon edukacije je rezultirao promjenom tvoje karijere. To smo još u prvom intervjuu razgovarali. Nisi ni očekivao da bi od posla instruktora u teretani mogao živjeti i uživati. 🙂 A tada vjerojatno nisi ni očekivao da će se dogoditi ono što je finalizirano prije koji tjedan. Postao si fitnes trener u Boris Becker akademiji u Frankfurtu. Ispričaj mi malo više o ovoj prilici.

Nakon završetka Fitnes učilišta, moja edukacija nije završila. Uslijedili su brojni  seminari i edukacije te mentorstva s najboljim trenerima kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva. Na takvoj jednoj edukaciji sam se povezao s trenerima iz Njemačke koji rade u najboljim tenis akademijama u Frankfurtu.

Dobio sam priliku da radim  tenis kampove za vrijeme ljeta. Nakon nekog vremena dobio sam priliku otići na razgovor u Boris Becker akademiju. Naravno, kod njih sam proveo nekoliko dana kako bi provjerili moj rad i na sreću bili su zadovoljni sa mnom.

Ugovor koji sam dobio sam, naravno, objeručke prihvatio.

3. Jako smo bili uzbuđeni kad smo saznali za to, i hvala što si se javio. Što bi istaknuo, zašto misliš da kvalitetno radiš svoj posao? Po čemu si bolji od drugih?

Ja za sebe ne mogu reći sam bolji, samo možda odlučniji i hrabriji. Nažalost, naši treneri možda sebe ne smatraju dovoljno kvalitetnima, ali svima savjetujem da pokušaju marljivo raditi na sebi, puno se educirati te uz dozu sreće ostvariti svoje ciljeve.

4. Kako si se snašao oko preseljenja u drugu državu? Nije mala promjena.

Preseljenje me očekuje u veljači, međutim kako sam zadnje dvije godine provodio dosta vremena gore, vjerujem da neću imati nikakvih problema.

5. Što te očekuje u narednom periodu u akademiji?

Očekuje me puno rada, odricanja, velika odgovornost, a nadam se steći novo iskustvo koje će me zasigurno još više unaprijediti u budućnosti.

6. Imaš li možda koji savjet za kolege i buduće polaznike koji još možda ne znaju u kojem bi smjeru krenuli s traženjem ili pokretanjem posla?

Savjetujem im da za početak pronađu svoje usmjerenje. Fitnes je jako širok pojam i teško će se moći bazirati na više usmjerenja. Iako je Fitnes učilište odlična podloga, ja sam nakon par godina rada s rekreativcima ipak shvatio da se želim bazirati na rad sa sportašima i ka tome smjeru se educirati (konkretno tenisačima).

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi