fbpx

Kako člana navesti da mu vježbanje postane stil života najteži je dio posla Saša Mejovšek, FirstFitness&Squash Tower

Za ovu srijedu razgovarali smo s voditeljem First Fitness & Squash Towera, Sašom Mejovšekom. Ovaj centar nije usmjeren samo na fitness već i na squash kao što samo ime i govori. Trinaestogodišnje iskustvo dokaz je o uspješnom vođenju centra a kako to oni rade pročitajte u nastavku teksta.

1. First Fitness & SquashTower obuhvaća raznu ponudu i prisutan je već više od desetljeća. Koja je bila nit vodilja tada kad se otvarao, a što danas?

Osnovna vodilja prije 13 godina bila je otvoriti prvi pravi squash centar u Hrvatskoj po standardima svjetske squash federacije i u to je doba to bio pravi pionirski pothvat, jer osim otvaranja centra trebalo je pokrenuti sasvim novi, do tada nepoznat sport. Vjerujemo da smo u tome uspjeli jer se danas u FirstFitness&SQUASH Toweru održavaju brojni domaći i međunarodni turniri i lige, treneri rade s djecom svih dobnih kategorija, a naši najbolji juniori nalaze se u samom vrhu Europske ljestvice. Zbog velikog interesa, nakon dvije godine smo kao popratni sadržaj otvorili fitness dio kojeg smo u nekoliko navrata dodatno širili, te grupne programe.
Želja nam je bila imati centar gdje će se ljudi dobro osjećati i rado dolaziti, a to sigurno dokazuje određeni broj klijenata koji su s nama već više od 10 godina.
Danas nam cilj udovoljiti zahtjevima klijenata te im pružiti uslugu rekreacije u što većem opsegu.

2. Što Vam 11 godina iskustva govori o trendu fitnessa u Hrvatskoj?

U zadnjih desetak godina, fitness je doživio naglu ekspanziju, što kroz otvaranje velikih fitness centara, kvartovskih centara, malih lokalnih aerobic klubova, preko otvaranja posebnog smjera za fitness na KIF-u, Fitnes učilišta kao i sličnih učilišta i seminara, pa do promocije fitnessa od strane poznatih i medijski eksponiranih ljudi.
Nažalost, s druge strane, broj aktivnih vježbača i korisnika fitness usluga nije niti približno pratio ponudu, te smo po tome i dalje na začelju Europe. Moramo napomenuti da se u zadnjih godinu dana osjeća rast članova te nam se javlja sve više kompanija koje koriste našu uslugu i nagrađuju rekreacijom svoje djelatnike.

3. Kako birate svoju iduću ponudu (novi grupni program, novu uslugu u teretani)?

Ponudu biramo ovisno o općim globalnim trendovima, prema zahtjevima naših članova i u konačnici prema preporukama trenera. Nekoliko puta tijekom godine našim članovima uvodimo određene novitete.

4. Što Vam je bitno kod Vašeg trenera/instruktora?

Osnovno je da ima zadovoljavajući stupanj obrazovanja. Nakon toga je bitno da trener barata potrebnim znanjem, da je komunikativan i da ima dobar pristup prema klijentu, da je kolegijalan, uredan, motiviran i da voli svoj posao.

5. Što je po vama najteži segment u dugogodišnjem održavanju poslovanja jednog fitness centra?

Među najteže segmente spada kontinuirani rad na tome kako privući novog klijenta, da mu vježbanje (rekreacija) postane dio njegovog života, te kako ga zadržati da postane stalni član.

6. Da li ste spremili nešto novo za svoje korisnike u nadolazećoj sezoni treniranja?

U novu smo sezonu krenuli s akcijskim cijenama, pokrećemo jutarnju grupu vježbanja za djecu od 3 do 6 godina, kao i jutarnju grupu Zumbe. Uz to, u završnim smo razgovorima s jednom stranom kompanjom za pokretanje novog oblika rekreacije koji povezuje napredne tehnologije i vježbanje za tinejđere.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...