fbpx

Kristina Perestegi

Kristina Perestegi je energična, vedra trenerica koja puni dvorane. Često ju možete vidjeti po konvencijama i van Hrvatske. Više o njoj u nastavku.

1. Kristina, ukratko nam recite kako je vama bilo na Fitnes učilištu? Da li ste već tijekom nastave mogli primijeniti to znanje u vođenju treninga?

Fitnes učilište nije bilo lako, nije bilo jednostavno ali zato i diploma u ruci ima veliku važnost, težinu a ne da su tek isprazna slova na papiru. Iza njih zaista stoji znanje i trud.
Tijekom samog pohađanja nastave napredak je bio očit kroz komunikacijske i prezentacijske vještine, kroz samu praktičnu primjenu znanja te vještinu vođenja i koncipiranja sata. Lakše uočavam pogreške svojih polaznika prilikom izvođenja vježbi.

2. Recite nam malo o vašem centru i da li vam je edukacija pomogla na koji način?

U fitnesu sam preko desetak godina te sam vlasnica svog centra. Održavam treninge na nekoliko različitih lokacija, Ivanić Grad, Križ, Popovača te Kutina. Sama edukacija, između ostalog, pomogla mi je da proširim ponudu različitih oblika treninga i da bolje organiziram sam rad svog centra.

3. Da li pratite nove trendove, odlazite na seminare…?

Trudim se pratiti nove trendove. U fitnesu se oni veoma brzo mijenjaju te je potrebna stalna nadogradnja znanja. Nastojim se konstantno educirati te pohađam različite radionice, seminare, konvencije što kod nas što u inozemstvu.

4. Po vama, koje su bitne smjernice za svakog trenera?

Kod bavljenja ovim poslom, ono što je po meni najvažnije, je ljubav prema poslu i konstantna želja za učenjem! Trener je ta osoba koja bi s lakoćom trebala prenijeti svoja znanja, metodu i tehniku na svakog svog polaznika. Biti trener nije lak posao. Velika je to odgovornost uz koji dolazi mnogo obaveza iza kojih mora stajati adekvatno znanje.

5. Koji tip treninga preferirate i zašto?

Osobno preferiram kružni trening koji podrazumijeva brojne složene pokrete. Samim time se smanjuje potreba za zasebnim kardio vježbama. Nema treninga koji ne volim, a među dražima su mi treninzi s koreografskim elementima. Među njima prednjači Zumba.

6. Vaš savjet za osobe koje bi se voljele uključiti u vježbanje a nikako da krenu?

Za sve one koji stalno odgađaju svoj prvi dolazak na trening mogu reći samo: ne čekajte Novu godinu, novi mjesec, ponedjeljak, ne čekajte, jer zaista neće postojati bolji trenutak od ovoga sad!

Svi željni više informacija o Kristini i o njenim treninzima te angažmanima, možete to pogledati ili pitati na:

Mobitel:  098/628-229

Web: kristinaperestegi.zumba.com

Facebook stranica: www.facebook.com/rekreacija.kriz?fref=ts

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi