fbpx

„Najvažnija promjena koju možemo napraviti u svom životu je promjena životnog stila na onaj zdraviji!“ – Josipa Vlahov

Pri stvaranju novih navika potrebna je disciplina, ali kada naviku uspjeha gradite cijelim nizom postignuća, koja su zapravo koraci prema uspjehu, ta vam disciplina ne pada teško.
Josipa Vlahov je odgojiteljica, a u večernjim satima se „pretvara u superheroja“ – naravno, instruktoricu fitnesa.
Kako je Josipa pronašla motivaciju i disciplinu da ostvari svoje ciljeve, kako joj je bilo na edukaciji za instruktora fitnesa u Splitu te koje prilike su joj se pružile po završetku Fitnes učilišta, pročitajte u intervjuu.

1. Josipa, predstavi se u nekoliko rečenica

Josipa Vlahov, 37 godina. Preko dana radim u vrtiću kao odgojiteljica, a u večernjim satima, kako bi djeca rekla: ” Pretvaram se u superheroja! “, instruktoricu fitnesa! Usudila bih se reći da posao odgojiteljice nije zanimanje, već POZIV, a upravo to mislim i za predanog instruktora fitnessa. Dakle, ovaj poziv predstavlja pozitivan model identifikacije, uzor ponašanja i djelovanja. Najvažnija promjena koju možemo napraviti u svom životu je promjena životnog stila na onaj zdraviji! Upravo to je zadatak instruktora fitnessa, promijeniti nečiji život na bolje. Sebe doživljavam pobjednikom koji stvara druge pobjednike! Kao instruktorica fitnesa želim zračiti pozitivnom slikom o sebi i poletom. Polet je nevjerojatno zarazan i utječe gotovo na svakog s kim dolazimo u kontakt.

2. Svatko u nekoj fazi života želi promjenu. Ti si svoju želju osvijestila i napravila nešto po tom pitanju. Opiši kakvo je to tebi bilo iskustvo.

Svoju veliku životnu promjenu stila napravila sam u 30. godini života. Zaljubila sam se u fitnes i u svoj novi način življenja. Glavni cilj u životu čovjeka je da bude sretan, a samopouzdanje donosi sreću! Fitnes je izgradio moje tijelo i samopouzdanje. Dakako, pri stvaranju novih navika potrebna je disciplina, ali kada naviku uspjeha gradite cijelim nizom postignuća, koja su zapravo koraci prema uspjehu, ta vam disciplina ne pada teško. Budući da su ciljevi koje želite ostvariti realni, a ipak i izazovni, vaša će želja jačati vašu disciplinu jer će vam dati odlučnost. Stara poslovica koja govori da se disciplina mjeri gramima, a kajanje tonama – posve je točna. Počet ćete ostvarivati svoj cilj onoga trenutka kada mu postanete predani.

3. Kako ti je bilo na edukaciji na Fitnes učilištu i koliko ti je pomoglo u tvojim željama?

Znanje je moć!!! Upravo iz tog razloga postoji fitnes učilište. Učite i napredujte! Nakon završenog fitnes učilišta dobila sam priliku za rad s klijentima u fitness studiju, kao i u teretani. Ako ste posve obuzeti onime što želite postići, vrata će vam se sama otvoriti

4. Pandemija te malo usporila u tvojim planovima. Kako sada izgleda tvoj plan kad se situacija smiruje?

Svakako prihvatiti izazov, i pokušati se pripremiti za natjecanje u bikini fitnessu. Volja da nešto učinite rađa i hrabrost da to učinite.

5. Probala si i bodybuilding i powerlifting. Koje ti možda više budi znatiželju i motivaciju za treningom?

Estetika u svijetu fitnesa predstavlja ideal ljepote. Estetičan je onaj lik koji ima idealno simetrične proporcije, koji ima lijepe oblike mišića i naravno nizak indeks tjelesne masti koji omogućava da sav taj izgled izađe na vidjelo. Estetika me fascinira i daje motivaciju za disciplinu i treniranje. Powerlifting je sport snage, ne estetike. Ali ga duboko poštujem i smatram ga jednim od najtežih sportova na svijetu! Svaka čast velikim powerlifterima!

6. Što bi poručila onima koji možda nisu sigurni žele li upisati Fitnes učilište?

Budite spremni za dobre prilike u vašem životu. Nemojte biti pasivni promatrač u svom životu i živjeti od očekivanja kako će se nešto na neki način riješiti bez vas kao aktera u svojoj životnoj priči.

Josipu možete kontaktirati na:

[email protected]

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...