fbpx

“Počela sam raditi iz znatiželje, da testiram sebe…. Ni sanjala nisam koliko će mi se ovo zapravo svidjeti!“ – Branka Vučković Vuksanović

Životni putevi su često neizvjesni i mogu nas u samo nekoliko godina odvesti u totalno drugome smjeru. Ali – ne treba se toga bojati već objeručke prihvatiti tu činjenicu, radovati se svakom danu i onome što nam on donosi – jer život je jedna predivna AVANTURA, zar ne? Branka je u potrazi za onime što će ju činiti sretnom radila zbilja velike zaokrete u životu, a po završetku osposobljavanja na Fitnes Učilištu ubrzo je počela i raditi u ovoj branši putem našeg oglasa. Poslušajte njenu priču…

1. Rođena si u Novoj Gradišci, studij završila u Osijeku, kako te životni put naveo prema Zagrebu?

 Po završetku studija, dobila sam posao u Plivi što je bio razlog mog preseljenja u Zagreb.

2. Od veterinarske tehničarke, preko Prehrambeno tehnološkog fakulteta do našeg programa Instruktora funkcionalnog fitnesa. Draga Branka, otkud ti na Fitnes Učilištu? Je li to neka ljubav iz mladih dana ili si se tek naknadno „zaljubila“ u vježbanje?

Ljubav prema sportu je nešto s čim sam se rodila. Uvijek sam bila aktivno dijete koje je jako puno vremena provodilo vani. Odrasla sam u obitelji koja se bavila sportom, mama, sestra i ja smo trenirale rukomet, tata nogomet.  Rukomet sam trenirala oko 15 godina. Kad sam prestala trenirati rukomet, samo sam ga zamijenila odlascima u teretanu i na grupne treninge. Jedina pauza od sporta koju sam imala su 2 porodiljna dopusta. 🙂

3. Primjećuješ li neku razliku u vlastitim treninzima otkad si završila program osposobljavanja za instruktoricu funkcionalnog fitnesa i koliko ti je sam program pomogao u razumijevanju cijeloga procesa vježbanja?

Apsolutno. Inače u životu kad nešto radim volim znati smisao toga, volim to razumjeti jer smatram da jedino tako možeš nešto kvalitetno raditi. Nebitno treniraš li sam/a za sebe ili vodiš grupu. Ako želiš rezultate, moraš znati kako doći do njih.  To je bio moj glavni cilj i motiv da upišem Fitnes Učilište: naučiti / razumjeti  proces vježbanja. Program mi je popunio one praznine  u znanju koje sam imala. Svi predavači s Fitnes Učilišta su osobe s iskustvom koje su u tom poslu godinama. Točno znaju šta naglasiti, šta dodatno pokazati/objasniti i odgovarali su na sva naša pitanja jednostavno i logično.  Na Fitnes Učilištu sam dobila jako dobar temelj u znanju, ali ovo je proces koji zahtjeva stalno učenje. Planiram upisati daljnje usavršavanje za osobnog trenera pa ću vam se sigurno u jednom trenutku opet vratiti po još znanja.

4. Po završetku osposobljavanja, i putem našeg oglasa za posao, počela si raditi u Amazoni. Kako ti se sviđa raditi u ovoj branši i koje sve programe vodiš?

Počela sam raditi iz znatiželje, da testiram sebe, da vidim koliko sam naučila, kako ću se snaći u nekoj novoj situaciji, kako organizirati sebe i cca 20 ljudi na treningu. Ni sanjala nisam koliko će mi se ovo zapravo svidjeti. Uživam u svakom treningu. Trenutno vodim my body, HIIT i funkcionalni trening.

5. Imaš li neku poruku za sve one koji su, kao i ti, zaljubljenici u tjelesno vježbanje, a još nisu smogli hrabrosti napraviti onaj prvi korak prema ostvarenju svojih snova?

Znam s čim se borite, “star/a sam, nemam vremena, nemam novca, .. možda nagodinu”…. Moja poruka je – niste stari, imate vremena i novac preusmjerite u ovo jer sad je pravi trenutak da napravite nešto za sebe i da budete sretni.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

dr.sc. Maja Vukelja, mag. cin.

Od malih nogu je bila u sportu – gimnastici, tenisu i veslanju. Ljubav prema sportu naslijedila je od djeda koji je bio međunarodni gimnastički sudac te gimnastički trener u Ogulinu. Još od osnovne škole imala je želju postati trenerica.
2012. godine završila je Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje je i doktorirala 2021. godine na temu „Tjelesna aktivnost i motorička znanja djece predškolske dobi u Republici Hrvatskoj“ na temelju projekta financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost i pod vodstvom izv.prof.dr.sc. Sanje Šalaj. Na Kineziološkom fakultetu radi kao predavač i vanjski suradnik na katedri Kineziološke rekreacije te kolegiju Motorički razvoj čovjeka. Također je vanjska suradnica u Laboratoriju za motorički razvoj Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Od prosinca 2012. do travnja 2024. godine radila je u Športsko rekreacijskom centru Trnje kao voditeljica tjelesnog vježbanja za umirovljenike i trudnice, a od 2017. i kao voditeljica Fitness centra Trnje. Radila je s 9 skupina umirovljenika, odnosno s njih oko 180 te skupila preko 11000 odrađenih grupnih treninga s ovom dobnom skupinom.
Područje koje ju naročito zanima i u kojem se neprestano usavršava je Zdravstvena kineziologija.
Bila je dio hrvatskog tima erasmus+ EU projekta „HEPA-S – Health and Fitness Assessment for Seniors“ čiji je nositelj bio Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Fitnes Učilištem, a provodio se u 5 država partnera (Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Portugal i Srbija).
Voditeljica je „Sekcije za starije osobe“ te tajnica Hrvatske udruge za promociju tjelesne aktivnosti, prevenciju debljine i unapređenje zdravlja (HUPTA).

Povezani blogovi