fbpx

“Podučavam ozbiljne stvari na zabavan način.” – Dina Dimić

Dina se većinu svog života bavila sportom. Kao tinejdžerica se zaljubila u grupne programe. Od tada ne prestaje sa svojim aktivnim i zdravim životom koji sada otkriva i svom sinu od 8 mjeseci. Ova profesorica fizike se usudila napraviti zaokret i ne samo da je uspjela, nego je  i zaslužila posebnu diplomu za izvrsnost koju Fitnes učilište dodjeljuje najboljim te istaknutim polaznicima. Više o Dini pročitajte u nastavku.

1. Dina, ti si se vrlo rano, kako kažeš zaljubila u grupne programe uz glazbu. Možeš nam reći što te privuklo ?

Da, od svoje 16. godine “skačem” po aerobicima. Privukli su me prije svega dobri i nabrijani treneri. Energija koju bi oni prenijeli na mene bila mi je ogromna motivacija da se pojavim na svakom sljedećem treningu i da dam maksimalno od sebe prilikom vježbanja.

2. Profesorica si fizike i aktivna si cijeli život, nama super zanimljiva i simpatična kombinacija s obzirom da se za profesore iz fizike veže asocijacija staloženosti, ozbiljnosti, brojeva, teorija … a ti si i instruktorica grupnih programa uz glazbu, gdje je glasno, pršti energija, muzika., Kako si spojila te dvije „strane“ ?

Definitivno nisam “klasična” profesorica fizike, moji sati su zabavni i drugačiji (interaktivni i istraživački) tako da je svima koji me poznaju sasvim normalno da vodim i grupne treninge gdje je potrebno prenijeti energiju i motivirati vježbače.  Iako se na satu fizike i na treningu trudim zabaviti sve prisutne, iza toga slijedi vrlo ozbiljna i promišljena priprema.
Zapravo, mogu reći da sam na taj način spojila najbolje iz oba svijeta – podučavam ozbiljne stvari na zabavan način.

3. Nakon poroda si imala veliku dijastazu abdominalnih mišića, hrabro si odlučila NE odustati od tjelesne aktivnosti. Možeš li nam reći svoja iskustva i što te i dalje motiviralo da nastaviš a ne da odustaneš?

Kad sam saznala da imam dijastazu abdominalnih mišića (unatoč aktivnoj i zdravoj trudnoći) nisam bila nimalo hrabra, no imala sam veliku podršku muža koji mi je stalno govorio da ako itko to može riješiti onda sam to ja. Otkad sam rodila, svaki dan sam izvodila posebne vježbe za jačanje mišića trupa te sam istraživala koje vježbe smijem, a koje nikako ne smijem izvoditi. Taj moj zdravstveni problem otvorio mi je jedan potpuno nepoznat svijet gdje sam naučila puno o ženskom tijelu tijekom trudnoće i nakon poroda što mi je dalo dodatnu širinu.

I dalje pazim koje vježbe izvodim, više vremena posvećujem disanju i posturi i nadam se da ću ta nova znanja uskoro moći prenijeti ostalim mamama sa sličnim problemom.

4. Prenosiš li svoju strast i ambiciju prema tjelesnoj aktivnosti i na svoje dijete? Možeš nam reći par ideja ili primjera gdje i kako provodite vrijeme zajedno?

Nadam se da da… dok odgovaram na ova pitanja, moj desetomjesečni sin Janko puže oko stola već 21. krug (da, brojala sam).  🙂
Otkad je propuzao ne staje, vidi da sam ja sto na sat pa se sad valjda natječemo u tome tko ima više energije. On zasad vodi i ne znam hoću li ga ikad stići.
Svaki dan smo vani u šetnji barem sat vremena, iako Janko najviše voli biti doma jer tamo može nesputano skakati, puzati i divljati.
Kad vježbam kod kuće on obavezno mora sudjelovati jer ga to jako zabavlja i veseli.

5. Uz sve dnevne obaveze, svejedno vodiš zdrav i aktivan način života. Koliku ulogu i koliko posvećuješ vremena zdravoj prehrani?

Volim kuhati, a još više papati, prije bebe sam puno više vremena provodila u kuhinji no i dalje se trudim svaki dan pripremati zdrave obroke za sebe, muža i dijete.
Svaki dan se ustajem oko 5 i tada najčešće, kao i svi normalni ljudi, pripremam ručak kako bih se ostatak dana mogla posvetiti djetetu i ostalim obvezama.
Vikendima se trudim napraviti neke zdrave deserte koje podvaljujem prijateljima i obitelji te ih na taj način privlačim na “zdravu” stranu.

6. Završila si program Instruktora grupnog fitnesa uz glazbu i to uz dodatnu titulu za izvrsnost. Koji su planovi za budućnost i kao naša uspješna bivša polaznica, reci nam svoja iskustva s Fitnes učilišta koja bi podijelila za naše buduće polaznike?

Imam puno planova, a dan mi je i dalje prekratak, no barem su mi sad vikendi slobodniji za svu moju akciju. 🙂
U First Fitness and Squash tower-u počinjem uskoro s vođenjem treninga, a u igri je i još nekoliko fitnes centara s kojima sam trenutno u pregovorima.
Uz to se uskoro s porodiljnog dopusta vraćam na svoj svakodnevni posao.

Iznimno mi je drago što sam odlučila upisati Fitnes učilište. Nisam ni sanjala da ću u manje od 3 mjeseca toliko toga naučiti, bilo je stvarno intenzivno i zabavno.
Želja mi je na jesen na Učilištu upisati i smjer Pilates te se nastaviti usavršavati.
Svakodnevno nastavljam učiti o pravilnom pokretu, ljudskom tijelu i o utjecaju vježbanja na zdravlje.
Kad odrastem voljela bih otvoriti i vlastiti fitnes studio. 🙂

 

Dinu možete kontaktirati nekom od navedenih opcija:

mail: [email protected]
mob: 0996245236
instagram: https://www.instagram.com/dina_dimic89/?hl=en

Photo by: Sara Bernarda Moritz

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi