fbpx

Selver Kasa – Instruktor fitnesa u teretani

Još jedan od naših polaznika, na kojeg smo ponosni zbog njegovog osobnog uspjeha kao i zbog znanja kojeg je pokazao na učilištu, je Selver Kasa, bodybuilding natjecatelj i fitnes instruktor.

1. Selver, cijeli život ste u sportu. Unazad nekoliko godina okrenuli ste se fitnesu. Da li ste već ranije željeli upisati neku vrstu edukacije iz sporta i kako ste se odlučili za Fitnes učilište?
Cijeli sam život u sportu.Trenirao sam rukomet a nakon toga počeo sam se baviti fitnesom. Prvotno je to bilo radi tjelesne aktivnosti koja mi je nedostajala nakon rukometne karijere, pa do zadnjih par godina kada sam postao ozbiljan fitnes natjecatelj.
Kao srednjoškolac sam razmišljao o Kineziološkom fakultetu ali me život povukao u drugi smjer.
Prijatelj koji je u fitnes industriji već mnogo godina na moj interes i želju, dao mi je kontakt Fitnes učilišta.
Nakon ustupljenog kontakta, nije mi trebalo puno da se odlučim, znao sam sto želim.
2. Da li ste dobili ideju u kojem smjeru želite ići dalje u fitnesu kao industriji?
Definiranu konkretnu zelju nemam,ali bih svoje iskustvo koje svakodnevno gradim htio prenijeti onima koji također za to pokazuju interes.

3. Recite nam ukratko o vama kao bodybuilding natjecatelju?                                                                          

Prije svega hvala vam na interesu koji pokazujete za mene. Čast mi je kao sportaš biti dio vašeg programa.
Već dvije godine natječem se u bodybuildingu.
Sudjelovao sam na desetak natjecanja, do sada je najzapaženiji rezultat bio prošle godine na državnom natjecanju u Sisku gdje sam osvojio 2. mjesto u kategoriji Men’s Physique.
Sudjelovao sam još na brojnim međunarodnim natjecanjima i na svima sam ušao u finale među prvih šest.

Otprilike početkom veljače postao sam član hrvatske body building reprezentacije te time predstavljao nasu domovinu na Europskom prvenstvu u Santa Susanni, Barcelona, na kojemu nisam ostvario značajan rezultat, ali sam dobio pohvale od izbornika te stručnog stožera kao naj sportaš, sa najboljom formom muškoga dijela repke te time opravdao status reprezentativca.
U subotu 6.6. 2015. pobijedio sam na državnom prvenstvu u klasi Men’s Physique te isto tako postao apsolutni pobjednik u obje klase, visoka i niska.
Drugoga dana nastupao sam na Grand Prixu King and Queen of the Beach u Poreču te ga osvojio kao apsolutni pobjednik o obje visinske kategorije.
Napomenuo bih da je to jedno od većih i jačih natjecanja tog karaktera u regiji sa mnoštvo internacionalnih vrhunskih natjecatelja i prvaka na zapaženim europskim i svjetskim smotrama.
Presretan sam zbog ovih rezultata, kao da sanjam, ostvarenje životnog sna.
Biti reprezentativac i apsolutni pobjednik svoje kategorije za mene kao sportaša je ogroman uspjeh, ponos i san.
Sada imam lagani odmor do 22.6. te nakon toga počinjem sa pripremama za Svjetsko prvenstvo u studenom koje će se održati u Budimpešti.
Ove dane očekujem plan treninga, prehrane i ostalih smjernica od svog trenera Marka Barića, te krenuti postepeno u ostvarenje sljedećih životnih snova.

4. Koji tip treninga vi preferirate i zašto?
Nemam neki tip treninga, već to radim po osjećaju.
S godinama sam uspio razviti to osjetilo da mogu razumjeti i slušati svoje tijelo.
Baziram se na višezglobne vježbe zbog aktivacije većeg broja misica a da ne zanemarujem izolacijske.
Akcenat dajem na tempo izvođenja vježbe, ne vežem se brojem ponavljanja jer time sebe ograničimo a možda možemo dati više. Radim sve do otkaza kako bih izazvao što veći stres misića.
5. Da li možete izdvojiti koju situaciju s klijentom u kojoj vam je pomoglo znanje s učilišta?
U treninzima sa klijentima redovito primjenjujem znanje koje sam stekao u fitnes učilištu.
Od ulaznog inicijalnog stanja klijenta (progresivni testovi…) do načina pravilnog izvođenja vježbi.
Izdvojio bih štap koji mi pomaze kod klijenata da zadrže kralježnicu u neutralnom položaju. Hvala vam na svemu, ponosim se što sam bio član Fitnes učilišta.
6. Vaš savjet za trenere početnike je?
Moj savjet za trenere početnike je da vjeruju u sebe, te da svakodnevno usavršavaju svoje znanje.

Ukoliko i sami imate pitanja za Selvera to možete učiniti na:

Selver Kasa

mail: [email protected]

mob: 091/5325133

web: www.selverkasafitnesst.wix.com

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...