fbpx

Sve na jednom mjestu i održavanje zadovoljstva članova – Jura Soldat, Aquila fitness centar

U sklopu naših intervjua s voditeljima i vlasnicima fitness centara, bili smo na otvorenju novog i zanimljivog Aquila Fitness centrau Čakovcu, gdje nas je ugostio ni manje ni više nego naš bivši polaznik Jura Soldat, sada kao voditelj ovog fitness centra. Fitnes učilište se drage volje uputilo dati svoju podršku, kao i naši predavači Marko Črljenec i Marino Bašić.
Ako ste razmišljali o tome da otvorite novi fitness centar, evo kako to izgleda kad konačno otvori svoja vrata nakon mnogo mjeseci priprema.

1. Kako je bilo od samog početka razmišljati o pripremi i opremanju novog fitness centra koji treba konkurirati na tržištu koje već ima sve, a ipak osmisliti nešto novo?

Osmislili smo fitness centar koji na 1400m2 ima sve na jednom mjestu. Teretanu, dvoranu za grupne programe, wellness, Aquila bar sa zdravom hranom i pićima kao što su smoothiei i proteinski shakeovi.. Imamo tu prednost da smo prvi u Čakovcu koji imaju sve u ponudi. Do sada ste u našem gradu mogli birati odlaske na samo grupne programe ili samo u teretanu. Novi smo i po provođenju funkcionalnog treninga te ponudi treninga samo za žene. Dvorana koja je uz sami Wellness, dio je predviđen za treninge za žene. One nekad ne vole i nisu sigurne na treninzima na kojima su i članovi muške populacije. Pa zašto ne? Jer već unaprijed smo vidjeli da su većinom žene jako zainteresirane za grupne treninge u našem centru. Kako je ovo multitematski centar, prisutna je i igraonica za djecu kako bi roditelji mogli nesmetano odraditi svoj trening dok se djeca zabavljaju sa svojim prijateljima i obrnuto.

2. Nama je prvo zapela za oči kružna staza za trčanje. Odakle ideja, da li to uopće ima neki fitness centar u Hrvatskoj?

Nismo nigdje još to vidjeli. Ideja je jednostavno došla s željom da nekako odvojimo teretanu od dijela za funkcionalni trening a da to ne bude fizička prepreka. Pa zašto ne stazom za trčanje. Tako smo zadržali open space a dobili stazu 70m dužine koja se može dobro iskoristiti u svrhu treninga a i rasteretili kardio sprave.

3. Za sve ovo je trebalo oformiti tim koji će biti spreman za rad od prvog dana i biti bačeni u vatru. Kako su se birali ti treneri Aquila tima?

Prvenstveno su morali imati formalno obrazovanje. Dakle ili da su instruktori, kao s Fitnes učilišta, ili viši treneri i kineziolozi. Da imaju iskustva u radu u fitness segmentu, što je bilo jako teško za naći u Međimurju. Bilo je važno i da su pristupačni i komunikativni zbog doticaja s klijentima. Zatim zbog specifične situacije, morali smo tražiti svestranost. Da istovremeno imaju sposobnost obnašanja osobe na ulaznom pultu kao i asistencije na spravama. To je teško naći.

4. Danas je prvi dan, otvorenje je i počinjete s Danima otvorenih vrata u vašem centru. Kako ste zadovoljni odazivom?

Jako smo zadovoljni. Pretprijave su već bile van očekivanja. Kao što sam ranije spomenuo, interes za grupne treninge je vrlo velik, brojčano premašuje prijave za teretanu. Što je nama i u interesu i cilju. Zato što dvorana prima 30 osoba, što znači da u četiri sata možemo teoretski primiti 120 korisnica, dok je u teretani to gotovo i nemoguće s obzirom na to da su načini individualnog treniranja drugačije koncipirani, nastala bi prevelika gužva,… Tako da su grupni programi daleko isplativiji.

5. Gostovao je i naš predavač Marino Bašić koji je održao prvi trening za korisnike centra.

Marino Bašić je tu bio od samog početka s nama. Svojim savjetima, kritikama oko uređenja, detalja, sprava. Tako da smo naravno dogovorili da on bude taj koji će zaželjeti dobrodošlicu treningom našim budućim članovima. Podržao nas je još jedan vaš predavač Marko Črljenec, on je sa svojom obitelji odmah testirao igraonicu. ? Jako smo sretni što je i Fitnes učilište ovdje i nadamo se dugoj i ugodnoj suradnji.

6. Postoje li planovi za daljnji rad Aquila fitness centra? Na koji način planirate komunicirati sa svojim članovima?

Apsolutno, sad smo u punom pogonu s mnogo elana. Uz ankete i razgovor s korisnicima usluga Aquila fitness centra, doći ćemo do čišće slike što oni žele i tako im se prilagoditi. Što ponudom grupnih programa što spravama u teretani.
Ono čime želimo doprinijeti da se korisnici osjećaju kao kod kuće je i ponuda jela koju ćemo uvesti kao zdrav doručak nakon jutarnjeg treninga. Za to je zadužena Marijana Belošević Green Chef koja je i na otvorenju demonstrirala snagu zdrave hrane uz kvalitetan trening.
Uz sve to dodat će se i organizacija aktivnih vikenda, kao odlasci na ture biciklima, kajacima,…
Cijeli Čakovec i okolica su pozitivni prema nama i našoj usluzi, sad je na nama da to zadržimo i razvijamo njihovo zadovoljstvo.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi