fbpx

„Uz edukativni sadržaj ćete se i jako dobro zabaviti, zato no stress i samo naprijed!“ – Sara Stanković

Predivna i mlada Sara Stanković, talentirana je profesionalna plesačica. Svjesna zahtjeva takvog zanimanja željela je nadograditi svoje znanje edukacijom iz područja fitnesa te se odlučila na program za instruktore grupnog fitnesa uz glazbu Fitnes učilišta. Što joj je to donijelo i što bi preporučila budućim polaznicima pročitajte u nastavku intervjua.

1. Sara, predstavi se u par rečenica i otkrij bar jednu zanimljivost o sebi.

Zovem se Sara Stanković, dolazim iz Zagreba. Bavim se plesom od 3. godine i skroz sam umjetnički tip. Uz ples još i crtam, sviram i pjevam.

2. Plesačica si otkako hodaš, da tako kažem. Kako si osvijestila potrebu za dodatnim treninzima fitnesa?

Plesni sat sastoji se od više komponenata, a ne samo plesa. Na početku sata imamo zagrijavanje u koje spadaju i treninzi snage. Shvatila sam da bi bila dobar učitelj plesa moram dobro poznavati i fitnes i tako sam se našla na Fitnes učilištu.

3. Kako ti je bilo na nastavi za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu i zašto baš Fitnes učilište?

Fitnes učilište preporučio mi je moj osobni trener,  diplomirani kineziolog Matej Filipi, sa završenim usmjerenjem kondicijske priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za vrijeme naših individualnih treninga.

Čim sam otvorila početnu web stranicu Fitnes učilišta i vidjela lice svoje plesne voditeljice kao bivše polaznice odmah sam znala da sam na pravom mjestu. Na nastavi je bilo radno, ali uvijek zabavno. Nakon cijelog vikenda učenja uvijek bi se vraćala doma s osmijehom na licu spremna ispričati svojima što sam sve novo naučila. Lijepo je vidjeti različite uzraste koji dijele iste strasti kao i ja. Najviše mi se svidjelo što nas Fitnes učilište  obvezuje na praksu koju sam uz svog mentora Mateja Filipija odradila u Reactive Fitness Boutique-u u Zagrebu.

4. Surađivala si našom bivšom polaznicom Rebekom Krajinović, plesačicom i koreografkinjom, kako si i navela u odgovoru ranije.. Koji plesni stil preferiraš od svih u kojim si se okušala?

Od plesnih stilova sam probala skoro sve. Počevši od baleta preko folklora pa sve do hip hopa. Međutim, najdraži mi je suvremeni ples kojim se najduže i bavim. Primijetila sam da i plesu drugačije pristupam od kada sam završila Fitnes učilište i sve je nekako dobilo ozbiljniju dimenziju. Biti profesionalac znači konstantno ulagati u sebe. To vidim i u Rebekinom primjeru koja je zaista inspiracija svim plesačima bez obzira na uzrast.

5.  Nadolazeće ljeto planiraš provesti kao turistički animator i provoditi grupne treninge u hotelskom resortu. Veseliš se? Što očekuješ?

Vrlo sam uzbuđena zbog sezone. Mislim da ću imati puno opušteniji pristup baš zbog toga jer sam na učilištu i uz svog mentora Mateja naučila ne samo tehniku vježbanja, već i sposobnost komunikacije i vođenja treninga. Očekujem puno zadovoljnih lica uključujući i moje :)!

6. Što bi poručila budućim polaznicima Fitnes učilišta?

Svim budućim polaznicima rekla bih da dođu spremni puno naučiti i neka upijaju kao spužve jer to što će ih profesori na Učilištu naučiti bit će jako kvalitetno i sadržajno i sve će odmah moći primijeniti u poslu. Također neka budu spremni da će griješiti i primiti konstruktivnu kritiku i iz toga naučiti i usavršiti se. Na kraju im poručujem da će se uz sve to jako dobro zabaviti, zato no stress i samo naprijed!

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...