fbpx

“Kad poželiš odustati, sjeti se zašto si krenuo.” – Veronika Roščić

Mnogi odustanu od raznih planova i sebe. To nije bila opcija za Veroniku, bivšu polaznicu iz Splita. “Imam sreću što je majka rodila upornu mazgu.”, rekla je kad se osvrnula na prepreke koje joj je ozljeda nametnula. Kako je nakon toga uspjela u svim naumima, poslu, edukaciji na Fitnes učilištu, pročitajte u nastavku.

1. Veronika, bila si polaznica 15. generacije u Splitu, programa za instruktore grupnog fitnesa. Reci nam malo više o sebi kako bi te svi bolje upoznali. Jesi li se ranije bavila sportom? Zašto ljubav prema vježbanju?

Moje ime je Veronika, dolazim iz Splita. Ubrzo punim 32 godine. Ponosna sam mama 9-godišnjeg dječaka.

Već 11 godina sam suvlasnik jedinog licenciranog salona za masažu u Dalmaciji. Ispunjava me pomagati ljudima.  Njihov rezultat i osmijeh na licu mi je najveća nagrada i plaća. Od kada sam prohodala (s 11 mjeseci) trčim i ne stajem. Tako barem mama kaže. S godinu dana sam istrčala od Marjanskih vrata do Bena, što se kaže u jednom dahu. Valjda se takav rodiš. 12 godina sam se bavila plesom. S 5 godina sam krenula na ritmičke plesove. U 10-oj godini nastavila s hip-hop-om i streetstylom. Nakon toga 2 godine sam trenirala tae-bo. Ljubav prema sportu dolazi od malih nogu.

2. Tvoja motivacija za upisati edukaciju na Fitnes učilištu je zaista jedna od najčvršćih koju sam imala prilike čuti. Možeš li podijeliti s nama i čitateljima ovog intervjua više detalja?

Fitnes učilište sam upisala jer sam odlučila svoje znanje podignuti za ljestvicu više. Naravno odabir je bio grupni fitnes uz glazbu jer glazba je sve (hahaha). Sve bi to izgledalo savršeno da ja sa sobom ne vodim za ručicu moju kralježnicu. Drži ona mene, ali i ja nju. S 26 godina život mi se izvrnuo skoro pa naglavačke.

Da se vratimo koju godinu unatrag. Ostala sam trudna sa sinom, dobila hrpu kilograma (34 kg). Slijedi porod i nakon toga vraćanje poslu i treningu. Međutim, tada nisam razmišljala da su mišići slabi, da je na kralježnici previše kilograma koji nisu nikad bili dio mene. I dogodio se bum. Naglo sam krenula i naglo me zaustavilo. Dijagnoza, u razini L5-S1 kralješka prolaps i ekstruzija lijevog diska (12 mm), u razini L4-L5 kralješka protruzija diska te oštećenje živca u lijevoj nozi. Ukratko, da ne duljim, trebala sam biti operirana odmah. Nakon što sam odbila operaciju, mišljenja su bila podijeljena. Trebam prestati raditi, ne dizati ništa teže od 2 kg, lagano raditi vježbe disanja i tako živjeti. Naravno krenula sam od nule. Imam sreću što je majka rodila upornu mazgu (hahah) i što sam imala najbolju fizijatricu dr.Krišto, i super fizioterapeuta. Samo znaš da nećeš ozdraviti tj. prizdraviti samo od 20-ak fizikalnih terapija. 9 mjeseci sam radila vježbe disanja i istezanja. Čitala razne literature, učila na samoj sebi. Bila sam sama svoj trener.

Napokon uzela dvije bučice od 2 kg (ništa više od toga nisam mogla) u ruke i odlučila, ja se vraćam. Od tada moje pauze s treningom su jako kratke. I da se vratimo na početak teksta, odlučila sam dokazati svima oko sebe da se može. Upisala Fitnes učilište, naučila hrpu stvari i potvrdila samoj sebi, da to je moj put. Bitno je samo ono što ti želiš, onda to i možeš.

3. Kako je bilo susresti se s drugim polaznicima učilišta? Kako ti je bilo na nastavi?

Što se tiče ekipe u 15. generaciji svatko je tu bio iz nekog  svog razloga. Stekla sam 2 prava i divna prijateljstva. S par kolega se čujem, vidim, popijemo kavu. Nastava je bila korektna i zanimljiva. Jako puno važnih i korisnih informacija, ali treba sjesti i učiti. Sve pohvale profesorima.

4. Uz fitnes, baviš se i masažom. Je li to nešto što klijenti ili vježbači traže često kao kombinaciju, trenera i masera u jednom?

Što se tiče moga posla, u biti jedan bez drugog ne idu. Kao što znamo 1+1+1 = rezultat. Zdravlje mora biti na prvom mjestu. Kod mene nema površnosti. Kažu da je kod mene vojni režim. Neka, neka volim to čuti. Dok ne naučiš izvesti pokret pravilno, nema ni rezultata. Svi moji klijenti koji vježbaju ujedno se i masiraju. Inače  to bi bilo isto kao da kuhamo bez začina, nikad konačnog zadovoljstva.

5. Priča se u konačnici lijepo zaokružila. Studio za masažu u kojem surađuješ s mamom sada ima i dio za treninge. Imaš li neke novitete na umu za stare i buduće vježbače?

Noviteta će zasigurno biti.  Nastavit ću graditi ono za što sam postavila dobre temelje. Neću otkrivati buduće planove. Kažu, kad imaš plan čuvaj ga, ne otkrivaj i realiziraj. Onda će se vidjeti.

6. Misao za kraj koja bi motivirala i druge da lakše ostvare ciljeve?

Sve što želiš čvrsto, to možeš i ostvariti. Kad poželiš odustati sjeti se zašto si krenuo. Nikad nećemo znati sve, cijeli život je  škola gdje znanja i učenja nikad dosta.

 

 

Veroniku za suradnju možete kontaktirati na:

E-mail: [email protected]

Mob: 095 883 6101

Fb i iG Vero_Rosc

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Rođena 07.05.1986., u Zagrebu. Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...