fbpx

Disciplina i goruća želja za novim izazovom su moja motivacija – Adrijan Marušić

Adrijan Marušić je instruktor fitnesa u teretani. Edukaciju je završio na Fitnes učilištu a kaže da vjerojatno još nije gotovo naše druženje s njim. Cilj mu je promovirati tjelesnu aktivnost i zdrav život. Njegovi vježbači i više su nego zadovoljni rezultatima. Kako je počeo s fitnesom i čime se sve bavio, pročitajte u intervjuu.

1. Adrijane, reci nam malo više o svojim sportskim počecima i kako se to nastavilo na fitnes?

Od moje 6. godine sam u nogometu i strastveno sam se bavio s tim sve do moje 19. godine. Imao sam puno potencijala, igrao sam za razno razne klubove i proputovao cijelu Hrvatsku s tad drugoligaškim klubom Novalja. Tijekom zadnjih tri godine pratile su me ozljede i kad sam išao na regrutaciju za vojsku otkrivena mi je sideropenična anemija. Tek tada sam shvatio zašto nisam bio 100% fokusiran na treninzima i na utakmicama, pratio me strašan umor te je moj nogometni san naglo prekinut. Tada sam se morao posvetiti zdravlju. Kako su godine išle po završetku srednje škole želja mi je bila upisati KIF, međutim tad jako mlad sam upoznao ljubav svog života i upao u bračni život te je moj fakultet pao u drugi plan. 🙂 No, moja želja za sportom i fakultetom se nije nikad ugasila.
Niz godina sam radio razno razne poslove u kojima se nisam našao i bio sam jako nesretan.
Tijekom moje rehabilitacije iz hobija sam krenuo u teretanu u koju sam se iz treninga u trening sve više zaljubljivao tako da na je kraju ona postala moja druga ljubav.
Tad nezadovoljan poslovima koje sam radio donio sam odluku da želim raditi nešto što volim i gdje mogu pozitivno utjecati na ljude. Čvrsto sam odlučio krenuti s edukacijama u svijetu fitnesa.

2. Kako je pao odabir baš za Fitnes učilište?

Dugo sam istraživao gdje se educirati na kojem učilištu a da moj posao i privatni život puno ne pate. Istražujući sam naišao na internet stranicu Fitnes učilišta gdje sam pronašao svoju priliku. Ono što me privuklo je da je diploma međunarodno priznata i privukli su me predavači na samom učilištu koji su jako cijenjeni u Hrvatskoj.

3. Koji oblik treninga preferiraš?

Preferiram razne funkcionalne treninge tipa core treninga, Tabata, CrossFit . To me je najviše privuklo jer i sam prakticiram takav tip treninga u koje sam uvjeren da daje super rezultate. Primjenjujem ih već tri godine sa svojom grupom ljudi i rezultati su nevjerojatni. Uz to također volim klasične treninge s vanjskim opterećenjem u teretani.

4. Što je tvojim vježbačima najteže za savladati i kako to rješavaš?

Najteže je s početnicima. Prvih otprilike mjesec dana prilagodbe na trening. Tu dajem maksimalno sebe. Malo više obratim pozornost na one koji su po prvi put na mom treningu. Jako mi je važno da ne dođe do ozljede. Provjerim koliko su mobilni u zglobovima, njihovu fleksibilnost i naspram tome krećem s treninzima. Moram priznati da sam jako zadovoljan edukacijom koju sam dobio na učilištu za razne varijante kako mogu ispraviti osobu da savlada pokret što kvalitetnije. Također u samom startu volim saznati od osobe koji je njezin cilj koji želi postići te u tom smjeru pokušavam osobi dati što kvalitetniju uslugu da bude dugoročno zadovoljna.

5. Kako nalaziš motivaciju za nove treninge?

Mislim da je uporan rad , disciplina i goruća želja za novim izazovom moja najveća motivacija za novi trening. Uz to osoba sam koja je od malena u treningu i ne mogu zamisliti dan bez treninga jer je jednostavno to moj životni stil. Naravno da imam i uzore u svijetu fitnesa tako da prije treninga znam pogledati motivacijska videa. 🙂

6. Adrijane, iako si već dosta involviran radom u fitnesu postoje li kakvi planovi za budućnost?

Planova ima i previše. Plan mi je to da iz dana u dan napredujem kao fitnes instruktor te mi je želja nastaviti daljnje školovanje na Fitnes učilištu i tako proširiti svoje znanje. Isto tako mi je cilj pristojno živjeti od rada u fitnes industriji, pozitivno utjecati na sredinu u kojoj živim u pogledu zdravog i aktivnog života.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi