fbpx

Energična Nevena – Fitnes instruktorica i maser

Energična i vrijedna Nevena, jedna je od polaznica na koje smo silno ponosni. Uvijek spremna za učenje, akciju i zabavu. Toliko joj je lijepo kod nas, da je završila i dva programa osposobljavanja.

1. Nevena, predstavite se našim čitateljima?

Pozdrav, ja sam Nevena Vrbanac Malnar i dolazim iz Delnica. Već sam 10 g u raznim fitness programima koje aktivno vodim. Jedini sam instruktor na području Gorskog kotara u takvim oblicima rekreacije. Trenutno vodim 3 programa od kojih su 2 programa Zumba fitnessa i jedan workout program. Vrlo sam dinamična i živahna osoba te se trudim svaku sekundu iskoristiti na što bolji način, obzirom da vremena nikad dosta.

2. Kakvo je vaše iskustvo s Fitnes učilišta i kako to da ste se odlučili upisati upravo naše učilište?

Osobno imam savršeno iskustvo s fitnes učilišta i rado ga uvijek preporučim u priči s prijateljima i poznanicima. Zaista mogu reći da sam jako puno naučila i da je cijeli pristup mom radu dobio još jednu dozu profesionalnosti i stručnosti. S obzirom na to da sam prije učilišta išla na razne radionice i edukacije, ipak sam tražila neku ustanovu u kojoj će mi obrazovanje biti upisano u radnu knjižicu i biti priznato od strane ministarstva. Učilište se pokazalo kao idealna prilika za takvo nešto i zaista ne mogu reći da sam fulala u bilo kojem pogledu.

3. Upisali ste dva programa, Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu i Maser. Kako kombinirate znanja koja ste stekli?

Tako je, u proljeće 2014. Sam završila s programom za Instruktora grupnog fitnesa uz glazbu te već u jesen iste godine upisala za Masera. Masaža i fizioterapija mi je oduvijek bila jako interesantna, a stjecanje znanja na prvom programu me zapravo potaklo da bi na to sve mogla još nešto nadograditi. I naravno, opet nisam pogriješila. Kombinacija znanja iz oba programa je odlična jer se masu puta desi da mi na treningu klijenti dođu s nekim pitanjima o napetosti u nekim dijelovima tijela ili slično i zaista je super osjećaj kada u tom trenutku možeš objasniti što, kako i zašto se nešto dešava i kako tome pristupiti.

4. Da li se više pronalazite u treniranju ili kao maser? Za čime imate veću potražnju?

Pa pronalazim se u oba dijela. Možda mogu za sada reći da sam više u treniranju jer je u tom dijelu ipak 10 godina iza mene, a maserstvo je dosta friško. Potražnja je odlična i za jednim i za drugim, jer zapravo, svi možemo primjetiti da se svijest ljudi sve više budi po pitanju brige za svoje zdravlje i tijelo uopće, pa samim time i odlaze češće na masaže.

5. Da li se i dalje usavršavate?

Naravno..znanja nikada dosta i uvijek će se naučiti nešto novo..kad god imam mogućnosti, odlazim na razne radionice na kojima pokušavam upiti što više novih svari kako bi ih mogla primijeniti u svom daljnjem radu.

6. Kako pronalazite motivaciju za treninge?

Pa mogu reći da na neki način uopće ne trebam pronalaziti motivaciju za trening jer je to jednostavno u meni i svaki novi trening mi je totalno veselje i tu zapravo punim baterije. Dovoljno mi je čuti glazbu i moja motivacija je na vrhu.

7. Koji su Vaši planovi za budućnost?

Pa eto..planova za budućnost ima dosta. Pokretanje još nekog grupnog programa te ako bude sve po planu otvaranje vlastitog fitness studia kako bi se sve podiglo na neku višu razinu.

Ako ste u blizini Nevene i baš bi skoknuli na trening i masažu slobodno ju kontaktirate na:

[email protected] ili mobitel 0915304499

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...