fbpx

“I kad sve zvuči nemoguće treba raditi ono što te veseli i ispunjava.” – Bernarda Janković

Bernarda je bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktorica je grupnih programa uz glazbu i Pilates instruktorica. Podijelila je s nama kako ju najviše veseli nakon “sjedilačkog” posla doći i odraditi  sat vremena dobrog treninga sa svojim vježbačima i kako je uz podršku obitelji, dobru volju i veliku želju sve moguće. U našem kratkom razgovoru saznajte još i što je Piloxing te kakve dobrobiti nam donosi takav oblik treninga.

1. Bernarda, dolaziš iz sportske obitelji i sport te obilježio, iako te školovanje usmjerilo u “pravcu” uredskog posla. Kako uz uredski posao ostaješ aktivna?

Budući da mi je radno vrijeme kroz jutro, poslijepodne uvijek nađem vremena za tjelesnu aktivnost  bez koje mi je nemoguće zamisliti se.

2. Što je presudilo da uvedeš još jedan “pravac“, govorimo o poslu nakon posla?

Uvijek je i bio još jedan pravac, moja sreća je da su ta dva pravca funkcionirala jedan uz drugi, tako da ujutro sjedim, a navečer skačem. 🙂

3. Koliko je teško raditi, imati obitelj i ponovno učiti?

S obzirom na to da cijeli svoj život radim na obje strane, obitelj je ta koja mi je najveća podrška bez koje ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Doslovno su mi omogućili da radim ono što najviše volim tako da se našlo vremena i za učenje i za druženje, a da nikom ništa ne manjka.

4. Na Fitnes učilištu završila si za instruktoricu Pilatesa. Kažeš da je to tvoja prva ljubav, možeš li nam reći više o tome, zašto Pilates?

Aerobnim treningom bavim se dugi niz godina.  Aerobni trening dobar je za kardiovaskularni sustav te daje više energije i izdržljivosti, dok je Pilates drugačija metoda treniranja koji uz fizičku komponentu naglašava i psihičku što je odličan izazov. Pilates je dobar za fleksibilnost i jačanje mišića, ali  Aerobika i Pilates se ne isključuju, naprotiv, ako vježbamo oba možemo očekivati super rezultate.

5. Završila si edukaciju za Piloxing program. To je spoj plesa, Pilatesa i boxa, što bi značilo da si spojila sve svoje strasti. Kakva su tvoja iskustva u praksi s takvim oblikom treninga?

Piloxing, je pravo otkriće, trening me na prvu oduševio jer se sastoji od tri potpuno različite discipline, Pilatesa koji je baza za sve, kontrolu i balans tijela, boksa koji predstavlja dinamičnost, snagu, eksplozivnost i energičnost, a ples sve zajedno povezuje,  bez pauze. Trenutno grupicu s kojom vježbam polako uvodim u ovaj tip vježbanja te se nadam da ću im uspjeti približiti ovaj tip treninga da ga dožive kao i ja.

6. Imaš li u planu još kakve edukacije? Za kraj, što bi poručila budućim polaznicima Fitnes učilišta?

Edukacije naravno pratim, kako vrijeme bude dozvoljavalo tako ću na njima i sudjelovati. U ovom poslu nema umora, željna sam novih iskustava i znanja. U svijetu fitnesa nikad nema odmora.

Poruka je „I kad sve zvuči nemoguće, treba raditi ono što te veseli i ispunjava.“.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi