fbpx

Davor Ilić – Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu

Davor Ilić – Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu, je prvi muški trener Zumbe u Hrvatskoj. Od samog početka žari i pali Istrom i ostatkom Hrvatske sa snažnim ritmovima i zabavnim pokretima. Davor je i prezenter na mnogim konvencijama u i izvan granica Hrvatske te vodi svoj studio. Nema vremena za gubljenje.

1. Davore, koji je bio vaš motiv za upis na Fitnes učilište?
Moj motiv je bio stjecanje novih znanja i usavršavanje u onome što sam do sada radio i učio. Potom se na to nadovezala i potreba da svoju djelatnost uskladim sa Zakonom o sportu.

2. Da li možete izdvojiti koju situaciju s klijentom a da vas je motivirala za daljnji rad?

Različiti zdravstveni problemi kod klijenta uvijek su mi poticaj za stjecanje većeg znanja, kao npr. problem s donjim ili gornjim djelom kralježnice, kukovima, koljenima, visoki tlak, pretilost, nefleksibilnost. Motivira me kako imati što više znanja vezano uz pravilno izvođenje vježbi, koje bi osiguravale sigurnost i zaštitu od ozljeda, kao i načine izvođenja vježbi (u kojim intervalima, intenzitetu i opterećenju) radi postizanja tjelesne mase, definicije, skidanje masnoća i tomu slično. Motivira me i postizanje znanja oko istezanja radi pomoći klijentu u tome da se nakon treninga dobro osjeća.

3. Recite nam malo o vašem centru i koji tip treninga tamo najradije provodite?
Fitnes centar ”Get A Life” se nalazi u Puli, nudi mnoge programe pa tako i Zumba, Pilates, Workout i individualne treninge. Više o tome, rasporedu i tko su instruktori možete pogledati na web stranici centra.

4. Vi ste ujedno i prezenter. Što navodite kao bitnu stavku kada svoje znanje prenosite na druge instruktore?
Vrlo je bitna sposobnost komunikacije s vježbačima, čistoća pokreta, pravilnog izvođenja pokreta kako bi se spriječile ozljede, jednostavnost izvođenja i dovođenja vježbača do krajnjeg cilja. Prijenos energije je nešto što se ne može naučiti i ako vježbači tu pozitivnu energiju ne osjete kod instruktora on vjerojatno neće dugo opstati.

5. Da li se i dalje usavršavate?
Uvijek sam spremam na daljnje usavršavanje i veseli me sudjelovanje na konvencijama i kongresima sa svojim kolegama instruktorima. Iako je raspored konvencija ”natrpan” uvijek ti ono nešto unutra daje energiju da izdržiš.

6. Za kraj, vaš savjet trenerima početnicima koji bi voljeli jednog dana otvoriti svoj centar?
Stjecanje znanja je jedini put do uspjeha. Klijent prepoznaje kvalitetu.

Davoru se možete obratiti za pitanja i treninge na:

Web: www.getalife.hr

Email: [email protected], [email protected]

Mobitel: 091 9014187

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...