fbpx

Koje su kvalitete fitnes instruktora? Panos Balatsinos & Fernando Miranda

Dva pozitivca ali velika stručnjaka. Panos Balatsinos je međunarodni prezenter i predavač. Suradnik ACSM-a, koji vodi svoju ustanovu za obrazovanje fitnes kadra u Ateni. I ove godine možete prisustvovati njegovim satovima u sklopu 10. Fitness&Aerobic Campa Vodice. Također još jedan stručnjak koji dugi niz godina uči nove nade fitnes industrije što kroz konvencije što kroz svoju organizaciju IdeasFitness, je Fernando Miranda. Pitali smo ih koje su kvalitete koje mora posjedovati svaki uspješan fitnes instruktor, kako se istaknuti i što možemo novo naučiti uskoro u Vodicama na njihovim treninzima.

1. Veliki ste stručnjak u fitnesu. Predstavljate ACSM (American College of Sports Medicine). Kako ste došli do te važne uloge?
Moja suradnja s ACSM-om je počela 2010. godine. Njihovi vodeći predavači i direktori su pregledali moj životopis i uskoro sam dobio potvrdu o suradnji. Moja firma, Base Training, je vodeća edukacijska ustanova za fitnes u Grčkoj i jako smo ponosni na suradnju s ACSM te tako svake godine organiziramo službene ACSM radionice i predavanja.

2. Stručnjak ste ne samo u fitnesu već i vrlo uspješan poslovni čovjek. Vlasnik ste i voditelj 5 fitnes centara kao i svoje Base Training akademije. Koja je tajna Vašeg uspjeha?
Programiram sve, organiziram vrijeme, dosljedan sam u svakoj obavezi, iskren i pravedan prema svakom suradniku. Takav način rada održava moj posao uspješnim i na visokom nivou. Najbitnija stvar je snažan prisan odnos s mojim timom.

3. Po Vašem mišljenju i iskustvu koje su kvalitete dobrog fitnes trenera?
Moje mišljenje je da će kvalitetan fitnes trener biti 50% fokusiran na kontinuirano usavršavanje a 50% će biti njegova komunikacija i transfer znanja s klijentima. Uvijek će se fokusirati na želju da postane još bolji, uslužan i sa stvarnom željom da pomogne svakom čovjeku.

4. Što možemo očekivati da ćemo naučiti od Vas ove godine u Vodicama na okruglom 10. Fitness & Aerobic Campu?
Pokazat ću vam najbolje načine kako povećati performanse s vježbama s vlastitim tijelom kao i kako postignuti bolju adaptaciju s BOOTCAMP treningom na otvorenom. Sve što ću vam pokazati je temeljeno na znanstvenim istraživanjima i naravno sva vaša pitanja će biti odgovorena u potpunosti.
Fitness & Aerobic Camp Vodice je jedna od mojih najdražih konvencija zbog jedinstvenog organizacijskog tima, zbog predivnih sudionika i atmosfere. Veselim se što ću biti opet tamo!

1. Fernando, odličan ste učitelj već godinama. Što je Vaša motivacija?
Motivira me i učenje i predavanje mog znanja na satovima na kojima prezentiram po cijelom svijetu. Motivira me taj posao i odličan osjećaj koji me obuzme i sjeti na sve satove koje sam vodio u prošlosti.

2.Što želite prenijeti polaznicima svojih satova na konvencijama?
Želim im dati osjećaj sreće, odlično sjećanje, bijeg od problema ali i dobar kardio trening

3.Jedna od stvari koje radite je otkrivanje i pronalazak novih fitnes i aerobik instruktora. Što po Vašem mišljenju je najbitnija kvaliteta instruktora?
To su svakako komunikacija i njihova dobrota, moraju biti dobar čovjek. To je najbitnije u našoj industriji. Treba pokazati svima svoju ljudsku vrijednost i to istaknuti u svojim vježbačima. Vježbanje je super ali bolje je kad vaš vježbač na treningu ne misli na svoje probleme.

4. Jedva čekamo Vaš sat u Vodicama. Što ćemo naučiti ovaj put?
Naučit ćete genijalne pokrete, čuti i plesati na najbolju latino glazbu, usavršiti metodiku koreografiranja, osjetiti pozitivnu energiju i stvoriti sjajne trenutke!

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...