fbpx

„Moram priznati da se u zadnje vrijeme većina okreće funkcionalnim treninzima koji ne oduzimaju puno vremena.“ – Martina Presečan

Uzbudljiva Martina Presečan je uvijek vedrog duha. Na Fitnes učilištu je završila dva programa edukacije. Aktvna, s planovima, proaktivna. Od našeg zadnjeg intervjua mnogo se toga promijenilo. Martina je putovala, usavršila svoje kulinarsko iskustvo, prošla razne edukacije. Radila razne sportske evente. Pisala blogove. Evo čime se bavi danas.

1. Martina, svi su na moru. A di sitiiii?

U kuhinji ? ? ? 

2. Što je sve novo kod Martine od našeg zadnjeg intervjua?

Puno je novosti od našeg zadnjeg intervju-a i to me posebno veseli.  Novi seminari i edukacije što se tiče pilatesa i nutricionizma, postala sam instruktorica yoge, nutritivni savjetnik te instruktorica Barre pilatesa.  Trenutno se educiram i razvijam nove recepte na svakodnevnoj bazi.  Preselila sam se na Bali, ali zbog cijele situacije zbog pandemije trenutno sam opet u Hrvatskoj. 

3. Kada je nastala ljubav prema kreiranju zanimljivih i zdravih obroka?

Ljubav prema razvijanju recepata i zdravih obroka je nastala prije nekih 10ak godina kada sam izbacila gluten, rafinirane proizvode (ulja, šećer i sve mliječne proizvode) 

4. Da podsjetim, instruktorica si i grupnog fitnesa uz glazbu i fitnesa u teretani. Osim što propagiraš zdravu prehranu, objavljuješ razne treninge. Kakve treninge najradije odradiš za sebe?

Meni osobno je najdraža kombinacija težinskog treninga i kardia, a na određene dane su tu pilates i yoga. Nisam pobornik isključivo jedne vrste treninga pa volim kombinirati . 

5. A što te najviše traže ili pitaju tvoji vježbači?

Moja klijentela je poprilično različita i naravno da svi oni imaju svoje određene potrebe pa i želje  i prema tome su im programirani i planirani treninzi. Moram priznati da se u zadnje vrijeme  velika većina okreće funkcionalnim treninzima koji ne oduzimaju puno vremena i ne zahtijevaju velika opterećenja. Ali svakako moram naglasiti da skidanje potkožnog masnog tkiva nikada neće izaći iz mode ? 

6. Koji bi savjet dala našim instruktorima kako da motiviraju vježbače na bolju prehranu?

Imam osjećaj da ljude najviše motivira činjenica koliko prehrana utječe na zdravlje i generalno poboljšanje životne kvalitete i da što god mi odlučili – održavati kilažu, povećati mišićnu masu ili mršaviti – sve leži u prehrani. I konstantno ponavljam svojim dragim klijentima pa i svima oko sebe da je potrebno stvarati naviku jer je jedino ona održiva i gura nas naprijed i da sve što odlučimo učiniti za sebe bude dugoročno. Motivacija i disciplina bez navike su prolazne ? 

 

Martinu možete kontaktirati na:

Fb profil – Martina Presečan
Instagram – healthywholemartha
prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi