fbpx

Nikolina Bestić – Plesom do fitnesa

Nikolina je Instruktorica grupnih programa uz glazbu 6. generacije. Svo znanje  još joj je svježe jer je u lipnju položila ispit. Vedra Nikolina pošteno je morala zapeti oko nastave koja se odvijala vikendima, kada je Nikolina radila na gažama do kasnih sati u raznim gradovima po Hrvatskoj. Kapci su joj bili strašno teški ali bila je na gotovo svim predavanjima.

1. Nikolina, mnoge će zanimati čime ste se do sada bavili, prije Fitnes učilišta?
Zovem se Nikolina Bestić, imam 23 godine i trenutno sam na diplomskom studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, a nedavno sam završila i edukaciju na Fitnes učilištu za instruktora grupnog fitnesa uz glazbu. Inače se bavim plesom od malih nogu, najviše sam vremena provela plešući jazz dance i cheerleading koji je u Hrvatskoj tek u razvoju kao plesna disciplina. U sklopu svoga plesnog kluba bila sam po mmnogobrojnimnatjecanjima u Hrvatskoj i Europi gdje smo osvojile medalje u kategoriji pom pon plesa, ali i u ostalim cheer kategorijama. Također sam vodila satove cheerleadinga i plesnih treninga (osnove baleta i gimnastike) za mlađe uzraste predškolske i školske dobi unutar svoga kluba. Kada sam upisala fakultet, zbog obaveza sam bila prisiljena pronaći novi klub u Zagrebu. Tako mi je bilo lakše organizirati svoje koliko toliko slobodno vrijeme koje je naravno bilo provedeno u dvorani. Tako sam počela plesati i natjecati se za Filozofski fakulteti u kategoriji pom pon plesa i cheerleadinga pod vodstvom profesorice Vesne Alikalfić, a nakon toga plesala sam i za klub američkog nogometa Zagreb Thunder. Ubrzo sam počela ići i na dodatne sate baleta kod balerine Andree Solomun, a nakon toga su uslijedili kondicijski treninzi i joga. Ljubav prema vježbanju i plesu je rasla iz dana u dan i shvatila sam da me to uistinu ispunjava i čini sretnom.

2. Kakvo je vaše iskustvo sa Fitnes učilišta i kako to da ste se odlučili upisati upravo naše učilište?
Iskustvo sa Fitnes učilišta je i više nego pozitivno. Toliko sam se vezala uz profesore i cijeli način predavanja da planiram uskoro upisat novu edukaciju na Fitnesu učilištu. Uistinu sam uživala svaki trenutak proveden na nastavi i jedva čekam ponovit sve opet na nekoj drugoj edukaciji. Za Fitnes učilište sam čula od kolegice ali onako u prolazu pa sam počela malo istraživat po internetu i činilo mi se kao najpouzadnije i najkvalitetnije mjesto za edukaciju. Jednostavno mi je sve oko Fitnes učilišta uljevalo povjerenje i odlučila sam otići na prijemni ispit. Kada sam prošla prijemni, jedva sam čekala da počne nastava. Toplo ga preporučam svima koji žele na neki način obogatiti svoje znanje vezano uz tjelovježbu i zdravstveni fitnes.
3. Kako ste uspjeli uskladiti obaveze?
Moj moto je da ako nešto uistinu voliš i želiš, onda ćeš i naći vremena za to bez obzira koliko drugih obaveza imali. Istina je da mi je bilo ponekad malo naporno i to najbolje znaju moji profesori koji su me par puta čak pitali da li ću izdržat. Vidjelo se na meni da sam malo iscrpljena i neispavana. Budući da vikednom uvijek imam plesne nastupe koji su najčešće izvan Zagreba i uvijek u kasnim večernjim satima, a predavanja su također vikendom. Situacija je uvijek bila da odradim nastup i odmah nakon nastupa hvatam bus za Zagreb da bi stigla na predavanja. Kada bih izašla iz dvorane, bez obzira koliko umorna bila od nastupa i putovanja, uvijek sam imala neki osjećaj sreće i ispunjenja i znala sam da je to ono što ja želim raditi i u čemu se pronalazim.

4. Da li se više pronalazite u treniranju ili kao plesač?
Mislim da u mom slučaju jedno ne ide bez drugog. Kao plesač imala sam jake treninge što se tiče snage i izdržljivosti i svatko tko je ikada odradio jedan baletni trening znat će o čemu pričam. Tako da čim sam počela plesat počela sam i vježbati i obrnuto. Super je što ja u svojim treninzima mogu spojiti i jedno i drugo zato jer mi edukacija za grupne treninge uz glazbu omogućava široko spektar kombinacija vježbi i nekih plesnih koraka.

5. Da li se i dalje usavršavate?
Daljnje usavršavanje planiram nastavit na jesen na nekom od programa koje nudi Fitnes učilište, ali planiram ići i na razne radionice koje će se održavati zato jer je ovo profesija koja iz dana u dana ima neke novitete i morate stalno biti u toku sa trendovima. Da bi mojim vježbačima trening bio zanimljiv i zabavan potrebno je s vremena na vrijeme uvesti nešto novo kako bi dobili motivacije za daljnji rad i kako treninge ne bi postao monoton. Želim da mojim klijentima vježbanje bude užitak i nešto što rade sa voljom i postane dobra navika koje će se držati.
6. Koji tip treninga preferirate Vi a koji Vaši klijenti preferiraju?
Osobno preferiram malo jače treninge snage i eksplozivnosti zato jer sam sada već u dosta dobroj kondiciji (nije da se hvalim, ali godine vježbanja su učinile svoje). Volim i sama uvijek probati nešto novo tako da trenutno učim tehniku weightliftinga kod trenera Pere Prakljačića, a u planu su i neka natjecanja na jesen pa ćemo vidjet kuda će me vježbanje dovest. Moje vježbačice kako ih ja volim zvati preferiraju koreografirane aerobik treninge (curke vole plesat) ali nakon toga žele odraditi dobar workout sa nagalskom na noge u guzu najčešće.
7. Koji su Vaši planovi za budućnost?
Planovi za budućnost, odnosno planovi koji su već u realizaciji su ti da otvorim svoj studio za vjebžanje u Dugom Selu. Radovi su već počeli i uređivanje prostora za vježbanje ide punom parom kako bi do 9.mjeseca sve bilo spremno za treninge.

 

Svi oni koje zanimaju treninzi sa Nikolinom mogu ju kontaktirati na mail [email protected].

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi