fbpx

„Odlučila sam raditi ono što volim u okruženju u kojem se to cijeni. “ – Kristina Perestegi

Kristina Perestegi je naša bivša polaznica s programa za grupni fitnes uz glazbu. Prije 5 godina je odlučila otići u UK iako je u Hrvatskoj uspješno vodila vlastite fitnes studie te bila česti gost na pozornicama fitnes konvencija. Ipak svoj san i napredak je odlučila nastaviti izvan granica. Mislila sam kako bi vam bilo zanimljivo pročitati kako je ta tranzicija prošla kod Kristine, jer mnogi od vas nas pitaju upravo o tim iskustvima. A kako je i ljeto, moram ju pitati….

1. Svi su na moru. Kristina, a di si tiiiii?

Gdje sam ja, hahhaha spremam Launch za club, slažem raspored za novi tjedan online treninga za website i pečem palačinke. Ukoliko bude sreće more i Cro u kolovozu.

2. Kristina, prošlo je već nekoliko godina od tvog odlaska iz Hrvatske. Imala si svoje centre za vježbanje, vodila si treninge na fitnes konvencijama. Kako je došlo do tvog odlaska? I što je sve novo?

Kako je došlo do mog odlaska, hmm…? Jednostavno! Odlučila sam raditi ono što volim u okruženju u kojem se to cijeni. UK je bio prvi odabir i relativno brzo se to sve realiziralo. Od ideje do odlaska 5 mjeseci, hahhahaha. Ja kad zapnem..

Što je još novo unazad ovih 5 god što sam ovdje: Završila za Personal trainer-a, Advance LM Body Pump i Advance LM Grit instructor, otvorila svoj PT studio. Izabrana sam za „Best female PT in 2020“, izabrana za „Inspiration hero in 2020“ od stane ljudi u Milton Keynes-u (grad gdje živim) te i dalje nastojim razvijati svoje znanje.

3. Je li ti dugo trebalo da se prilagodiš novom okruženju i načinu života? Samim time koliko je trebalo da posložiš poslovni dio?

Nakon dolaska u UK i prvog posla prošlo je samo mjesec dana. Za nekoga tko je bio stalno u pokretu sjediti “doma” to je bilo jaaako teško tako da sam morala raditi što prije. Prvi posao je bio u Hilton hotelu u njihovom health clubu i to je bilo super, ali falilo je dinamike. Nakon 2 mjeseca u Hiltonu odlazim na audiciju za novi posao i tamo sam i dan danas. Moj matični klub je Centre of excellence za Les Mills i tu totalno guštam.

U početku je bilo teško u novom okruženju, nove radne obaveze, dvoje ( u to vrijeme)male djece bez familije, ali izgurali smo… Tu zaista vrijedi ona – sve se može kad se hoće.

4. Što je KP – be fit? Koliko vremena ti treba za sve obaveze? Kako organiziraš svoju svakodnevicu?

KP – be fit je online platforma (web stranica) koja nudi sve što je potrebno za dovesti se “in your best shape” od treninga, prehrane, mentalne podrške, etc…

Moja nova “beba” i dugogodišnja želja.

Za posložiti sve, vremena nikako dosta! Uz dvoje djece vođenja vlastite web stranice, rada u matičnom klubu, vođenja online treninga za HealthifyMe app s 19 milijuna korisnika, rada s klijentima u vlastitom Personal training studiju ( otvoren prije 2 godine) recimo samo da zna biti izazovno. Hahha! Ali uz dobru organizaciju i potporu supruga sve ide!

5. Jesi li ikad požalila što si za struku odabrala fitnes industriju?

Jesam li požalila, nikada! Jedino što žalim je što nisam ranije otišla “van”.

6. Vodila si i probala sve vrste treninga. Od 2003. godine kada si počela imala si vremena.? Imaš li favorit? Što misliš da će biti idući boom među metodama treninga?

Omiljeni treninzi definitivno HIIT i sve strenght bazirano. I to je budućnost!

 

7. Za kraj ipak moram pitati, nakon toliko godina, u kakvom je sjećanju Fitnes učilište?

Fitnes učilište je definitivno bila dobra odskočna daska za sve što je uslijedilo kasnije. Dobra sjećanja, neka stresna, hahahha, neka draga prijateljstva.. 🙂 Veliki pozdrav cijeloj ekipi s Učilišta i bilo bi lijepo okupiti se ponovo.

 

Bilo mi je jako drago čuti opet Kristinu. Ako ju vi želite nešto pitati ili zapratiti njen rad, to možete na:

Web stranica: https://kp-befit.com/

Instagram profili:

https://www.instagram.com/kristina_perestegi/

https://www.instagram.com/caloriestherapy/

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi