fbpx

„Ponovila bih sve još 100 puta samo da bih se mogla baviti ovim poslom.“ – Marina Parlov Buljubašić

Simpatična i svestrana Marina uživala je u svakom trenutku nastave, a danas uživa u svakom satu treninga kojeg vodi. Od vježbačice je vrlo brzo dogurala do samouvjerene instruktorice i danas vodi svoje vlastite grupe vježbača. No, odluka o upisu učilišta nije bila jednostavna. Više o Marininom fitnes putu pročitajte u intervjuu:

1. Marina, reci nam nešto o sebi.

Imam 36 godina, presretno sam udana za vaterpolista Ivana Buljubašića i mama sam osmogodišnje djevojčice Noe. Radim u Vinogradskoj bolnici u sektoru za ekonomsko financijske poslove.
Završila sam preddiplomski studij Politologije te specijalistički diplomski stručni studij Komunikacijskog menadžmenta čime sam stekla titulu magistra komunikacijskog menadžmenta. Završila sam i jednogodišnju školu Music ProductionAcademy, smjer videoprodukcija, nakon čega sam otvorila vlastiti obrt za videoprodukciju. Duhom sam znatiželjna i svestrana, a sportom se rekreativno bavim cijeli život.

2. Kako se rodila želja za upisom na Fitnes učilište i zašto si odabrala baš grupni fitnes uz glazbu?

Prije sam više išla u teretanu ili vježbala doma, ali strast prema sportu osjetila sam tek kad sam s prijateljicom krenula na grupne programe u Amazona fitnes club. Sviđa mi se vježbanje u čoporu, kad smo svi jedno i kako tek u grupi dajem svoj maksimum. Svidjela mi se ta sinergija, trenerica Marina koja kroji tu energiju, koja mi je na kraju bila i mentorica, a danas i šefica. Na tim treninzima, zaista se sve žene osjećaju kao Amazonke. A nakon treninga, druženje. Upoznala sam jako puno super žena i trening je postao više od „samo treninga“.

3. Odmah po završetku edukacije dobila si vlastite termine i grupe, a prije toga si odrađivala zamjene. Sjećaš li se tvog prvog sata? Što se promijenilo od tada u tvom vođenju treninga?

Nedugo nakon što sam upisala Fitnes učilište počela sam raditi, tako da sam školu otplatila i prije nego što sam ju završila. Krenulo je sa zamjenama u XXL-u u Novom Zagrebu, a nakon mjesec dana  dobila sam i  vlastite termine. Sjećam se prvog sata.  Malo je reći da sam bila prestrašena. Teško je prvi put stati pred ljude, pogotovo kada radiš zamjenu za trenera koji je u tom poslu jako dugo i na kojeg su ljudi naviknuli. Ali došla sam spremna, stisnula zube i na van se trudila odavati samopouzdanje, iako sam iznutra gorila od straha. Nakon što su me nakon prvog sata dvije polaznice pitale vodim li još nešto i iskomentirale da im je trening bio super, dobila sam vjetar u leđa i znala da idem u dobrom smjeru. Ubrzo nakon diplome dogodilo se nešto o čemu nisam mogla ni sanjati. Marina Žunić, moja mentorica i vlasnica Amazona fitness cluba koji se nalazi u Španskom, odlučila je otvoriti još jedan centar na Jarunu te me pozvala da vodim treninge. Tako da danas s ponosom mogu reći da sam dio Amazona fitness club teama i ovim putem joj se želim zahvaliti na ukazanom  povjerenju.  Trenutno vodim MY BODY, BOOTY FACTORY I meni najdraži HIIT, ali to je samo dio ponude koju ima Amazona, tako da svatko može pronaći trening po svome guštu.

4. Koji tip treninga preferiraš za sebe, a u kojim najviše uživaš kao trener?

Najviše volim Step & Toning i HIIT. Volim dinamične treninge, kombinaciju cardia i snage bez puno odmora. Ako nisam iz sebe izbacila 2 litre znoja, ne osjećam se kao da sam trenirala. Na Step & Toning odlazim kod Marine, a od svojih treninga najviše uživam u HIITU. Kao što samo ime kaže High Intensity Interval training, trening je visokog intenziteta i po meni nije za početnike, već za dobro „uhodanu ekipu“. Tako da na taj trening dolaze cure i dečki koji znaju pravilno izvoditi vježbe i koje ne trebam nadgledati, tako da i sama stanem između njih i treniramo zajedno. Osobno najviše volim kad i trener vježba, jer on je taj koji motivira ekipu da izvuče maksimum iz sebe. Tu se događa ta sinergija, kada smo svi jedno. Neopisiv osjećaj.

5. Sigurno nije bilo lako uskladiti edukaciju, posao i obiteljski život. Koji je bio tvoj recept?

Neću lagati, bilo je jako teško. 3 mjeseca sam bila bez slobodnog dana. Preko tjedna posao, majčinske obaveze, učenje, praksa i navečer posao instruktora. Subotom i nedjeljom cjelodnevna predavanja i opet navečer posao instruktora. Iako jako teško, tada sam si dokazala da mogu sve što hoću. Doduše, bez mame nemoguće, tako da je za moj uspjeh recept bila kombinacija baka servisa i moje želje da postanem instruktor. Svim bakama i djedovima treba dići spomenik. Unatoč svemu, ponovila bih to još 100 puta da bih se mogla baviti ovim poslom. Sve pohvale i zahvale super stručnom timu i svim predavačima, a posebno voditeljicama smjera za grupni fitnes uz glazbu koji sam završila.

6. Spomenula si da si se dvoumila oko upisa jer si se brinula da si ipak možda “stara” (iako si daleko od ovog pridjeva).

Moram priznati da me često polaznici pitaju imaju li previše godina za upis. Odgovori im ti umjesto mene 🙂
Jedina dvojba oko upisa na Fitnes učilište bila je jesam li možda prestara. 36 godina nije puno, ali to su već godine kada bi trebao biti izgrađen u poslu koji radiš, a ja sam se tek sada odlučila na nešto gdje moram početi od samog počeka. I bojala sam se, ali znate što, to je bila najbolja odluka u mom životu. Ako prema nečemu imaš strast i ako u to ulažeš trud, svoje vrijeme i ostaneš ustrajan, godine postaju samo broj i nemaju utjecaj na to kakav ćeš instruktor postati.

Marinu možete kontaktirati putem Instagram profila @marina_parlov_buljubasic ili ju potražite u Amazona Fitness Clubu na Jarunu, Horvaćanska cesta 146A.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Mirna Hajnic

Mirna Hajnic, mag. cin.

Diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Fitnes. Natjecateljski se bavila akrobatskim rock’n’rollom te je kao član reprezentacije Republike Hrvatske sudjelovala na svjetskim i europskim prvenstvima. Uz studij, usavršava se radom u raznim Fitnes centrima te na konvencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. U svom radu, naglasak stavlja na zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i holistički pristup treningu. Mirna je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programu za instruktore pilatesa

Povezani blogovi