fbpx

„Rekli su mi da se prestanem baviti fitnesom.“ – Magdalena Burger

Magdalena Burger, mlada je poduzetnica, instruktorica fitnesa u teretani, vlasnica centra „Alpha et omega“. Bila je polaznica 3. generacije Fitnes učilišta. Uz zdravstvene izazove i covid situaciju nije se predala već je dignula poslovanje na novu razinu. O čemu je riječ saznajte u nastavku Magdalenine zanimljive priče.

1. Magdalena, za čitatelje intervjua predstavi se i navedi koja si bila generacija Fitnes učilišta?

Pozdrav svim čitateljima. Prije svega željela bih se zahvaliti na prilici da se predstavim. Rođena sam u Vukovaru, no od 5 e godine živim u Zagrebu gdje sam i završila osnovnu te srednju školu. Nakon školovanja za kozmetičarku neko vrijeme sam radila u salonima ljepote, ali želja da imam vlastiti je uvijek bila prisutna. Čak sam jednom prilikom rekla „ Sigurna sam da ću otvoriti svoj beauty centar prije nego navršim 30 godina „ Ne kažu bez razloga = Pazi što želiš možda se i ostvari = no o tome ćemo malo kasnije. Treća sam generacija fitnes učilišta, no kako znanja nikad dosta usavršavala sam se na dodatnim edukacijama i seminarima poput Total bod coach ( sva 3 levela ) , Bodyweight kod Marina Bašića, Hard Bod coach ( Level 1 i 2 ) kod Tomislava Dolušića,  razne radionice, kongresi  i slično.

2. Kako je došlo do upisa na Fitnes učilište?

Sportske aktivnosti su me od malih nogu privlačile, a neke od njih sam kroz život aktivno i trenirala, rukomet, košarku i teakwando. Kao mala sam oduvijek govorila „Kad narastem bit ću učiteljica tjelesnoga“. Spletom okolnosti završila sam školu za kozmetičarku, te sam izvjesno vrijeme radila u beauty centrima. No nakon nekog vremena ipak je prevladala ljubav prema treniranju!  Rekreacijski, ali i profesionalno. Kako sam uvijek bila natjecateljskoga duha privlačila me i takva vrsta sporta, čak sam i u osnovnoj i srednjoj školi sudjelovala u raznim sportskim natjecanjima poput rukometa, košarke i sl. U jednom trenutku zaljubljujem se u crossfit te krećem s pripremama za natjecanja. Upisujem fitness učilište, kao i razne edukacije za fitnes trenere.

Zato uvijek govorim da kada vjeruješ u sebe, sve je moguće. A smatram da sam kroz život to i dokazala. Danas kad malo bolje razmislim, mislim da sam ja i ostvarila svoje dječje snove. Nisam učiteljica tjelesnoga, ali nisam ni daleko od toga.

3. Spojila si svoja znanja u jedan brend „Alpha et omega“. Kako je teklo osmišljavanje centra i svega što obuhvaća? Koliko dugo sad već djeluje tvoj centar?

Nakon stečenog iskustva otvaram kozmetički salon za koji sam imala oduvijek želju  i fitnes centar  “Alpha et Omega” koji danas  već 5 godina uspješno posluje.

Dovodeći usluge za koje sam se školovala i dodatno osposobljavala u proteklih 15 godina na jednu kvalitetnu razinu , osigurala sam opstojnost centra za njegu ,ljepotu, fitnes ,relaksaciju i promicanje zdravog načina življenja.

Osim kozmetičkih usluga Alpha et Omega nudi individualan pristup slaganja treninga, prehrane i tretmana mršavljenja ovisno o željama i ciljevima klijenata kao i nutricionističke usluge u suradnji s educiranim stručnjacima. Kombinacija fitnesa i kozmetike kroz rad pokazala se kao uspješna.

Obzirom da je u Zagrebu je vrlo mali broj centara kombiniranog tipa, privukli smo pozornost konzumenata  koji imaju mogućnost i doista vole ulagati u izgled i zdravlje , te kontinuiranom kvalitetom  i efektnim marketingom uspjeli smo ublažiti utjecaj konkurencije i osigurali potrebitu reputaciju.

 

4. Iznenada je došla dijagnoza koja te usporila u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Kakav je osjećaj kada se stvori jedan takav zid i svi ti kažu da ne možeš više istim putem?

Tako je.  Cijela ta priča je izgledala sjajno do trenutka kada je došlo do ozbiljne ozljede. Saznala sam da imam FAI – Femoralnoacetabularni sindrom i da moram na operaciju kuka. Iskreno, operacija i nije baš bila uspješna, trebala sam i drugi kuk operirati ali sam je upravo iz tog razloga odgađala. Uz probleme s kukovima tu su došli i problemi s leđima. ( Hernija diska 8 mm ) .

Svi moji planovi su u tome trenutku  pali u vodu. Uz svoje loše zdravstveno stanje sam bila primorana voditi i poslovanje. Zahvaljujući kolegici iz struke a i dragoj prijateljici sam uspjela zadržati klijente koji su imali razumijevanja za moje dugotrajno bolovanje.

Liječnici su mi preporučivali da se zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prestanem baviti fitnesom ida se maknem iz tog područja. Zamislite, nešto što volite u jednom danu da nestane. No, to me nije spriječilo da nastavim kroz svoje snove. Ja sam osoba koja kad si nešto zacrta ne odustaje tako lako.

5. Ti si tu cijelu situaciju preokrenula. Izrodilo se mnoštvo ideja. Reci nam više o tome.

Cijela ta situacija me u jednom periodu deprimirala gdje sam i dobila desetak kilograma boraveći na dugotrajnom bolovanju, rehabilitacija iz tjedan u tjedan, tražeći dijagnoze i rješenja za moje probleme.

Ne gubeći nadu krenula sam ponovno s treninzima gdje sam sebi i drugima dokazala da uz sve ove probleme se može postići željena forma i funkcionalno tijelo. Početkom 2020 zbog situacije sa covid19 odustajem od operacije drugoga kuka i u karanteni krećem s jačim treninzima.

S obzirom a cijelu situaciju koja nas je sve zadesila, dolazim na ideju napraviti fitnes aplikaciju na kojoj još uvijek radim. Radit će se o personaliziranoj aplikaciji na kojoj će klijent uz vodstvo trenera moći pratiti sve izmjene u treningu, prehrani te imati sve podatke na jednom mjestu. da je Mišljenja sam da je budućnost fitnesa na online programima. Barem na jedan mali način da se ljude potakne na aktivnost, a sve više smo ovisni o virtualnoj komunikaciji.

Vježbe su planirane u dvije varijante; trening u teretani na trenažerima i alternativne vježbe u kućnim treninzima uz pomoć Band traka koje sam također napravila za svoje buduće klijente koji će kupiti program. Trake su i u slobodnoj prodaji u Alpha et omega centru.

Smatram da je svaka loša situacija za neko dobro i da treba izvući pozitivne stvari. Npr karantena je mene spriječila da odem na operaciju kuka a i donijela mi nove poslovne ideje. Još je toga u planu pod brendom Alpha et omega, ali sve u svoje vrijeme.

Stoga vam preporučujem da me pratite na Instagramu gdje ću objavljivati sve uratke i uvijek imajte na umu: AKO VJERUJEŠ U SEBE, SVE JE MOGUĆE.

6. Pitanje za kraj, vodiš se izrekom „Ako vjeruješ u sebe, sve je moguće.“. Što je potrebno da bi imali tu razinu samopouzdanja? Koji je trenutak za tebe bio kad si shvatila da zaista možeš vjerovati u sebe i da ćeš uspjeti?

Potrebno je imati cilj postavljen ispred sebe, jaku volju i puno truda. Taj cilj je ujedno i moj životni san, tako da mi volje nije nedostajalo . A samopouzdanje je raslo postepeno, svaki moj uspjeh koji sam s vremenom  ostvarila, a teškom mukom došla do njega me gurao još više naprijed. Kad pogledam unatrag, sve što sam postigla, postigla sam svojim upornim radom i zalaganjem. Kad sam shvatila  da se moj san malo po malo ostvaruje, sve više sam vjerovala u sebe, i vjerovala da je to moj pravi put, da trebam nastaviti i da ću na kraju uspjeti. Ljudi su nestrpljivi i očekuju sve preko noći, no uvijek treba sagledati što smo sve uspjeli do sada i prema tome se ravnati.

Jedan od razloga mog profesionalnoga angažmana je i educiranje glede postavljanja realnih ciljeva i ispravnog načina vježbanja, pravilne prehrane i zdravog načina života. Uz sve ovo centar Alpha et omega nudi adekvatan prostor i sprave za individualno vježbanje uz stručni program i asistenciju osobnog trenera. Pored navedenog u ponudi je i  mogućnost najma dvorane gdje vježbači mogu nesmetano odraditi trening u svojoj privatnosti, a dodatan je bonus što u tom trenutku nemaju potrebe za nošenjem maski jer su sami u prostoriji.

 

 

 

Magdalenu možete pratiti ili kontaktirati na:

Instagram profili:

@magdalena__burger

@alpha.et.omega

@alphaetomega­_store

Facebook stranice:

https://www.facebook.com/magdalenaburgerfitness

https://www.facebook.com/alphaetomega.hr

Web stranica: www.alphaetomega.hr

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...