fbpx

„Sada, nakon diplome, kreće prava edukacija. “ – Denis Rogulj

Denis Rogulj se fitnesom bavi već 10 godina. Želio je pronaći način kako pristupiti drugima i prenositi svoj entuzijazam o fitnesu, jer to je ono što on voli. Završio je Fitnes učilište i postao instruktor fitnesa u teretani. Što ga posebno zanima u fitnesu i što bi savjetovao budućim polaznicima, pročitajte u nastavku.

1. Denis, za čitatelje intervjua, predstavi se tko si i čime se baviš?

Ja sam Denis Rogulj iz Velike Gorice, po zanimanju ekonomist a odnedavno i instruktor fitnesa u teretani.

2. Kako je nastala tvoja ljubav prema fitnesu i tjelesnoj aktivnosti?

Oduvijek sam se bavio sportom, trenirao sam sportove poput košarke, plivanja i atletike. Ljubav prema fitnesu se javila najviše zbog filmova, točnije filma Rocky sa Sylvesterom Stalloneom i filmova s Arnoldom Schwarzeneggerom, a kasnije gledajući velikane bodybuildinga poput Ronnie Colemana, Doriana Yatesa i naravno legendarnog Arnolda Schwarzeneggera.

3. Završio si program za instruktora fitnesa u teretani u Zagrebu. Kada si se odlučio da se želiš okušati u poslu instruktora? Zašto baš Fitnes učilište?

S obzirom da se već 10 godina bavim fitnesom ovo je nekako bio logičan slijed da se stavim u ulogu instruktora i pokušam prenijeti djelić svojeg entuzijazma prema dizanju utega na druge. Za Fitnes učilište sam se odlučio zato što je diploma s Učilišta priznata od ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i završeni program se upisuje u radnu knjižicu što mi daje mnoge mogućnosti za rad u Hrvatskoj, a mogu se upisati i u Europski registar trenera pa me možda život odvede i u inozemstvo.

 

4. Što te iz sfere fitnesa i treninga najviše zanima i zašto?

Iz sfere treninga me najviše zanimaju sportovi poput powerliftinga i olimpijskog dizanja utega zato što me oduvijek zanimao maksimalni potencijal ljudske snage i gledati kako ljudi dižu 4x svoju težinu u mrtvom dizanju ili rade trzaj sa 2x svoje težine meni je jednostavno fascinantno

5. Kakvi su planovi sad nakon diplome?

Sada nakon diplome tek kreće prava edukacija, cilj mi je naučiti što više novih stvari i usavršiti se u poslu koji istinski volim. Najviše bi volio imati svoju teretanu u kojoj bi držao treninge i na tome aktivno radim. Do tada ću voditi treninge u jednoj od zagrebačkih teretana i promovirati se putem moje Instagram stranice – fitsolutions94.

6. Što bi poručio budućim polaznicima kako bi lakše prošli izazov završnog ispita?

Budućim polaznicima bi poručio da na vrijeme krenu učiti anatomiju i teoretski dio zato što ispit brzo dođe i ako se ne krene na vrijeme onda toga jednostavno ima previše. Za praktični dio bi preporučio da pažljivo slušaju na predavanjima kad se objašnjavaju temeljni obrasci. Da postavljaju puno pitanja na koje su predavači uvijek spremni odgovoriti i najbitnije od svega da sami vježbaju tehnike izvođenja koje su prošli na predavanjima tako da kad dođu na završni ispit budu maksimalno spremni.

Denisa možete kontaktirati na:

Broj mobitela: 091 1612 994

Instagram: fitsolutions94

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...

  • Prekomjerna tjelesna težina i pretilost karakterizirani su visokim postotkom masne mase u odnosu na nemasnu masu te su povezani s velikim brojem kroni...