fbpx

„Smatram da Fitnes učilište u Hrvatskoj nema konkurenciju.“ – Beach Fitness, Danijel i Ivana

Prošle godine nakon završetka programa osposobljavanja za instruktore fitnesa u teretani Ivana i Danijel Krajinović pokrenuli su Fitness Beach. Jedinu plažu u Hrvatskoj gdje se vježba pored mora.  Na ovu ideju su došli kada su spojili dva područja s kojima su se bavili, a to je turizam i fitnes. Oboje su magistri poduzetništva i zaljubljenici u fitnes koje standardne teretane nikada nisu zanimale. Ovu smo priču svakako morali popratiti i saznati više!

1. Pozdrav Danijelu i Ivani! Prije svih ostalih pitanja predstavite se čitateljima tko ste i kada ste završili Fitnes učilište?

Pozdrav,  Ivana i ja smo muž i žena koji su prošle godine završili Fitnes učilište i upustili se u avanturu Fitness turizma u Hrvatskoj. Ovo radimo iz strasti i hobija, oboje smo diplomirali Poduzetništvo na EFOS-u i imamo redovne poslove u Splitu.

2. Kao poduzetnici pokrenuli ste jednu inovativnu priču, barem što se Hrvatske tiče. Podiglo se veliko zanimanje. Čak su i neke tv emisije popratile zanimljive početke vašeg projekta. Što je Fitness Beach?

Da, zapravo se veliki hype stvorio slučajno zbog Covid-a. Kada su se zatvorile teretane u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, mi smo bili jedina teretana koja je radila na području od 4.500 km2. Fitness Beach je inovacija na našem tržištu, ušli smo u fitness turizam na mala vrata, i plan je proširiti po cijeloj obali. Radi se zapravo o komercijalizaciji ideje Života Na Vagi, odnosno kampovima za mršavljenje. Fitnes Beach je teretana s najljepšim pogledom, raj za sve trenere i ljude koji vole fitness i zdrav život, gdje imaju priliku uživati u spoju prirode, sunca, mora i fitness-a. Sve sprave su od drveta, što nas brendira na jedan način, nemamo ogledala u teretani i takav ugođaj treninga je ono što se ne može doživjeti nigdje u Hrvatskoj.

3. Svi treneri, instruktori, žele se idejom istaknuti od drugih i biti konkurentniji. Koji su bili problemi ili prepreke koje ste imali prilikom osmišljavanja ideje i realizacije?

Pa većina instruktora koji su završili Fitnes učilište ne razmišljaju o poduzetništvu, nego o tome kako postati bolji instruktor, s više znanja i više klijenata. Mi smo razmišljali na malo drugačiji način. Ne vidimo druge trenere kao konkurenciju, dapače od proljeća će svi instruktori i treneri iz cijele Hrvatske imati besplatnu članarinu kada dovedu svoje klijente. Svima nama su konkurencija noćni klubovi, junk food, droga, alkohol i općenito nezdravi način života. Mi jedni drugima trebamo pomagati i biti zajedno, boriti se skupa da fitness industriju podignemo na noge. Nisam siguran do kada će trajati ovaj lockdown, vlasnicima teretana sigurno nije lako, država im treba pomoći na drugi način. 4.000,00 kn neto pomaže radniku, ali ne i vlasniku koji ima kredite i mora platiti najam.

 

4. Kako je vaše vježbalište na otvorenom, ima li vježbača cijele godine? U centre najčešće vježbači nahrupe u jesen i preko zime. Dolaskom lijepog vremena „pobjegnu“ van. Je li kod vas obrnuto ili su hrabri i zimi?

Planiramo otvoriti čim nam vrijeme dozvoli, zimi je prehladno za vježbati. Ova pandemija donosi puno promjena. Izmijenit će se način vježbanja, sve više njih će i zbog straha od virusa tražiti outdoor trening. Vjerojatno će puno malih teretana zatvoriti svoja vrata. Ove godine se očekuje najveći porast u online i outdoor treninzima. Promjene i krize uvijek tijekom povijesti donose inovacije, zato i vjerujemo da će i ovom promjenom fitness turizam doživjeti uspjeh u Hrvatskoj, jer imamo sve preduvjete. Najljepšu obalu, prekrasne plaže i spremne smještajne jedinice.

5. Što bi od tema koje ste prošli tijekom edukacije na Fitnes učilištu spomenuli da vam je bilo najbitnije i što možete redovito primjenjivati na vježbačima?

Bez obzira na to što sam u fitness-u sigurno 10 godina, na predavanjima i praktičnim vježbama smo jako puno naučili. Moram priznati da sam došao s predrasudama. Međutim, svi predavači su me oduševili. Ivana Bilan, Damir Laštre, Vladimir Pavlinović i nutricionistkinja Dragana Olujić zaslužuju sve pohvale. Smatram da Fitnes učilište u Hrvatskoj nema konkurenciju. I dan danas znam prolistati knjigu da se sjetim nekih podataka i vježbi.

6. Što je vaš savjet za nove instruktore koji se žele odvažiti na prve korake u poslovanju?

Da ne odustaju od svojih snova. Kažu da prosječan čovjek umre u 25. godini, a sahrane ga u 75. godini. Pratite trendove, prepoznajte prilike, iskoristite svoje talente. Dolazi dinamično vrijeme, za uspjeh u svijetu instruktora i trenera je potrebna diploma Fitness učilišta, laptop i pristup internetu.

Danijela i Ivanu Krajinović možete zapratiti ili kontaktirati na:

www.instagram.com/fitness_beach_st

www.facebook.com/fitnessbeachst

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi