fbpx

„Smijeha i dobre zezancije u fitnesu nikada ne fali.“ – Tanja Hajdarhodžić

Pročitajte intervju s Tanjom Hajdarhodžić. Ima 37 godina, majka je djevojčice i instruktorica fitnesa u teretani. Za sebe kaže da je veliki gurman i voli kuhati. Na društvenim mrežama je postala aktivna nakon što je rodila i počela dobivati sve više pitanja o njenom životnom stilu i kako se vratila u formu. Jedno je vodilo drugom, kaže. Tako je pomalo dovelo i do Fitnes učilišta.

Više o Tanji pročitajte u nastavku.

1. Tanja, aktivna si odmalena, ili još „od doma“ kako ti kažeš. Instruktorica si fitnesa u teretani i majka djevojčice. Što još trebamo znati o tebi?

Zanimljivo o meni… Spomenula bi moje 2 strasti: kuhanje i vožnja motora.

Uživam u kuhanju. Ponekad cijele dane provodim u kuhinji, ali onako baš s guštom. Pogotovo sad kad je stigla zima. Osjećaj topline i mirisa doma me jako ispunjava i veseli. Završila sam i napredni tečaj kuhanja prije 3 godine pa mi više ništa nije strano u tim procesima pripreme hrane. Sve ostalo je na vlastitoj kreativnosti i osjećaju za ukusno. Veliki sam gurman. ?

A što se motora tiče… Vozim Triumphov Bonaville Bobber 1200. Od milja ga zovem Bobby. Prije njega sam imala Kawasaki Vulcan 600. Ljubitelj sam vožnje općenito. Voljela bih položiti sve kategorije, a idući je plan položiti vožnju kamiona.

Muž i ja smo 2017. prešli cijelu Toscanu motorima. Kad se smiri ova pandemija pravac je prema Provansi. Kad bude kamion pravac je Kanada. Treba sanjati, planirati i težiti ostvarenju snova, zar ne? ?

2. Ti si cijeli život održavala formu. No puno pitanja „kako?“ si dobila upravo kad si rodila svoju kćer. Pa iz tvog iskustva kako si u tom periodu pronalazila vremena, a i volje da to uspiješ?

Uživam u majčinstvu od prve sekunde, ali vrijeme koje bi svaka žena trebala imati za sebe je jednako važno. Zadovoljna mama = zadovoljna beba/dijete, a zatim i Muž, naravno. ?

Uostalom imati malu bebu uključuje puno šetnje na svježem zraku što je svakako dobra aktivnost. Dok beba preko dana spava, mama kuha, posprema ili vježba. Sve se stigne. Nema drame. Pitanje je samo koliko kome pašu izgovori. ?

Umor i iscrpljenost koja se javlja mladim mamama vrlo uspješno se može suzbiti pravilnom ishranom kako bi mama bila svježija, osjećala se bolje i poletnije.

3. Jedno je vodilo drugom i ti si se našla u situaciji i odluci da radiš ono što voliš i upisala Fitnes učilište. Kako ti je bilo na nastavi kod nas?

Upis i završetak školovanja na Fitnes učilištu kao i polaganje naprednog tečaja kuhanja uvijek će biti na mojoj listi najboljih stvari koje sam učinila za sebe. Bez pretjerivanja, toliko mi je bilo dobro na nastavi da sam zaista bila sjetna i tužna kad je sve završilo. Dinamična atmosfera, zanimljiva predavanja, odlični i pristupačni profesori koji nesebično dijele znanje i iskustva. Jednostavno ne želiš da to prestane. Divno je bilo učiti, vježbati i družiti se s polaznicima.

4. Opiši nam svoju najsmješniju situaciju iz fitnes centra.

Ajme, toliko smijeha i dobre zezancije u fitnesu nikada ne fali. Hm, ne znam je li to najsmješnija situacija, ali je jedina koje se sad mogu sjetiti.

Nakon završetka trčanja na traci, pričajući s kolegicom i ne gledajući zakoračila sam na susjednu traku na kojoj nikoga nije bilo. No, prethodni vježbač ju je očito ostavio upaljenu i tako sam ja na nju zakoračila kako bi skratila put do papirnatih ručnika. Samo me „pomelo“ na pod. Kako sam zakoračila bočno na traku tako sam bočno i pala na desni kuk i nogu. Ostala sam se dolje previjati od smjeha još dugo. Naravno previjali su se i svi koji su tu scenu vidjeli. Sva sreća sve je dobro prošlo, a i naučili smo ponešto. ?

5. Koji je tvoj najdraži oblik treninga i zašto?

Najdraži oblik treninga mi je onaj koji mi se taj dan radi. U principu je to najčešće kružni trening, ali ako baš nekad nisam raspoložena za njega odaberem nešto drugo i zaokrenem cijelu priču. Odradim German volume ili neke super setove. Bitno da odradim trening na način da mi je zanimljivo i da u tom trenu paše mom mindsetu.

6. Kako motiviraš svoje vježbače na trening?

Pa djelomično sam odgovorila u prethodnom pitanju. Osluškujem njihovo raspoloženje već od ulaska u dvoranu i kroz razgovor već po prilici znam što bi ih moglo „dignuti“ ili što će im pasati ako pucaju od energije. Toliko je mogućnosti i varijanti za održati fokus i motivaciju kod vježbača, a samo dobar instruktor zna prepoznati i odrediti što će kada primijeniti.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi