fbpx

Snježana Panjkret

Snježana Panjkret je energična instruktorica fitnesa za grupne programe. Uvijek spremna za akciju i animaciju na treningu. Voli natrpane rasporede čemu svjedoči i činjenica da smo ju jedva uhvatili za naš mini intervju prije nego dalje odleprša.

1. Snježana, Vi ste se već i prije upisa na Fitnes učilište bavili provođenjem treninga. O kojem tipu treninga se radi?

Prije upisa na Fitnes učilište bavila sam se Zumba® fitness-om jer sam za to imala licencu tj. bila sam educirana za provođenje takve vrste treninga. No kako sam otvorila svoj studio tako sam se morala uskladiti sa zakonima RH i bila mi je potrebna daljnja edukacija pa upisujem Fitnes učilište s pomisli ”najvažnije mi je da dobijem papir”. Kada je počela nastava to razmišljanje se ubrzo promijenilo. U početku je bilo jako teško i puno puta sam se pitala što mi je to trebalo, ali nisam odustajala i danas sam zahvalna na tome. Dobila sam veliko znanje i vještine od upoznavanja same konstrukcije tijela, mišića, pozitivnog djelovanja vježbi na tijelo čovjeka, komunikacije s klijentima, prezentacijske vještine do uočavanja pogrešaka u izvođenju vježbi do njihovog ispravljanja.

2. Vodite svoj studio za vježbanje. Kako ste došli na ideju otvaranja?

Nekoliko godina sam radila po različitim fitness centrima kao Zumba® instruktor ono što me najviše ljutilo je bila ne briga i ne interes za svoje klijente. Nažalost doživljavali su ih jako često samo kao izvor novaca i jedva su čekali da trening završi i da se maknu, kada su i pokušavali pitati za savjet nisu mogli dobiti nikakvu pomoć od njih. Pa ponukana takvim ponašanjem i svojom maštom i željom da nešto napravim otvaram svoj studio. Iako smo mladi nudimo nekoliko oblika vježbanja i trudim se svakom klijentu posvetiti vrijeme da se s njim upoznam, kao i njihovim problemima, željama i ciljevima.

3. Koji su vaši najdraži motivacijski trikovi za vježbače?

Moj najveći motivacijski trik je osmijeh i pozitivna energija. Trudim se svakoga dočekati s osmijehom i da se u našem studiju osjeća ugodno i to je prvi mali korak prema naprijed.
„Sto ljudi sto čudi“, teško je nabrojati ili izdvojiti motivacijske trikove. Polaznici mojeg centra su različite životne dobi, s različitim ciljevima, željama, zdravstvenim problemima pa tako su i motivacijski trikovi različiti. Trudim se svakom polazniku posvetiti vrijeme da ga što bolje upoznam, pa prema njemu mogu upotrijebiti tajno oružje. Ono što me posebno veseli i čini ponosnom kada vidim njihov napredak u izvođenju vježbi, do poboljšanja zdravstvenog stanja, držanja i kada sami postanu svjesni svojih napredaka. Dodatna motivacija za mene kao instruktora je kada nakon treninga, crveni u licu i umorni od svega dođu sa smiješkom na licu i kažu kako se osjećaju odlično i da jedva čekaju novi trening.

4. Volite li primjenjivati nove metode i tehnike u fitnesu?

Sama priroda posla zahtjeva redovne edukacije i nova znanja. Pokušavam pratiti nove trendove, metode i tehnike. Danas je odabir raznolik i jako veliki ali se trudim pratiti ono što mi je zanimljivo i smatram da bi meni kao i mojim klijentima uveliko pomoglo. Pa tako često odlazim na edukacije, seminare, radionice i konvencije što kod nas i u inozemstvu. Željom za novim znanjima nedugo pohađam vašu edukaciju za Fitness Index operatera. Često sudjelujem na humanitarnim zbivanjima, kao prezenter, raznim party-ima i ovo proljeće sam po prvi put imala prilike sudjelovati na danima sporta u organizaciji „Sport za sve“ kao jedan od članova sudaca kod ocjenjivanja grupa vježbača seniorske dobi s područja grada Zagreba. Izmjenjujem iskustva s raznim trenerima iz drugih područja vježbanja što mi uveliko pomaže u mojem radu.

5. Koji tip treninga vi preferirate i zašto?

Teško je odrediti koji trening preferiram, volim sve oblike vježbanja, od kružnih treninga, treninga s raznimpomagalima, do HIIT treninga. Svaki je specifičan i poseban na svoj način, potiče napredak, raznolikost i ne dolazi do monotonije. Ali moja najveća ljubav je Zumba® fitness. Kako je instruktor i animator što na treninzima Zumba® fitness-a itekako dolazi do izražaja tu se osjećam da sam to ja.

6. Koji je vaš savjet za trenere koji žele otvoriti svoj studio?

Volite ono što radite! Ulažite u sebe i svoja znanja o poslu kojim se bavite, što kroz edukacije, seminare, radionice do čitanja literatura jer svaki klijent zaslužuje i prepoznaje kvalitetu kao i vašu pažnju.

Snježani hvala na vremenu a ako se vi osobno želite uvjeriti u sve napisano možete se raspitati o svemu na:

web: www.jumpin.hr

mail:  [email protected]

mob: 091 2511 686

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi