fbpx

“Sve ono što se trenutno događa na svjetskom fitness tržištu, vidjet ćete na Urban Training Campu!” Marija Andrijašević

Dva dana, točnije 8. i 9. lipnja 2024., Zagreb će postati centar svjetske fitness elite i okupiti ponajbolje svjetske i domaće fitness prezentere, trenere edukatore i profesore pod organizacijskom palicom naše predavačice Marije Andrijašević.

Kroz godine predanog rada i usavršavanja, Marija je postala istaknuta figura u fitness industriji, kombinirajući svoje znanje iz nutricionizma i kineziologije s izvanrednim vještinama vođenjem treninga. Mnogi koji su imali privilegiju da prisustvuju njezinim treninzima kažu kako ih je inspirirala da prigrle aktivniji način života i uvrste u svoj dnevni raspored neke zdravije navike. Uz to, Marija je inspiracija svojim pratiteljima i na Facebooku i Instagramu, a mi smo iskoristili priliku da Mariji postavimo nekoliko pitanja.

1. Zadnji Urban Training Camp je održan 2019. godine. Što te motiviralo da ove godine ponovo kreneš u organizaciju i realizaciju Campa?

Iskustvo održavanja ovakvih evenata za nas nije novo, traje već desetljeće. Smatram da su učenje, razmjena iskustava i znanja ono što je krucijalno za napredak trenerske struke i fitness scene i zato sam, nakon pauze koju nam je nametnula korona, odlučila ponovno pokrenuti Urban Training Camp.

2. Kada ste birali teme, čime ste se vodili?

To je definitivno raznolikost programa. Kongres će ponuditi široki spektar aktivnosti poput funkcionalnih treninga, joge, pilatesa, cross-traininga, HIIT-a, fizioterapije, stepa, plesa, prenatalnih i postnatalnih programa, kettlebella, TRX-a, tehnika trigger pointa i mnogih drugih. Pratimo najnovije trendove i istraživanja u fitnessu što omogućava sudionicima da pronađu programe koji najbolje odgovaraju njihovim interesima i potrebama. Sve to čini Urban Training Camp jedinstvenim iskustvom kakvo se rijetko može pronaći na tržištu.

3. Kome je sve namijenjen Urban Training Camp?

Na Urban Training Camp mogu se prijaviti svi – od kineziologa, trenera, instruktora grupnih programa, fizioterapeuta do naprednih vježbača. Svi oni koji su željni naučiti nešto novo ili nadopuniti svoja znanja na području fitnessa, treninga i rehabilitacije su dobrodošli.

4. Po tebi, koji su trenutno najpopularniji trendovi u fitnesu?

Uvijek ističem kako je kvalitetan, tehnički ispravan i svrsishodan pokret uvijek u modi. Trendovi mogu popularizirati fizičku aktivnost, no osnovni obrasci kretanja poput potisaka, povlačenja, spuštanja, podizanja, rotacija i translacija nedjeljivi su dio svakog treninga.

Često se događa cikliranje, gdje određeni program, poput pilatesa koji je već desetljećima prisutan, ponovno dođe u fokus, posebno kada ga istakne javna osoba koja ga poveže s postizanjem određenog cilja.

5. Reci nam nešto o prezenterima.

Izuzetno mi je važno da se radi o vrhunskim stručnjacima, ali i ljudima koji će svojom neposrednošću i komunikativnošću prenijeti svoje iskustvo i znanje na polaznike. Prezenteri dolaze iz različitih dijelova svijeta – Panos Balatsinos stiže iz Grčke, Fernando Miranda iz Španjolske, Teddy O’Tieno iz Kenije, Marko Geršak iz Slovenije, Jasna Đokić i Nina Anđelković iz Srbije. Imamo zaista šaroliko društvo koje doprinosi bogatstvu iskustava i perspektiva na našem događaju.

Uz mene, domaće boje ‘brane’ naše perjanice: Edin Mehmedović, Saša Segedi, Marko Črljenec, Asja Petersen, Biljana Dorotić Džolić, Jelena Skender Pešut Skender, Tea Miketa i Aleksandar Miketa. 

6. Koliko je potrebno vremena i ljudi da bi se organizirao događaj na ovako visokoj razini?

Potrebno je otprilike oko 6 – 8 mjeseci. U ovoj aktivnoj fazi pripreme (izrada weba, zaprimanje prijava i uplata, PR…), sudjeluje nas petero, dok ćemo na samom kongresu imati još dodatnu podršku i pomoć 4 – 5 osoba koji će sudjelovati u pripremanju dvorana, rekvizita i ostalog.

7. Što bi poručila onima koji do sada nikad nisu bili na konvenciji ovog tipa?

Za osobe koje nikada nisu bile na fitness konvenciji, a bave se našim poslom i završile su neku formalnu edukaciju, ovo je jedinstvena prilika da vide kako se rade određene stvari na svjetskom nivou te da vide što čini jednog vrhunskog fitness prezentera za kojeg se podrazumijeva da poznaje struku i  metodiku treninga, ali i da vide njegove komunikacijske vještine, način predavanja te kako se ophodi prema velikom auditoriju različitih razina znanja.

Pošto je ovo najraznolikiji Urban Training Camp do sada, možda se zainteresiraju za neki od programa kojeg do sada nisu imali priliku vidjeti jer će imati priliku čuti i učiti o različitim temama – od prenatal i postnatal programa, menocure, plesni programi, bodyweight programi, yoga, mobility, primjena i metodika kettlebella, trigger point, elementi olimpijskog dizanja…
Posebnost ove konvencije, pogotovo za nekog tko nikada nije sudjelovao u nečem sličnom, je raznolikost programa koji predstavljaju sve ono što se trenutno događa na svjetskom fitnes tržištu.

I ne zaboravite, polaznici Fitnes učilišta (bivši i trenutni) ostvaruje popust na dvodnevnu kartu!
Mariji hvala na intervjuu, a mi se vidimo na Urban Training Campu!

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Mirna Hajnic

Mirna Hajnic, mag. cin.

Diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Fitnes. Natjecateljski se bavila akrobatskim rock’n’rollom te je kao član reprezentacije Republike Hrvatske sudjelovala na svjetskim i europskim prvenstvima. Uz studij, usavršava se radom u raznim Fitnes centrima te na konvencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. U svom radu, naglasak stavlja na zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i holistički pristup treningu. Mirna je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programu za instruktore pilatesa

Povezani blogovi