fbpx

„Svi imamo istih 24 sata na raspolaganju, ali nemamo svi iste prioritete.“ – Ivica Srakočić

Ivica Srakočić je bivši polaznik programa za instruktore fitnesa u teretani, dipl.oec., MBA. Nakon mnogo uspješnih godina u poslovnom svijetu odlučio se na zaokret, pokrenuo vlastiti posao i spojio hobi i dugogodišnje iskustvo. Svjestan posljedica koje nosi sjedilački stil života prije nekoliko godina odlučio je pokrenuti B Fit Counsulting. Nekoliko njegovih blogova možete naći i na našoj stranici, ali i pratiti njegov odličan podcast u kojem je već do sada ugostio iznimne stručnjake iz raznih komplementarnih područja. Više o njegovim idejama, pothvatima i razvoju pročitajte u nastavku intervjua.

1. Svi su na moru. A Ivica di si tiii?

Bok! Da, svi su na moru, a ja se trudim odraditi finalni touch na hvatanju „ljetne forme, a usto se i radno pripremam za po svemu sudeći „vruću“ poslovnu jesen.

2. Sjećam se te dodjele diploma kad si na pozornicu došao sa svojim timom, svojim najvećim obožavateljicama, svojim preslatkim kćerima. I sjećam se kako  si za tadašnji intervju rekao kako beskompromisno u danu odvajaš vrijeme za njih uz sve obaveze. Danas mi se čini, koliko pratim tvoj rad, da obaveza imaš samo još više. Što se promijenilo od tada?

Uh, puno toga. Najveća promjena je da sam napravio veliki profesionalni zaokret pa sam se iz korporativnog managementa prebacio u privatne poslovne vode. To mi je naravno donijelo novu hrpu obveza, ali s druge strane i veliku slobodu. Radim kad hoću, koliko hoću, te u doba dana kada hoću. To mi omogućuje da one ključne trenutke u danu (doručak, vožnja u školu/vrtić, odlazak po njih, zajednički obroci, zajednički treninzi…) provodim sa svojim plavušama, a manje više svo ostalo vrijeme radim. Radim puno, ali uživam u tome jer napokon radim baš sve po svom, odnosno onako kako ja smatram da je dobro i da treba, a ne kako sustav „misli“ da treba.

 

3. B Fit Consulting. Što je i kako je nastala ideja?

Skoro 15 godina karijere proveo sam u korporativnom svijetu. Sjedenje za računalom, u autu, na sastancima, neredoviti obroci, velika količina stresa i odgovornost, te sve ostalo što dolazi s takvim poslom, djelovali su poprilično loše na moje tijelo, na moju razinu energije pa čak i na kognitivne performanse. Godinama sam čitao, učio i proučavao sve moguće tehnike i metode kojima bih s jedne strane maksimalno sačuvao zdravlje, a s druge, maksimalno podigao svoj tjelesni i kognitivni potencijal. Kad sam pronašao model kojim je to moguće, počeo sam o tome pisati po društvenim mrežama te malo pomalo stjecao određeni krug čitatelja koji su se pronalazili u istim problemima kao i ja i kojima su moja iskustva i savjeti bili vrlo korisni. Kad sam shvatio da više ne želim graditi korporativnu karijeru, odlučio sam se fokusirati baš na poslovni sektor, odnosno na rad s tvrtkama, kroz izradu edukacijskog programa upravo za optimizaciju zdravlja i performansi uredskih djelatnika. Tako je nastao B FIT CONSULTING gdje B ima dvojako značenje; Budi i Business, a FIT se odnosni na biti permanentno tjelesno i kognitivno u top formi.

S vremenom sam ponudu odlučio proširiti te sam osim s tvrtkama, počeo raditi i s pojedincima za koje sam kreirao Superhuman life akademiju. Pristup je vrlo sličan, samo što je Akademija još opširnija, a u kratkim crtama je mogu opisati kao uvjerljivo najbrži put prema vrhunskim performansama i rezultatima u životu. Klijente učim kako maksimizirati dnevno raspoloživo vrijeme, kako treningom, prehranom, promjenama navika i svakodnevnih rutina maksimalno popraviti tjelesnu formu, jako ubrzati napredak u karijeri, pretvoriti hobi u vlastiti posao, steći osnovna znanja o osobnim financijama, te konačno, promijeniti mindset iz prosječnog, u debelo natprosječan, odnosno Superhuman mindset.

4. Tu je i tvoj Superhuman life podcast. Odlični, stručni sugovornici su se već našli na dosadašnjim objavama. Kako si zadovoljan tim projektom? Koji je njegov cilj? Možeš li nam najaviti i neki idući?

Podcast mi je već godinama najdraži medijski format i dugo sam želio pokrenuti vlastiti, no jednostavno nisam imao vremena. Covid pandemija i lockdown koji je uslijedio su mi na neki način stvorili višak slobodnog vremena koje sam odlučio iskoristiti za aktivaciju tog projekta. Podcast mi je prilika za kontaktirati ljude čiji rad, znanje i postignuća cijenim i pitati ih sve ono što me zanima, a nisam čuo da ih je netko drugi ranije to pitao. Cilj podcasta je kroz kvalitetne goste pomoći slušateljima da saznaju najbolje načine kako maksimalno i u što kraćem vremenu popraviti kvalitetu svog života, na tjelesnom, mentalnom, poslovnom i emotivnom planu. Podcast je na neki način produžena ruka moje Superhuman life akademije.

 

S projektom sam iznimno zadovoljan. Radim ga tek pola godine, a već sam uspio porazgovarati s preko 20 sjajnih gostiju. Trenutno ga radim virtualno, putem streaming aplikacije, a želja je jednog dana dići ga na studijsku razinu gdje bih s gostima mogao uživo razgovarati. No, ima vremena za to. Što se ostalih stvari tiče, moja „vreća“ s potencijalnim projektima je uvijek puna, no zasad ću se fokusirati na postojeće projekte jer tu još ima jako puno prostora za napredak.

 

5. Što te najčešće pitaju tvoji klijenti?

 

„Kako sve to stižeš?“

 

Ovo je najčešće pitanje jer me poslovno zaista ima posvuda. No, to ima svoju cijenu. Gotovo svo raspoloživo vrijeme koristim za  posao, edukaciju i obitelj. Jako malo vremena mi ostaje za prijatelje, druženje, zabavu…. sve ono što se kolokvijalno naziva „uživanje u životu“. No, trenutno sam u fazi da uživam u stvaranju i dok to traje, moram to maksimalno iskoristiti. Ne radi se o tome imamo li ili nemamo vremena. Svi imamo istih 24 sata na raspolaganju, ali nemamo svi iste prioritete. Za ono što si postavimo kao glavne prioritete, sasvim sigurno ćemo naći vrijeme. Upravo na tome jako puno radim s klijentima, na odabiru najbitnijih prioriteta koji će im donijeti najveće koristi u najkraćem vremenu, te preusmjeravanju energije i aktivnosti u tom smjeru.

6. Što bi preporučio našim polaznicima kako se organizirati u trenutku kada završe edukaciju? Koji da im bude prvi korak, jer vjerojatno im u tom trenutku prolazi tisuću ideja i ne znaju odakle bi krenuli?

Fitnes je iznimno zahvalno područje jer su zdravlje i dobra psihofizička forma preduvjet za uspjeh na svim ostalim područjima. Na tu temeljnu mantru, svaki polaznik bi trebao nadograditi svoju specijalnost, odnosno ljubav. Moj background je korporativni svijet i logično je da sam se u radu fokusirao na tvrtke, odnosno poslovne ljude u 30-tim i 40-im godinama života. Na taj način bi svatko trebao pristupiti razmišljanju o budućim koracima. Ako si polaznik u ranim 20-ima s afinitetom prema bodybuildingu, fokusiraj se na sebi slične ljude. Ako si mlada mama koje ne nedavno prošla porod i povratak u formu nakon poroda, a pritom si uživala u tom procesu, evo tvoje niše i tvojih idealnih klijentica. Pronađi ono što voliš i u čemu si dobar, dodaj svoju osobnost i stil, stvori prepoznatljiv brand i uspjeh ne može izostati. I svakako se nastavi educirati i usavršavati, marljiv rad i permanentna edukacija najbolji su put prema vrhu u bilo kojoj branši.

 

 

Hvala Ivici na vremenu koje je izdvojio za nas od svojeg zgusnutog rasporeda. Želimo mu da sve više vremena može odvajati za njemu bitne stvari i uspješan nastavak rasta njegovog poslovanja. Zapratiti i kontaktirati ga možete na:

Facebook:

https://www.facebook.com/superhumancro

Podcast:

https://www.youtube.com/c/Superhumanlife

Web:

http://www.bfitconsulting.hr/

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...