fbpx

„Pilates mi je otkriće. Sve što više vrijeme odmiče više ga volim.“ – Klara Benko

S Klarom smo, također, već imali intervju kad je završila edukaciju za instruktoricu pilatesa. Pilates je odabrala kao nadogradnju na njenu već tada postojeću ponudu koju je imala za svoje klijente i vježbače kroz fitnes kub Mofit gdje je zadužena za promociju cjelokupnog zdravlja vježbača. Kroz koju godinu u rad je krenuo i Adidas Sports Studio u kojem je nastavila širiti tu filozofiju i voditi treninge. Više o Klari i njenom radu pročitajte u nastavku.

1. Svi su na moru. A Klara di si tiii?

Upravo sam se vratila s godišnjeg pa sam još pod dojmom mora i odmora. Iako na godišnjem, iznenadila sam se s prosjekom oko 11 km dnevno šetnje i trčanja. 😉 Volim biti aktivna, a naš novi udomljeni pas Bruno traži akciju.

2. Klara koliko je prošlo od edukacije na Fitnes učilištu? Čega se najviše voliš prisjetiti s edukacije?

Pa prošle su četiri godine. Čega se sjetim? Hm koliko mi je bilo naporno, intenzivno, detaljno… Uz redoviti posao, sva predavanja odslušati, praksu napraviti, uistinu sam se pitala jesam li prenaglila? No srećom, što je više posla bolje se organiziraš!

3. Uz rad kao instruktorica pilatesa, spinninga, BodyBalance-a, tu je i Penso Positivo. Kada to sve dođe na red?

Po prirodi sam organizirana osoba, ulazim u dan tako da napravim plan i raspored. Uvijek mi nedostaje još malo vremena, ali…

Odabrala sam biti i ostati aktivna i vitalna čim duže, tako aktivnosti usmjeravam prema tome – najprije zdravlje, imunitet, odmor.  Sve je u rasporedu.

4. Na koji način si ti morala prilagoditi poslovanje u proteklih godinu dana?

Protekla godina bila je jedna od težih i zanimljivijih. Srušilo se je puno toga što smo znali i radili, a trebali smo izgraditi nešto novo i privatno i profesionalno.

U tim vremenima već motivacija samog sebe je teška, a dodatno treba poticati i bodriti druge. Tako je svaki dan izazov.

Srećom, što je teže, jače se discipliniram. Tako sam odlučila sam raditi stvari koje mogu: pokrenula sam svoj You tube kanal (a to su snimanja u dvorani i s fotografom u parku npr., i veliki  izlazak iz komforne zone), počela sam s besplatnim predavanjima i radionicama na temu zdravog životnog stila, …  otvarala neka druga vrata i mogućnosti.

5. Što bi preporučila kolegama instruktorima kako da pristupe vježbačima u narednom periodu kada očekujemo povratak na treninge?

Najprije da se pridržavaju mjera, jer nekako čini mi se da smo se opustili. Ljeto je, toplo…  Ali opuštanje može donijeti rezultat kakav ne želimo. Radimo u branši koja itekako osjeti utjecaj ove pandemije i disciplina svih nas je ključna. Osim toga, naravno poticati na redovitost treninga jer tako prirodno jačamo imunitet i mentalnu snagu koja je sad važna.

6. Za kraj, tvoja najdraža vježba u kojoj se osjećaš snažno i zašto baš ta?

Pilates mi je otkriće. Sve što više vrijeme odmiče više ga volim. Daje mi prekrasan osjeća za vlastito tijelo. Posebno volim sve vježbe u poziciji ležanja na leđima, kada osjetimo trup čvrsto uzemljen, malim sitnim korijenjem u pod. Ta stabilnost je za mene snaga.

Klari se možete javiti ili ju pratiti na ovim kanalima:

web: klarabenko.com

You tube Klara Benko

IG Klara Benko

FB KLara Benko Penso positivo

kontakt: [email protected]

tel 091 6612 092

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi