fbpx

Tajming je sve – Irena Nešić

Irena Nešić je djevojka od akcije. Brzo je reagirala oko upisa i kod zapošljavanja nakon edukacije. Naime, ona je primljena kao instruktor u centru BodyArt u Splitu, gdje je i bila nastava za instruktore grupnog fitnesa uz glazbu. To se zove ”Tko prvi, njegovo!”

Evo što je Irena poručila u svom intervjuu.

1. Irena, Vaša odluka o upisu je bila jako brza. Kako je to izgledalo?

Odluka je bila laka zato i brza. Sport je sastavni dio moje obitelji tako da mi se ponekad čini da sam još kao dijete bila predodređena da jednog dana ovo bude moj put. Godine iskustva na sceni i u plesnim dvoranama rezultirale su ogromnom ljubavi koji su me danas realizirali kao instruktora fitnesa uz glazbu. Kada je do mene došla informacija da Fitnes učilište dolazi u Split znala sam da ću prestati sanjati o tome da radim kao instruktor i kako ću napokon moći realizirati svoj san.

2. Opišite Vaše iskustvo na Fitnes učilištu u Splitu?

Kako sam tip koji uvijek teži profesionalnosti, odabir Fitnes učilišta nije bio slučajan izbor. Predavanja i odnos predavača su bili na vrlo visokoj razini i iznad svi mojih očekivanja. Super je što svi profesori s kojima sam se susrela na učilištu žive ono sto predaju i na taj su način jednostavno prenijeli svoju strast i na mene. Fitnes učiliste me motiviralo na zdraviji život i rad na sebi. Osobno sam pokazala veliki napredak od prijemnog do trenutka kada sam položila završni ispit a sada se svakim danom trudim opravdati svoje novo zvanje.

3. Već imate nekoliko godina iskustva i kao trener. Što za Vas znači to što sada imate formalno obrazovanje instruktorice fitnesa?

Da imala sam priliku da uđem u trenerske vode međutim kako nisam imala licencu da se legalno bavim ovim poslom odlučila sam napraviti pauzu i pričekati dok ne budem u mogućnosti da se educiram kako bi mogla nastaviti tim putem. Edukacija i naziv koji sam stekla na Fitnes učilištu mi je karta koja me vraća na pravi put.


4. Planirate li daljnja usavršavanja ili edukacije?

Ovo je smjer u kojem se definitivno pronalazim. Obzirom da fitnes pruža beskonačan prostor za rad na sebi svakako se planiram dalje razvijati i educirati u ovom pravcu. Kako je pred nama nova sezona upisa na Fitnes učiliste moj sljedeći korak je upis na osposobljavanje za Fitnes instruktora u teretani. Mislim da ću s tim na pravi način zaokružiti naziv instruktora grupnog fitnesa uz glazbu.

5. Vaš savjet onima koji se možda dvoume oko upisa na Fitnes učilište?

Za mene je upis na Fitnes učiliste značio je ogroman korak i prekretnicu u pozitivnom smjeru. Bez obzira koji je vaš krajnji cilj, razvijanje u trenerskom smjeru ili edukacija s ciljem rada na sebi, za mene tu nema prostora za razmišljanje! Fitnes učiliste je definitivno pravi izbor i korak koji nećete požaliti.

Irenu možete naći u Studiu BodyArt u Splitu i pridružiti se grupama koje vodi s toliko energije.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...