fbpx

“Uz dobru organizaciju nema neizvjesnosti” Mladen Bakula, Iron Gym

Iznimno nam je drago kada ostvarimo suradnju s fitnes centrom čiji je vlasnik ili voditelj naš bivši polaznik. Među polaznicima prve generacije Fitnes učilišta u Rijeci bio je Mladen Bakula. Kada nam se javio s vijesti da je konačno uspio s otvaranjem svog fitnes centra, naša prva rečenica upućena njemu glasila je: Moramo napraviti intervju. ? (Veliko iznenađenje, je l’ da?).

Mladen je centar otvorio s partnerom u zločinu Michaelom Banom. Broj rekreativaca a i sportaša u njihovom centru raste svaki mjesec, i kažu da su za početak vrlo zadovoljni.

Mladen je ponosno nadodao o svom kolegi: “Michael Ban radi većinom s rekreativcima kao i ja, ali moram se pohvaliti da u našem centru, pod njegovom paskom trenira naša mlada skijašica Ida Štimac.”

Mladen nam je poslao fotografije i odgovorio na kratka pitanja.

1. Kako je nastala ideja za otvaranjem vlastitog centra i kako su išli planovi za otvorenje?

Ideja za otvaranjem vlastitog fitnes centra je nastala nakon završene edukacije na Fitnes učilištu i položenog završnog ispita za Instruktora fitnesa u teretani. Prije mi je fitnes bio samo hobi, a sad je nešto čime se želim baviti cijeli život.

Ispočetka sam mislio zaposliti se u nekom fitnes centru, ali ubrzo se ukazala prilika i jedan lijepi prostor…

Moj poslovni partner Michael Ban i ja nakon dva mjeseca uređivanja napokon smo uselili i 05. rujna ove godine otvorili naš Fitnes centar “Iron Gym”. Radove u prostoru smo dobro organizirali i sve izračunali tako da ne bude eventualnih zaostataka koji bi ugrozili datum otvaranja koji smo unaprijed odredili. I na kraju je sve ispalo super i na vrijeme.

2. Što ste gledali kod odabira opreme za opremanje centra? Što vam je bilo bitno?

Kod odabira opreme smo htjeli obuhvatiti sve načine treniranja. Imamo dvije etaže u centru, na prvoj je prostor koji zadovoljava zahtjeve funkcionalnog treninga, odnosno CrossFita, koji uključuje gimnastiku, girje, olimpijske šipke s bumper utezima, vreće za boks, itd.

Na drugoj etaži je klasični fitnes sa spravama, trenažerima i utezima. Mihael ima firmu “Iron Project” koja nudi funkcionalna rješenja za parkove, sportske dvorane i fitnes centre. Tako da sve kaveze, prowlere, sledove, GHD klupe, stalke, nosače za utege i sl., što se vidi na slikama, je izradila firma “Iron Project”, što nam je puno pomoglo kod uređivanja jer je sve rađeno po mjeri i da bude funkcionalno. Oko toga nije bilo straha i neizvjesnosti.

3. Što Riječani vole trenirati? Kakav je odaziv?

Odaziv vježbača je odličan i vrlo smo zadovoljni za evo skoro 4 mjeseca što radimo. Riječani još uvijek više vole, rekao bih, klasično treniranje na spravama i s utezima. Uglavnom imamo sve u ponudi i na klijentima je da biraju kako će trenirati, a mi im stojimo na raspolaganju što se tiče savjeta, osobnih treninga, programa i suplemenata. U centru kao treneri rade Michael Ban, Fedor Kulušić (vaš i naš) profesor s Fitnes učilišta i moja malenkost Mladen Bakula. A na prijemnom pultu srdačni Zorana Bakula Boca i Adrijan Osmani.

4. Novosti koje možemo očekivati u Iron gymu?

Od novosti za očekivati od Iron Gyma je to da pripremamo na parkingu iza zgrade urediti vanjsko vježbalište koje će imati veliki kavez, sledove, prowlere, gume od bagera itd. Bit ćete obaviješteni na vrijeme…

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi