fbpx

“Uz fakultet želim raditi individualno s ljudima, pomagati im da dođu do svojeg fitnes cilja i da tako unaprijede svoju kvalitetu života” – Tamara Gorički

Za danas smo pripremili  intervju s Tamarom Gorički, studenticom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i instruktoricom fiznesa u teretani. Kada je postala majka, stavila je fakultet u stanje mirovanja ali se tako ukazala prilika da upiše Fitnes učilište. Iako će jednog dana Tamara biti i magistrica kineziologije, smatra da treba ulagati u sebe i u ono što te ispunjava, a za Tamaru je to fitnes. Za ovu damu imamo samo lijepe riječi a što nam je sve ispričala o svom iskustvu, jeli joj bilo naporno, kako se snašla uz sve obaveze i koji su joj planovi, pročitajte u našem intervjuu.

1. Tamara, tvoja priča je doista inspirativna, imaš 23 godine a već dosta životnog iskustva reklo bi se. Najbolje da se sama predstaviš, što radiš, koji su tvoji interesi, čime si se bavila, uspjesi, hobiji?

Studentica sam treće godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Kao što ste rekli, imam dosta životnog iskustva jer sam s još nedovršenim fakultetom postala majka, prije toga sam se udala te zajedno s obitelji preselila u novi stan, a sve u kratkom vremenu. Odmalena imam aktivan životni stil pa sam tako trenirala 10 godina taekwondo gdje sam sudjelovala na brojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Nakon taekwondo-a ušla sam u svijet fitnesa i s vremenom je to postala moja ljubav, shvatila sam kako je to ono s čime se doživotno želim baviti.

 

2. Ono što nas je stvarno zadivilo kod  tebe je to što si uz Kineziološki fakultet i jednogodišnju bebu upisala Fitnes učilište. Što te navelo da upišeš Fitnes učilište?

Kako mi je fakultet stavljen na mirovanje, imala sam vremena upisati Učilište. Htjela sam nadopuniti svoje znanje i dobiti diplomu kako bih mogla raditi s ljudima.

3. Možeš li nam reći kako ti je bilo na nastavi, jeli ti bilo dovoljno izazovno i zanimljivo s obzirom na tvoje predznanje?

Bilo mi je jako zanimljivo na nastavi jer su predavači odlični, stručni su i susretljivi. Kada bi imali nedoumica ili pitanja, vrlo rado bi nam objasnili što nas je zanimalo. Priznajem da mi nije bilo pretjerano izazovno no svejedno sam upotpunila znanje na određenim poljima.

 

4. Nakon trudnoće vrlo brzo si se vratila u formu, što je bila tvoja formula za to?

Moja formula je princip treninga koji je bio isti i prije i nakon trudnoće, a to je vježbanje s utezima gdje je bitno progresivno opterećenje uz naravno dovoljno odmora i pravilnu prehranu. Počela sam s treninzima 2 mjeseca nakon trudnoće i nije bilo lako u početku jer je život s novorođenčetom iscrpljujuć a i na treninzima nisam mogla raditi s kilažama s kojima sam se nekad zagrijavala, što je znalo biti demotivirajuće za mene. No, bila sam odlučna, vježbala sam 3 puta tjedno kombinirajući vježbe s velikim kilažama gdje se može napraviti manji broj ponavljanja i vježbe s lakšim težinama uz veliki broj ponavljanja. Moram napomenuti da sam i u trudnoći vježbala što je sigurno utjecalo na brži povratak u formu nakon poroda.

 

 

 

5. Ove godine bila si na bikini fitness natjecanju, kako su tekle pripreme, koja su iskustva, znamo koliko je to izazovno, pogotovo uz majčinske obaveze?

Bilo je to jedno lijepo iskustvo i ostvarena želja da se okušam kao natjecateljica. Pripremala sam se svega 2 mjeseca i u tom kratkom periodu morala sam biti angažirana koliko god sam mogla. Uz svakodnevne težinske treninge, radila sam i cardio koji bi me uvijek iscrpio. Najteža je bila prehrana koja ima iznimno veliku važnost u tom sportu. Morala sam brojati svaki gram hrane, pripremati hranu, jesti određene namirnice i susprezati se od mojih omiljenih slatkiša. Na kraju se isplatilo jer sam bila ponosna na sebe i tijelo koje sam izgradila.

 

6. S jednom diplomom u ruci i drugom na putu, znamo da nećeš stati. Koji su tvoji planovi i želje za budućnost?

Sada sam usredotočena na faks, želja mi je što prije ga riješiti. A uz fakultet želim raditi individualno s ljudima, pomagati im da dođu do svojeg fitnes cilja i da tako unaprijede svoju kvalitetu života. Nastavit ću raditi na sebi i svome znanju bilo kroz seminare, edukacije ili literaturu kako bih mogla pružiti što bolju uslugu svojim budućim klijentima.

 

Tamari se možete javiti na instagram profil: tamara_goricki

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Aneta Armano Perak, mag. cin.

Magistra kineziologije, studirala na  Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerila skijanje, pronašla se u području edukacije i obrazovanja i promociji zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti. Iskustvo rada stjecala je kroz više godina kao trenerica sportskog penjanja te učiteljica skijanja, kako mlađih uzrasta i adolescenata tako i  djece s dijagnozama poput Downovog sindroma, ADHD- a i autizma, anoreksije, i kao trenerica u školi trčanja. Zanimanje za područje napretka edukacije i znanstveni rad oduvijek ju je privlačio, a postala je dio FIEP New Leaders grupe na poziv i time dobila priliku predstaviti sebe i svoj rad u Luxembourgu 2017. godine.  

Vikendom je u pravilu na Bikčevićevoj pa se veseli vidjeti vas gore!

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...