fbpx

„Želim da se svi osjećaju onako kako se ja osjećam zahvaljujući fitnesu.“ – Tea Tomljanović

Tea gaji ljubav prema znanosti. Za to je potrebno mnogo truda i rada, a ona smatra kako je baš to dobila zahvaljujući fitnesu i bodybuildingu jer je dosta rano otkrila dobrobiti treniranja. S vremenom se javila želja da na druge prenese taj interes.  Odlučila se educirati na Fitnes učilištu, na programu za instruktore fitnesa u teretani, kako bi svoj hobi pretvorila u mogućnost dodatnog prihoda. Više o Tei Tomljanović pročitajte dalje u intervjuu.

1. Tea, upoznaj nas sa zanimljivostima iz tvog života?

Pozdrav svima! Moje ime je Tea, imam 25 godina. Po struci sam magistra sanitarnog inženjerstva,  uskoro i magistra biotehnologije u medicini, a odnedavno i instruktor fitnesa u teretani. Sportom se bavim od malih nogu, bilo je tu svega: gimnastika, karate, košarka, kickboxing, a od 16. godine moja ljubav su utezi. Sve je počelo s crossfitom, nakon čega se nastavilo na powerlifting, olimpijska dizanja, a zadnjih nekoliko godina zaljubila sam se u bodybuilding i mogućnost da izgradim svoje tijelo onako kako ja želim. Cilj mi je baviti se znanošću, za što se i školujem, a uz to imati hobi koji obožavam (fitness) i koji će mi moći biti dodatni izvor prihoda.

2. Kako si došla na ideju upisa na Fitnes učilište?

Pa, kao što sam rekla, cijeli život sam u sportu. Sa 16 godina prolazila sam jedan, za mene dosta težak, period u životu i tada su u moj život ušli utezi.  Trening mi je služio kao bijeg od pubertetskih mušica i ispušni ventil. Od tada do danas, treniranje mi je donijelo samo dobrih stvari u životu i naučilo me da se uvijek treba boriti, biti uporan i ne odustajati. Sve su to vrijednosti koje se mogu preslikati u svakodnevni život. S obzirom na sve dobre stvari koje sam dobila u tom „svijetu“, bilo bi na neki način sebično od mene ne pokušati to prenijeti i drugima jer želim da se svi osjećaju onako kako se ja osjećam zahvaljujući tome. Od tuda ideja da upišem Fitnes učilište, u nadi da ću od svoje velike ljubavi moći napraviti hobi s kojim ću moći pomagati ljudima, a koji će mi ujedno biti i dodatni izvor prihoda.

3. Zašto te privukla bodybuilding disciplina?

Kao što i sam naziv kaže, „bodybuilding“ ili „tijelogradnja“, to me privuklo. Sviđa mi se ideja da mogu utjecati na svoj izgled ciljanim vježbama i vrstom treninga. Prije bodybuilding pristupa treniranju, cilj mi je bio imati što bolje sportske rezultate, a moje tijelo mijenjalo se u skladu s time. To je sve bilo lijepo i zabavno, ali nikada nisam bila u potpunosti zadovoljna svojim izgledom. Htjela sam uži struk, veće noge, veća leđa. „Bodybuilding“ mi je dao priliku da izgledam onako kako želim, povećam ili smanjim što želim i pratim napredak kroz vrijeme.

 

4. Koja tema ili cjelina te na nastavi za instruktore fitnesa u teretani najviše zainteresirala?

Iskreno, meni je zaista sve bilo jako zanimljivo i interesantno. Većina stvari mi je već bila poznata od prije pa mi je bilo lako pratiti. Bilo mi je zanimljivo diskutirati s predavačima i postavljati pitanja. Ako moram istaknuti jednu temu ili cjelinu, istaknula bih mobilnost kao najzanimljiviju.

5. Kako bi voljela u budućnosti iskoristiti svoje trenutno znanje i edukaciju iz IFT?

Nadam se da ću dobivene informacije i znanje moći iskoristiti i izbrusiti u praksi. Voljela bih da mi znanje koje sam dobila na IFT-u bude jedna kvalitetna i čvrsta baza za daljnje učenje i usavršavanje. Ova edukacija otvorila mi je vrata nekim budućim edukacijama i veselim se svemu što budućnost nosi.

6. Tvoj savjet polaznicima FU?

Moj savjet je: postavljajte pitanja predavačima i sudjelujte u raspravama. Imate idealnu priliku za dobiti vrhunske i provjerene informacije iz prakse od stručnjaka u tom području, iskoristite ju!

 

Tei hvala na odgovorima i sudjelovanju u intervjuu. Vi ju možete kontaktirati na:

E-mail adresu: [email protected]

Instagram profil: @tomljanovic1tea

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi