fbpx

4 stvari koje svaki polaznik treba znati prije upisa na Fitnes učilište – Mirna Hajnic, mag.cin.

Ako čitate ovaj tekst, znači da razmišljate o tome kako biste se htjeli ozbiljnije baviti fitnesom, možda promijeniti karijeru i/ili hobi pretvoriti u posao. Čestitamo, na dobrom ste mjestu! Okretanje nove životne stranice uglavnom nosi pozitivne emocije, no ne možemo zanemariti možebitan strah od nepoznatog. Kako ukomponirati jednu ozbiljnu edukaciju u obiteljski/društveni/poslovni život? Kako se pripremiti za upise? Hoćete li uspjeti usvojiti gradivo? Što nakon završene edukacije? Ne brinite, idemo redom…

1. NE GRIZEMO ILI KAKO PREŽIVJETI RAZREDBENI POSTUPAK

Programi osposobljavanja Fitnes učilišta su prema europskom kvalifikacijskom okviru razina 3 i 4 (instruktor pilatesa), formalno priznati od strane Ministarstva te se upisuju u radnu knjižicu.

Uvjet upisa je završena srednja škola, bilo trogodišnja ili četverogodišnja, a državna matura nije potrebna. Uz svjedodžbu, trebat će vam SPORTSKO liječničko uvjerenje kao stručna garancija da ste zdravi i sposobni fizički se nositi s izazovima programa. Uz to, potrebna nam je Vaša domovnica i rodni list (možete ih zatražiti putem portala e-Građani) te kopija osobne iskaznice uz orginal na uvid.

Kada prikupite dokumentaciju, idemo na korak broj 2 – razredbeni postupak. Ako ste kategorizirani sportaš Republike Hrvatske ili ste bilo kada tijekom života prošli prag sposobnosti na KIF-u ili SCIT-u, ostvarujete direktan upis. A ako niste te sreće, ne brinite, nećemo od vas tražiti biomehaničku analizu bench pressa uz baratanje latinskim nazivima agonista i sinergista (to vas čeka na nastavi), već će biti dovoljno da vlastitim riječima opišete i nakon toga demonstrirate neke od osnovnih vježbi koje su vezane uz program koji upisujete. Ako uz to znate navesti tipične greške koje se događaju prilikom izvođenja i odgovorite na koje trik pitanje, našoj sreći neće biti kraja.

Zvuči jednostavno? Jer tako i je. Nema potrebe za nespavanjem od brige. Zato i upisujete Učilište – da naučite sve ono što (još) ne znate. Većina naših polaznika su aktivni vježbači ili su se bavili sportom i to je uglavnom sasvim dovoljno. Za one koje se vole malo bolje pripremiti, potražite naš kviz znanja na web stranici.

Eto, sada kad smo i to riješili slijedi potpisivanje ugovora o školovanju. Sada ste službeno naš polaznik!

2. SMIJETE PROPUSTITI KOJE PREDAVANJE, ALI…

Obzirom na to da spadamo u područje obrazovanja odraslih, logično je da se nastava odvija subotom i nedjeljom kada je većina ljudi rasterećena od poslovnih obaveza. Ipak, naše učilište često upisuju i osobe koje rade u smjenama, pa čak i vikendima. Što u tom slučaju?

Uvijek toplo savjetujemo polaznicima da osobno prisustvuju na što više predavanja. I to s razlogom. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su osobe koje su češće izostajale s nastave znale imati problema s polaganjem završnog ispita. Naravno da se neće ništa dogoditi ako iz opravdanih razloga propustite koje predavanje, ali nemojte da vam pređe u naviku subotom sjediti na špici umjesto u dvorani.

Za situacije kada morate propustiti predavanje pripremili smo „back up“ teorijsku nastavu koju možete pogledati online. Isto tako, na raspolaganju su vam konzultacije na kojima ćemo vam rado pojasniti i objasniti bilo kakve nejasnoće vezane uz gradivo. Gdje ima volje ima i načina.

3. AKO VAS ZANIMA ISKLJUČIVO „PAPIR“, ONDA MOŽDA NISMO NAJBOLJA OPCIJA

„Ja sve znam“ nije dobar stav u životu općenito. Štoviše, često imamo situacije gdje na završnom ispitu rasture baš oni polaznici koji su imali vrlo malo predznanja i iskustva, ali otvoren i radoznao um. Postavljajte pitanja, propitkujte načine, razvijajte rasprave… Naši predavači su strastveni oko prenošenja znanja i fitnesa općenito i svako pitanje će jedva dočekati (nema glupih pitanja).

Težimo izvrsnosti i isto očekujemo od naših polaznika. Nudimo visoku razinu kvalitete edukacije, pratimo najnovija znanstvena istraživanja iz područja fitnesa s ciljem stvaranja vrhunskog fitnes kadra u Hrvatskoj. Svake godine nekolicinu polaznika koji se posebno istaknu zalaganjem na nastavi, odnosom prema kolegama i profesorima te znanjem na završnom ispitu nagradimo posebnim certifikatom izvrsnosti „Committed to excellence“, a to je i naš moto.

Ako ste stava da ćete edukaciju platiti i samim time dobiti diplomu, želimo poručiti da se diploma zaslužuje, a takva diploma je ipak najdragocjenija.

4. „TU SMO ZA VAS“ NIJE SAMO DOSADNA FLOSKULA

Od samog početka, naša misija je da vam cijelo ovo iskustvo bude ekstra pozitivno. Od podrške prilikom upisa, tijekom trajanja same edukacije, ali i nakon završetka – zaista nam se možete obratiti u svakom trenutku, a mi ćemo se potruditi naći rješenja i odgovore. Kako bismo bili još bolji, redovno provodimo anonimne ankete u kojima ocjenjujete predavače, organizaciju te općenito rad Fitnes učilišta. Volimo čuti vaš glas, cijenimo ga i bitan nam je.

Ono na što posebno obraćamo pažnju je naša podrška nakon završetka edukacije. Tu priča ne završava. Svi polaznici koji završe Fitnes učilište ulaze u našu mailing listu „Poslovi“. Često nam se javljaju poslodavci s oglasima za posao i prije nego ih javno objave, a mi onda što prije te oglase šaljemo vama. Još jedan oblik podrške i promocije naših polaznika su intervjui koji su se pokazali kao odličan marketinški alat za naše polaznike koji kreću u nove poslovne avanture. Intervjue možete pronaći na našoj web stranici, a objavljujemo ih i na našim društvenim mrežama. Cool, zar ne?

I za sam kraj, malo statistike: do sada smo pomogli više od 1700 polaznika da svoj afinitet prema fitnesu i zdravom načinu života pretvore u posao, a 96% naših polaznika preporučilo bi naše programe prijateljima ili poznanicima.

Rezimirajmo: ako je vaš odabir znanje, vrhunski predavači, povezivanje sa fitnes stručnjacima i zajednicom općenito, dobrodošli u našu fitnes obitelj.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju. Vidimo se na jesenskim upisnim rokovima u Zagrebu, Rijeci i  Splitu!

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Mirna Hajnic

Mirna Hajnic, mag. cin.

Diplomirala na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje Fitnes. Natjecateljski se bavila akrobatskim rock’n’rollom te je kao član reprezentacije Republike Hrvatske sudjelovala na svjetskim i europskim prvenstvima te je sa svojim plesnim partnerom, kao i u sklopu juniorske i seniorske formacije, osvajačica mnogih medalja. Uz studij, usavršava se radom u raznim Fitnes centrima te na konvencijama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Mirna je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine.

Povezani blogovi