fbpx

„Budućim polaznicima poručujem da će ispravno postupiti odabirom baš Fitnes učilišta“ – Petar Josip Bešlić

Petar Josip Bešlić je instruktor fitnesa u teretani. Od devete godine se bavio vaterpolom, a nakon profesionalnog bavljenja sportom upisuje Ekonomski fakultet. Kako je uvijek uz sve obaveze vrijeme za trening posebno odvajao bilo je pitanje vremena kada će upisati edukaciju za instruktora. Priliku je vidio baš u Fitnes učilištu i sada uživa u prenošenju znanja o važnosti tjelesne aktivnosti svojim vježbačima.

1.  Pozdrav, Petre! Dugo si se bavio vaterpolom, od devete godine. Smatraš da je to razlog zašto si zavolio vježbanje i stvorio naviku vježbanja? Kako si nastavio nakon prekida bavljenja vaterpolom?

Bavljenje bilo kojim sportom u mlađim uzrastima donosi niz prednosti koje se očituju kroz rast pojedinca, kako u fizičkom tako i u mentalnom aspektu. Sigurno da sam kroz bavljenje vaterpolom stekao naviku treniranja, uživao odrastanje s vršnjacima, naučio kako se nositi s neuspjehom u životu, ali i osjetio čast pobjede. Nakon što nisam dobio profesionalni ugovor, s 19 godina se odlučujem na upisivanje Ekonomskog fakulteta u Splitu na kojem sam uspješno diplomirao i stekao titulu magistra ekonomije, tako da nije svako zlo za zlo! Naravno da nakon svakodnevnog treniranja (često i dva put dnevno) dođe do zasićenja, nakon jedne isprekidane pauze u periodu od 6 mjeseci, vraćam se sportskim aktivnostima. U kombinaciji sa studiranjem ili poslom, uvijek se izdvojilo vremena za trčanje, nogomet ili odlazak u teretanu. Jednostavno, moj dan je ispunjeniji kada odradim trening, a vjerujem da nisam jedini koji se tako osjeća.

2. Zašto si htio završiti edukaciju za instruktora fitnesa u teretani?

Edukaciju za instruktora fitnesa sam želio završiti prvenstveno jer me to dugi niz godina zanima, to volim  i mislim da je upisivanje Učilišta bila prava prilika za konkretizirati isto.

3. Sada kad je taj cilj uspješno ostvaren, kako ti je bilo kroz cijeli taj proces?

O procesu edukacije na Fitnes učilištu mogu reći samo najbolje. Počevši od kolega koji su na istom putu, s istim interesima, željni znanja i voljni pomoći, do predavača i mentora. Početak kao početak, svaki je težak i čini se nepremostivim dok ne savladaš gradivo i na kraju shvatiš da nema toga što ne možeš.

4. Koja metoda treniranja ti je najdraža, a na čemu bi zaista trebao poraditi i zašto?

Najdraži su mi treninzi s umjerenim vanjskim opterećenjem i kontinuirani kardio treninzi. Mislim da bih trebao poraditi na vježbama mobilnosti i stabilnosti trupa jer smatram da sam tu najslabiji.

5. Što planiraš za dalje? U kojem bi smjeru volio da se odvije tvoja fitnes karijera?

Korak po korak, nakon uspješno stečene diplome započeo sam s prvim treninzima i prvim klijentima. Proces je dugotrajan, a praksa je gotovo uvijek različita od teorije. Trenutno treniram rekreativce, ali me dosta zanima i kondicijska priprema pa ćemo vidjeti što nosi budućnost.

6. Što bi poručio budućim polaznicima Fitnes učilišta?

Budućim polaznicima poručujem da su ispravno postupili odabirom baš ovog Učilišta za svoj razvoj. Savjetujem da budu redoviti na nastavi te se nadam da će nakon završetka edukacije, imati samo lijepa iskustva i naravno mnogo više znanja.

 

Petra možete kontaktirati na:

Petar Josip Bešlić

[email protected]

095 366 08 46

https://www.instagram.com/pjbtraining/

https://www.linkedin.com/in/petar-josip-be%C5%A1li%C4%87-934087134/

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor intervjua

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije s usmjerenjem fitnes. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, kao i na Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu.  Marija je dio predavačkog tima Fitnes učilišta od 2014. godine i predaje na programima za instruktore Pilatesa i grupnog fitnesa uz glazbu. Voli komunikaciju s polaznicima pa tako vodi rubriku intervjua već nekoliko godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...