fbpx

Fitnes je naš način života Alexandros Lialios i Dimitris Ioannou

Alexandros Lialios i Dimitris Ioannou vas očekuju u Vodicama za koji dan. Ova dvojica prezentera godinama već motiviraju mnoge instruktore. Svojom energijom zarobe pažnju svih prisutnih a stopala prate ritam. Slični a toliko različiti. Rekli su nam koji su im bili motivi za ovu profesiju i kako se osjećaju kad prezentiraju u Hrvatskoj. Već ove godine uz njih na konvencijama gledamo bivše polaznike Fitnes učilišta. Možda ste i vi budući prezenteri. ?

1. Što vama znači fitnes?

Alexandros: Fitnes je za mene sve. Moja ljubav, moj način života!! Ne bi mogao zamisliti da radim nešto drugo osim ovoga. Volim trenirati ljude kako bi im vježbanjem doveo i um i tijelo na bolju razinu.

Dimitris: Fitnes je moj život. Uvijek sam trenirao, dok sam bio dijete pa sve do danas. Ja sanjam fitnes i budim se uz fitnes. ? Tako da je za mene fitnes pokret kojim živim i činim život zdravim.

2. Kako ste se odlučili postati fitnes instruktori?

Alexandros: To sam odlučio kad mi je bilo 25 godina. S 18 sam krenuo u fitnes centar i malo po malo želio sam postati profesionalac.

Dimitris: Od kad sam bio dijete bavio sam se raznim sportovima. Nogometom, plivanjem, atletikom, čak i košarkom od 3.-17. godine, a onda su svi narasli a ja sam ostao isti. ? ? ? Bilo je puno treninga, čak po tri dnevno. Dok sam bio još jako mlad pitali su me što želim biti kad odrastem. Sva djeca su govorila da će biti doktori, odvjetnici, astronauti, ja sam rekao da želim biti sportaš. Neki se jednostavno rode za nešto i ja sam sretan što radim upravo to i što to radim jako dobro.

3. Što želite vježbačima dati na svojim satovima dok ste na pozornici?

Alexandros: Želim ih usrećiti. Pokušam im dati sav svoj žar i dušu. Osjećam se kao pjevač na velikom koncertu. Želim komunicirati s njima. Kad sam na pozornici, osjećam kao da su to najbolji trenuci u mom životu.

Dimitris: Pa prvenstveno ovo radim radi sebe, meni je to psihoterapija. J Imam višak testosterona i to je savršeno za odradu 4-5 sati treninga koliko ih imam u jednom danu, a to tako radim već 15 godina. Kad je vrijeme praznika i odmora ja postanem razdražljiv ? Na pozornici ja mogu eksplodirati, ”razvaliti” i sve odjednom postane rok koncert. Zovu me ”Loco”, ”Rock star”,.. Svakog vidim kao pojedinca, kao prijatelja, ne klijenta. Ne volim egoistične, arogantne ili ”diva” ljude.

4. Veseli li vas dolazak u Vodice?

Alexandros: Volim Vodice. Volim ljude tamo, prijatelje, Mariju i Dagmar, obožavam ih. Svi su ljubazni i dragi. Veseli me što ću im dati najbolje od sebe!

Dimitris: Pa ne baš. ? ? LAAAAŽŽŽ!!! Sanjam Vodice od prošle godine. Posljednja dva mjeseca ne dišem normalno, jednostavno jedva čekam.  S nekim zemljama si pašem više. Hrvatska je jedna od tih. Volim te Hrvatska!!

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...