fbpx

“Fitnes je nešto o čemu se može i mora učiti svaki dan” Martina Boščić

Martina je dokaz kako je neki puta potrebno samo početi. Bez ikakvih očekivanja Martinu Boščić danas na Facebooku prati 55000, a na Instagramu 35000 korisnika tih mreža. Na raznim portalima možete čitati o njoj ili njene članke, jer Martina studira novinarstvo i priprema se za cjeloživotno pisanje i odnose s javnošću. Spojila je dvije ljubavi i stvarno joj dobro ide. Završila je program osposobljavanja za instruktoricu fitnesa u teretani i kraja za nju više nema. Pročitajte malo više o Martini i kako joj je bilo na edukaciji na Fitnes učilištu.

1. Martina, krenula si u fitnes jer si kao većina htjela malo bolje tijelo za ljeto. I evo te danas. Prepunog rasporeda. Ali za one koji ne znaju, što je to sve danas Martina?

Počela sam sa svime bez velikih očekivanja ili čak ciljeva. Jednostavno sam se upustila u ”fitnes” putovanje i iz mjeseca u mjesec promatrala kakve se sve promjene na meni dešavaju.

Oduvijek sam bila velika zaljubljenica u sportove, posebice trčanje, no u fitnesu sam se pronašla i evo, tu ću i ostati. Sve je počelo mojim dijeljenjem sadržaja vježbi, prehrane i svega što sam radila na društvenim mrežama. Za to se vrlo

brzo zainteresirao velik broj ljudi (najviše djevojaka) koje su me svakodnevno pitale za savjete kako bi one nešto mogle postići i napraviti za sebe. Shvatila sam da se broj upita iz dana u dan povećava i da bi bilo dobro osnovati stranicu na kojoj će svi moći pratiti moje sadržaje. Tako sam otvorila svoju Facebook stranicu Martina Boss koja mi je nakon toga donijela puno novih poslovnih mogućnosti (snimanje za časopis Lijepa i aktivna u suradnji s Marinom Bašićem, snimanje za jednu fitnes aplikaciju, dnevne novine, portal..) Nakon toga, prirodan je slijed bio da upišem Fitnes učilište. ?

2. Uspješno si završila edukaciju na Fitnes učilištu. Čestitke još jednom. ? Što zaključuješ općenito o fitnesu nakon ove edukacije?

Hvala, hvala ? Sretna sam i ponosna na sebe jer mi je sve zapravo išlo dosta glatko, bila sam redovna na predavanjima i vježbama, a s veseljem sam učila za svaki ispit jer je fitnes nešto što zaista volim. Puno sam toga naučila novog, a i obnovila i proširila dotadašnje znanje. O fitnesu zaključujem da je puno širi ”pojam” od onoga što sam mislila u samom početku, nešto o čemu se može i mora učiti svaki dan.

3. Koji tip treninga preferiraš za sebe a što za cilj traže tvoji vježbači?

Za sebe preferiram trening u teretani, a to je najčešće trening hipertrofije za cijelo tijelo. Naravno, važno mi je da treninzi ne budu monotoni i uvijek isti, pa često ubacujem nove vježbe. Moji vježbači najčešće traže ”samo mršavljenje” i oblikovanje tijela. Vrlo rijetko je to

povećanje mišićne mase, no kada ih uvedem u priču i kada shvate da je to ono što zapravo cijelo vrijeme traže (manje potkožnog masnog tkiva, a više mišićnog), jasno im je zašto ne moraju trčati na traci 5x tjedno po sat vremena, već je dovoljno i 3x tjedno.

Osim da postignu željeni rezultat, važno mi je educirati svoje vježbače, kao što to svakodnevno činim na svojoj Facebook stranici. Ako rade neku vježbu ili se hrane na zdraviji način, važno je da shvate zbog čega to čine i koje im to sve benefite donosi.

4. Studiraš novinarstvo. Koje su ti ambicije? Pisanje, reportaže…

Trenutno sam pri završetku treće godine preddiplomskog studija novinarstva te se planiram upisati na diplomski studij Odnosi s javnostima. Pisanje je ono što volim, a pisati o vježbanju za mene znači spojiti dvije ljubavi u jedno. Dobivam puno poziva od raznih portala da se priključim njihovim rubrikama o zdravlju i vježbanju, no do sada sam jedino prihvatila i pisala za portal Šminkerica. Budući da studiram, radim i pohađala sam Fitnes učilište, morala sam pisanje malo ostaviti po strani. Ipak, svi koji me prate znaju da vrlo rado objavljujem poduže tekstove na svojoj stranici i da bih o tome mogla pisati zauvijek. Studij novinarstva mi je puno pomogao, a vjerujem da će odnosi s javnostima još i više, jer to je nešto s čime se već zapravo i bavim, budući da sam vrlo prisutna na društvenim mrežama. Vježbanje, prehrana i općenito zdrav način života za mene su neiscrpne teme.

5. Koji su tebi uzori u fitnesu i kakvu literaturu voliš pratiti?

Moji su uzori ”obične” žene i djevojke koje se, baš kao i ja, svakodnevno bore za svoje zdravlje, a tome kao veliki plus dolazi i ljepši izgled. Pratim puno fitnes cura iz Amerike od kojih često preuzmem neke super vježbe. Tijekom edukacije na Fitnes učilištu upoznala sam puno kvalitetnih, znanjem i iskustvom bogatih predavača i nastavila sam ih pratiti, kao i čitati Blog Fitnes učilišta.

6. Koji su planovi i projekti za dalje?

Imam puno planova i novih projekata u glavi, no ne volim ništa govoriti unaprijed. Najvažnije mi je da završim fakultet, a na tom polju sve ide po planu. Tu je i daljnje educiranje kao trenerice, a ta će edukacija trajati čitav život. Na kraju, cilj mi je pomoći svima koji sami više ne znaju kako i od kuda krenuti, kako poboljšati svoje zdravlje i postići ciljeve što se izgleda tiče. Na meni je da ih na siguran način dovedem do ciljeva, a kako, to sam naučila na Fitnes učilištu i to znanje koristim svakodnevno. Pokrenite se, možda ne možete postići sve što želite do odlaska na more, ali do idućeg ljeta sigurno možete. Uostalom, nikada nije kasno promijeniti svoje navike na bolje.

Photo by Ante Delač/Index

Martinu možete kontaktirati ili pratiti na:

mail: [email protected]

Facebook stranica

Instagram

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi