fbpx

Najkvalitetniji inovativni pristup – Urban Training Camp

Ovog vikenda se održava Urban Training Camp u organizaciji Mojo Crew. Marija Andrijašević i Dagmar Rohr još jednom će se potvrditi kao vrhunski organizacijski tim za fitnes evente u Hrvatskoj. Sezona vježbanja u fitnes centrima se lagano zahuktava, a svi instruktori i treneri fitnesa oštre svoje znanje i vježbe. Ne zaboravite da vas Fitnes učilište očekuje na Campu s poklonima, a imate i još jedan dan da napravite svoj boomerang na Instagramu i osvojite besplatnu dvodnevnu kotizaciju za Camp.
Evo što kažu iz Mojo Crew.

1. Mojo Crew je još jednom u rujnu osigurao svoj vikend u kalendaru svakog fitnes instruktora ili instruktorice. Generalni osvrt glavnih organizatorica Marije Andrijašević i Dagmar Rohr na prethodne godine?
Mojo Crew želi svako nekoliko godina ponuditi drugačiji tip konvencija i evenata tako da su nakon par predivnih godina u Vodicama odlučili promijeniti lokaciju.
Kroz par godina smo nudili inovativne i drugačije sadržaje te polaznicima pokazati raznolikost i različite pristupe u našem divnom poslu.

2. Ovog puta se Mojo svih nas po prvi puta puni u Zagrebu na Urban Training Campu. Kakav je koncept ove godine i razlikuje li se od prethodnih Campova?
Mojo se odlučio održati Camp u Domu Sportova ( Home of Sports), organizacijski program će se odvijati u dvije dvorane, s velikim brojem masterclassova i pokojom radionicom. Koncept ovakvih događaja je uvijek sličan. Red radionica, red treninga ?

3. Nova lokacija, novi trendovi ali stara provjerena ekipa svjetski poznatih prezentera. Od koga sve polaznici Campa imaju priliku učiti?
Da, nova lokacija i trendovi. Nastojimo uvijek izabrati najkvalitetnije inovativne pristupe, ne samo biti robovi trenda.
Fitness prezenteri koji nastupaju na Campu su neka već poznata lica, radi njihovog nepresušnog znanja i konstantnog ulaganja u sebe volimo smatrati dijelom ekipe. Tu okosnicu nadopunjavamo također renomiranim imenima. Ove godine je dosad najinternacionalnija ekipa :
Panos Balatsinos ( Grčka) , Fernando Miranda ( Španjolska), Janine Pereira ( Gibraltar), Hena Kim (Južna Korea), Amy Wang (Taiwan), Guillermo Gonzales Vega (Argentina), Nina Stojadinović (Srbija), Marko Geršak (Slovenija), Biljana Dorotić Džolić , Darko Milaščević, Aleksandar Miketa, Alec El Kazal, Ivana Bilan, Davor Ilić, Marina Kuzmanić, Maris Sumanovac, Adela Kulić, Tajana Grujčić

4. Marija ti svaki mjesec gostuješ na barem jednom takvom eventu negdje u svijetu. Naizgled vrlo zabavno, zanimljivo, cool. Kako je zaista to iz tvoje perspektive?
Evo prošle godine sam imala popunjen kalendar konvencijama, edukacijama skoro svaki vikend.
Putovanja, upoznavanje novih lica kultura, praćenje razvoja naše divne struke naučite na putovanjima.
Govorimo svi jedan univerzalni jezik – jezik treninga. Kada se popnete na stage svi mogu razumjeti pokret i slijediti što vi želite od njih.
Međutim kako svaka medalja ima dvije strane tako i putovanja od 4 dana na drugi kraj zemaljske kugle i nazad znaju biti izazovni. Zbog svakodnevnih obaveza u Zagrebu često si ne mogu priuštiti dulji ostanak. Zna se dogoditi da npr. pri povratku iz Južne Koree direktno idem raditi. Mislim kako sam doskočila i jet lag-u :))))

5. Po tvom iskustvu prati li Hrvatska fitnes sadržajem ostatak svijeta?
Hrvatski fitness prati trendove međutim moram priznati kako smo malo i jako ograničeno tržište. Ako je prezasićenje trendovima neki nas samo i zaobiđu što ponekad nije loše.
Međutim stavila bi naglasak na kvalitetu (odabrati kvalitetu ne kvantitetu)
Potrebno je pokrenuti i ostatak nacije na kretanje, bilo koji oblik kretanja. Kao što i Fitnes učilište zagovara EXCERCISE IS MEDICINE, nisu nužno trendovi zaslužni za to.

6. Svojim polaznicima naglašavamo važnost neformalnog obrazovanja i trudimo se omogućiti im što više takvih prilika. Zato hvala i Mojo Crew što ste omogućili posebne uvjete za naše polaznike. Kako je Marija dio predavačkog tima Fitnes učilišta, najbolje je da im i ona svojim riječima navede zašto je za instruktore fitnesa važno pratiti trendove i saznanja u fitnes industriji.

Završetkom formalnog obrazovanja NE STAJE EDUKACIJA!
Čak i mi predavači permanentno ulažemo u svoje daljnje usavršavanje. Zato smatram kako su ovakvi eventi nužni kako bi vi kao treneri dobili nova saznanja , proširili horizonte, razmijenili iskustva s kolegama, upoznali svjetski poznate prezentere i osobno ih nešto priupitali.
Ljepota našeg zanimanja je upravo u tome da nikad ne prestajte učiti zato ugrabite jedinstvenu priliku i uvijek se potrudite biti na događajima i seminarima poput ovoga ?

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Karmen Korda

Karmen Korda, mag. paed. soc.

Magistra socijalne pedagogije i bivša polaznica Fitnes učilišta, instruktor grupnog fitnesa uz glazbu. Po završetku fakulteta dolazi na Fitnes učilište kao stručni suradnik i spaja socijalnu pedagogiju kao primarnu struku s fitnesom. Naglasak stavlja na važnost zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na sve aspekte ljudskog bića- biološki, psihološki i sociološki te naglašava važnost odnosa i pristupa instruktora i ostalih stručnjaka prema vježbačima/klijentima. Također, iskustvo stječe i u vođenju različitih grupnih programa.

Povezani blogovi