fbpx

Nikada nije kasno za promjene Laura Stiegler instruktorica fitnesa uz glazbu

Laura Stiegler je instruktorica grupnog fitnesa uz glazbu. Kaže da nikada nije kasno za promjene. Od prvog dana edukacije bila vrijedan ”štrebko”. Spremna za svako predavanje, besprijekorno spremne zadaće, odlična na završnom ispitu. Kako je tijekom edukacije sve išlo ”odmah” tako je i posao našla odmah, 2 sata nakon kraja edukacije. Pročitajte  što nam je Laura rekla o njenom putu do postanka instruktorice fitnesa uz glazbu.

1. Kako bi sada nakon edukacije opisali zahtjeve prema jednom fitnes instruktoru?

Fitness instruktor treba u prvom redu biti stručna osoba koja poznaje anatomiju tijela i koristi svoje znanje za podizanje kvalitete života svojih vježbača u zdravstvenom i svakom drugom smislu. Također je bitno posvetiti im dovoljno vremena i uspostaviti dobru komunikaciju kako bi se oni osjećali ugodno a mi dobili uvid u njihov način života, prethodne aktivnosti, prehrambene navike, eventualna ograničenja itd.
Instruktor kroz svoj cijeli radni vijek treba stjecati nova znanja i ulagati u vlastiti razvoj kako bi svoj posao mogao obavljati čim profesionalnije.

2. I, kakav je sada osjećaj, koji su vam izazovi u tom procesu i odnosu instruktor – klijent?

Kao instruktor se osjećam odlično! Svaki klijent je izazov sam po sebi pogotovo ako se radi o osobi koja do tada nije imala ili je imala vrlo malo iskustva u vježbanju. Nema ljepšeg nego nego gledati vježbača, kojem je u početku napraviti čučanj pravilno bila znanstvena fantantastika, kako je napredovao i nastavlja napredovati iz treninga u trening te podijeliti s njim veselje zbog postignutog rezultata.

3. Koju vrstu treninga volite odraditi za sebe, a koji tip treninga vam je super za vođenje?

Volim vise tipova treninga medu kojima su HiLo aerobic i step aerobic ali prije skoro 2 godine sam se zaljubila u Insanity. Radi se o dosta intenzivnom tipu treninga u kojem se sve vježbe temelje na osnovnim obrascima kretanja svakog čovijeka a jedino opterećenja nam je vlastito tijelo. Insanity mi je ujedno i najdraži za voditi jer se trening ne odrađuje s grupom već se samo pokaze pravilna izvedba svake vježbe i dok grupa radi instruktor može ići od pojedinca do pojedinca i ispravljati pogreške. Na moju sreću radim u Fitness klubu Ludilo, jedinom fitness klubu u Zagrebu ako ne i Hrvatskoj koji ima službenu licencu za provođenje Insanity programa. U tom sam klubu i došla do spoznaje koliko još moje tijelo može postići, stekla samopouzdanje i odvažila se, što bi se reklo glavom kroz zid, upisati na Fitnes učilište.

4. Da bi ohrabrili sve koji se žele okušati kao instruktor grupnog fitnesa uz glazbu, recite kako vam je bilo prvi puta kada ste stali pred grupu?

Do dvadesete godine svog života nisam se bavila apsolutno ničime, hranila se uglavnom sendvičima i junk foodom, ležala pred TV-om i tako se dovela u stadija u kojem sam imala dvadesetak kilograma viska. Kada sam konačno promijenila svoje životne navike i upisala se na aerobik, vrlo brzo sam se zaljubila u grupne programe vježbanja ali nisam ni u snu mislila da ću jednog dana ja biti ta koja ce stajati pred grupom u ulozi trenera. Onda je došao Insanity, pa Fitnes učilište i ja sam sa 29 godina i bez prethodnog trenerskog iskustva dobila uvjerenje i diplomu za instruktora grupnog fitnessa u ruke. Prvi puta kad sam vodila trening osjećala sam se kao da sam u nekom paralelnom svemiru i naravno bila sam sva u tremi hahaha! ? Kroz naredna 2-3 sata trema je skroz nestala ali i dan danas znam pomisliti: “Ajme…pa ja ovo zaista radim!”
Svima koji razmišljaju o upisu na Fitnes učilište poručila bi da sigurno neće požaliti jer ce ovdje uz odlične predavače i vrhunske stručnjake dobiti sva potrebna znanja i vještine s kojima ce moći zakoračiti u trenerske vode. Samo hrabro i nikada nije kasno! ?

5. Koji su planovi za dalje, edukacije, projekti, poslovi?

Trenutni su mi planovi malo steći radnog iskustva i svakako planiram povratak na Fitnes učilište kako bi još vise upotpunila svoje znanje i nastavila se razvijati u ovom poslu! A dalje ćemo vidjeti…svašta je moguće!

Hvala Lauri na odgovorima. Evo sada znate gdje ju možete naći na treninzima i motivirati se za promjene uz nju.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi

  • Mjesečnica, poznata i kao menstruacija, predstavlja prirodni ciklus s kojim se žene susreću svakog mjeseca. Za mnoge od nas, ovo je vrijeme obilježeno...

  • rema ACSM-u (2), funkcionalni fitnes definiran je kao oblik treninga koji koristi jakost za unaprjeđenje ravnoteže, koordinacije, proizvodnje sile, sn...

  • Bol je evolucijsko nasljeđe koje ima za funkciju da nas upozori na nered u sustavu. Slično kao i lampica na autu koja odjednom zasvijetli. Bol je ne...