fbpx

Nismo samo dobro opremljen centar, imamo i svoju tv emisiju Damir Laštre, Joker fitness centar

Na kratko smo otišli u Split u Fitness centar Joker. Tamo nas je dočekao Damir Laštre, kineziolog i voditelj fitness centra. Damir se od ove generacije i pridružio predavačkom kadru Fitnes učilišta te će novim polaznicima u Splitu sigurno dati puno motivacije i znanja. Centar danas posluje na preko 2000m2 uz veliku ponudu treninga i usluga a nerijetko se tamo mogu vidjeti olimpijci i mnogi drugi sportaši. Ponosni smo i što je Joker centar prepoznao kvalitetu Fitnes učilišta, te se od prvog dana od kad je učilište došlo u Split, dio nastave odvijao upravo tamo.

1. Svojom širokom ponudom i velikim prostorom odmah ste se nametnuli kao jedan od vodećih fitness centara u regiji. Kako su išle pripreme za otvaranje Joker fitness centra?

Fitness centar Joker otvoren je 2008 godine sa svega 500 m2 da bi se nakon 8 godina postojanja proširio na preko 2000m2. Tada sa samo 16 godina vlasnik gosp. Joško Kerum prepoznao je razvoj fitness industrije i samim tim potrebu ulaganja u opremu i kadrove te danas slovi za jedan od najopremljenijih i najvećih fitness centara u ovom dijelu Hrvatske.
Uz stručno osoblje i ugodan ambijent na četvrtom katu poslovno trgovačkog centra Joker uz najmodernije sprave Life Fitness, Technogym, Hammer Strength, Precor, centar vam pruža korisne zdravstvene, fitness i wellness usluge.
Cjelokupni fitness sadrži prostor za kardio, teretanu, borilačke sportove, grupne programe, wellness usluge.

2. U kojem smjeru želi ići vaš centar? Po čemu se ističete?

Fitness centar Joker zadovoljit će zahtjeve kako vrhunskih sportaša tako i početnika rekreativaca.
Budući da se u fitness industriji stalno događaju neke promjene potrebno je konstantno ažuriranje bilo u opremi, educiranju osoblja. Osim po opremljenosti sprava možemo se pohvaliti vrhunski opremljenim prostorom za powerlifting. Dio teretane zauzima šest Half rackova i platforme za powerlifting i olimpijsko dizanje utega.
Ovisno o tome koji je vaš cilj vježbanja povećanje mišićne mase, reduciranje potkožnog masnog tkiva, oblikovanje tijela, rehabilitacija sportskih ozljeda, kondicijska priprema osoblje Fitness centra Joker prilagodit će vaš trening i dovest vas do željenog cilja.

3. Kakvi su korisnici Joker fitness centra? Često vas posjećuju i sportaši, olimpijci…?

Fitnes centar Joker zbog opremljenosti velikog broja sprava i programa posjećuju sve dobne skupine pa možete zateći u našem fitnessu studente, srednjoškolce, umirovljenike. Prepoznale su nas i brojne sportske osobe kao jedriličar Tonči Stipanović srebrni sa Olimpijskih igara Rio de Janeiru, Ivan Kljaković Gašpić, sestre Zaninović, nogometaši Hajduka, tenisač Mate Delić, košarkaši Krešimir Lončar, Bruno Šundov, odbojkaš Igor Omrčen te brojni drugi sportaši. Imali smo priliku vidjeti i dio priprema Petra Klančira profesionalnog HR bodybuilder, zatim strongmane i powerliftere Milan Dotlić i Matjaž Belšak. Jadran Damjanović i Nikolaj Pešalov naši su suradnici i česti gosti. Fitness centar Joker imao je priliku biti organizator The World Strongest Man, 2 godine za redom gdje ste imali priliku vidjeti najjače ljude na svijetu.

4. Čak vodite i svoj online TV. Kako ste došli na ideju? Da li je pozitivno popraćeno, kakvi su komentari?

Cilj fitness centra Joker je da nismo samo dobro opremljen centar već da našim korisnicima i onima koji to nisu pružimo edukaciju i informiranost o fitnessu i sve vezano za ovaj vid rekreacije. Samim tim pokrenuli smo emisiju Joker fitness Tv koja pruža mnoštvo savjeta o treningu i prehrani. U nekim emisijama možete vidjeti kako izgleda trening profesionalnog bodybuildera, imate priliku vidjeti kako se hrane, zatim kako izgleda trening profesionalnih sportaša u teretani itd. Komentari su pozitivni, dosta ljudi pohvalilo je i prepoznalo emisiju.

5. Da li je potražnja za instruktorima i trenerima u Splitu velika? Što tražite od svojih zaposlenika?

Potražnja za instruktorima i trenerima u Splitu je velika. Kao vodeći fitness centar u Splitu zbog povećanja obima posla i drugih projekata u koje smo uključeni konstantno smo u potražnji za trenerima i stručnim kadrom. Ljeti organiziramo sportski dječji kamp sa preko 200 djece gdje zaposlimo 3,4 mlada trenera za rad a tijekom godine imamo potražnju za fitness instruktorima i voditeljima grupnih programa.
Formalna naobrazba nije dovoljna, moram vam priznat da sam malo razočaran s predznanjem i informiranosti studenata a to nije samo u Splitu već i šire. Kako sam stručni suradnik u Arena sport centru u Mostaru nailazim na isti problem. Smatram da budući trener treba tražiti više nego mu neka obrazovna ustanova pruža. Smatram da je premalo prakse a previše teorije. U ova dva centra događa se to da primimo studente sa završnih godina koje moramo dodatno drilati, informirati i specijalizirati za ono što tražimo od njega za određeni posao. Kao što smo rekli fitness industrija se mijenja iz godine u godinu, nova znanja je potrebno usvajati i oni koji ne prate stagniraju. Mladi i budući treneri trebali bi više ulagati u sebe, ne se zadovoljiti s klipovima sa YouTube i kopirati uratke drugih trenera. Potrebno je prisustvovati seminarima, dodatnim edukacijama. Istaknuo bih izvrsnu suradnju već par godina Fitness centra Joker i Fitnes učilišta gdje budući mladi instruktori ili oni koji već jesu a žele osvježiti svoje znanje, imaju mogućnost dobiti pregršt kvalitetnih informacija od kvalitetnih edukatora i trenera.

6. Što planirate za ovu sezonu vježbanja?
Svim našim stalnim korisnicima uveli smo nove grupne programe. Do početka ljeta organizirali smo i definirali seminare s vrhunskim sportašima i edukatorima za sve željne znanja.
U suradnji sa naši partnerima organizirat ćemo razne promocije dodataka prehrani.

prijavi se za blog
blog prijava na newsletter

Autor bloga

Marija Jurina, mag. cin.

Magistra kineziologije sa usmjerenjem fitnes. Od početka studija je demonstrator na kolegiju Aerobika te se uz studij usavršava na raznim fitnes konvencijama i kongresima u Hrvatskoj i izvan granica te radeći u fitnes centrima. Nakon što je diplomirala dobiva naziv vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu za aerobiku i grupne programe, Stručnom studiju za izobrazbu trenera u Zagrebu te predavača na Fitnes učilištu na odjelu za edukaciju instruktora grupnih programa uz glazbu. Privatni trener, trener raznih grupnih programa te certificirani WalkExercise, TRX i FloDance trener sa praktičnim iskustvom jedanaest godina.

Povezani blogovi